CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Pisau Cukur! Tidak Tahu Diuntung, Wanita Ini Menghina Bekas Kekasih

18-11-2016 12:33 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 22938| Komen: 45|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Ewah, ewah! Habis madu, sepah dibuang. Itulah yang terjadi kepada seorang lelaki apabila insan yang disangka kekasih pujaan hati mengkhianati kepercayaan diberi.
Ewah, ewah! Habis madu, sepah dibuang. Itulah yang terjadi kepada seorang lelaki apabila insan yang disangka kekasih pujaan hati mengkhianati kepercayaan diberi.


Lebih sadis, wanita itu turut menghina dan mengherdik lelaki berkenaan hanya kerana dia tidak sekaya kekasih barunya.

Setelah sekian lama tidak berhubung, lelaki itu meminta penjelasan daripada kekasihnya yang berselingkuh.



Namun, alasan diberikan wanita itu sungguh mengguris hati. Mesejnya dibalas penuh dengan cacian dan penghinaan.

Dengan angkuh dan bongkak, wanita itu akui sudah bertemu kekasih lain yang jauh lebih kaya dan bergaya, malah mampu memberi wang hantaran berjumlah RM 14, 000. 





Kisah ini sebenarnya diolah semula daripada pengalaman sebenar yang dialami Admin di sebuah laman sosial di Facebook, iaitu Raksasa.

Admin FB itu bertindak menulis semula perbualan di aplikasi WhatsApp kerana tidak mahu membuka aib sesiapa dengan memviralkan cerita orang lain.



Perkongsian kisah itu mendapat perhatian ramai netizen yang turut bersimpati dengan nasib lelaki itu, malah ada juga yang berkongsi kejadian sama menimpa mereka.

Sumber foto: FB Raksasa

Kepada lelaki di luar sana yang mengalami pengalaman seperti ini, diharap bersabar dan teruskan perjuangan hidup anda! - CARI
18

Bagus
12

Marah
22

Terkejut
28

Sedih
12

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (111 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote missinpiece 18-11-2016 01:01 PM
Cte kak hasanah lg?
Quote CardiGans85 18-11-2016 01:04 PM
Betul ke ni..klu betul simpati pd lelaki tu.insya Allah..better la bpisah skrg dr bcerai bila dah kawen nnt
Quote sabar_sabariah 18-11-2016 01:06 PM
dia kata pengalaman sendiri
tapi dia olah dialog tu biar namapk drama lebih..
ekkk??

fikir positif je la
memang wujud orang camni
senang cite
jodoh yg baik untuk orang yg baik
dan begitu sebaliknya

yg baik jadikan tauladan
yg buruk jadikan sempadan
Quote gerbera.memopad 18-11-2016 01:21 PM
Edited by gerbera.memopad at 18-11-2016 01:22 PM

Plot twist:
Perempuan tu sebenarnya ada penyakit terminal (e.g kanser). Lelaki pandai bergaya, ada kereta yg ketahuan date dgn dia tu sebenarnya doktor dia.

Lagu tema:
Kurela Dibenci nyanyian Aiman Tino

[youtube]zqByJjSJkso[/youtube]


... dan air mata ummah pun bercucuran





Quote holothurian 18-11-2016 01:50 PM
mcm pernah je baca kisah mcm nie.... macam dia,tapi bukan dia kah?
Quote MissMamamia75 18-11-2016 01:50 PM
sabar_sabariah replied at 18-11-2016 01:06 PM
dia kata pengalaman sendiri
tapi dia olah dialog tu biar namapk drama lebih..
ekkk??



mmg wujud..
anak sedara my fren - lelaki..putus tunang before raya aritu..
alasan si pompuan..sbb si tunang TIDAK SWEET..
dia suka dimanja..si tunang keja kedai makan ngan ayah..sokmo busy
tp duit byk..siap beli kreta utk tunang..ada masa lapang..spend masa ngan tunang..
duit xpernah berkira..
kapel dari skolah lagi kot..
kawin nanti pun famili lelaki yg prepare smua..kluar duit belanja
famili pompuan..dtg je kenduri sbb famili pompuan susah - mak ibu tunggal

tp..si pompuan xsedor diri..
xkenang budi yg ditabur si tunang ini..
lebih pada mencari yg SUPER SWEET..
mintak putus..xnak dah dgn tunangan yg ini..
sbb dah ada BF baru yg lebih sesuai di matanya..
sedih sungguh si Ibu...tapi dah itu pilihan si anak..follow je la..

bila dah putus..kereta tunang ambik la semula ..
so..babai je la ye..skrg pegi la keja jalan kaki..
turun bas naik bas..bergumbira la anda dgn bf baru yg SWEET sgt kononnya itu..

Quote babyleo68 18-11-2016 02:12 PM
berita lama...
Quote olafhul 18-11-2016 02:28 PM
seandainya awak tahu....    bunga bukan sekuntum.
Quote cknoriz 18-11-2016 02:29 PM
ramai skrg spesis hassanah tu malas nk baca haha
Quote Cyempaka 18-11-2016 02:55 PM
gigihnya si raksasa ni...siap buat wasap conversation ayat bunga-bunga
sungguh cekal demi seketul like


abih moralnya apa?
Quote jiwarasa 18-11-2016 03:49 PM

ah ah ahmad... lagu khas untuk perempuan gold digger


[youtube]ssk1frH522s[/youtube]

Quote Gadis_sarawak 18-11-2016 04:18 PM
Bukan perempuan je pisau cukur..lelaki pun ade je jenis cukur mencukur ni. Terkena dengan diri sendiri dulu..bila ingat balik rasa bodoh je dulu. Habis harta aku dulu.. Tapi pada masa yang sama bersyukur sangat jumpa suami sekarang yang jauh lagi baik..nasib tak kahwin ngan orang pencukur ni..
Quote tompie 18-11-2016 04:27 PM
Yang aku paling tak tahan lelaki tu apesal bodoh sangat.. desperate sangat?? takde maruah ke?
Geram betul aku dgn manusia, tak kira ahh laki2 ke pompuan yang cenggini..  
Quote caramellatte 18-11-2016 05:05 PM
Macam fake ajeeeee..
Tengok masa reply pun dah tau, setiap 3 minit boleh reply balik panjang2 lak tu.. Nampak sangat nipu nyeeee..
Kalau perempuan tu bebetul dah ada laki lain, dia xkan reply mesej ko explain everything within 3 minutes, maybe after a day baru reply balik.. tu pon bukan ayat macam tu, selalu nya,

"aku dah jumpa laki lain. jgn cari aku. bye."
"okay, semoga ko jumpa pompuan lain yang sanggup hidup susah dengan ko. bye"

haaaaaaaaa.. cenggitu admin kalau nak menipu pon hagak2 lerrr....
Quote kekkeladi 18-11-2016 05:19 PM
Hahaha tergelak jgk la baca cite ni. Tp mmg x dinafikan ada je makluk mcm ni.
Kat kg aku baru je jadi.. laki bni ni ank dh ramai, yg sulung skolah menengah dh. Binik nya cikgu, suka bergaya. Emas jgn ckp la mmg sampai siku. Yelah laki nya tokey getah nko.. mmg kategori org kaya raya la dlm kg tu..
Tp bini nya jenis x besyukur. Sejak kenal facebook benda bagai ni dia jd hanyut.. sbb nya slalu selfie..ramai yg puji n puja. Dia jd ilang ingatan psl status sdri. Lebih x sedor diri bila dh pandai cucuk botox nkoo.. finally episod kecurangan pun terbongkar.
Tiba2 heboh brita c bini ni kawen baru..kawen plok nga org muda trang tang tang umo 20 nko..dia dh 46 . Org kg semua tertanya2 bila masa nya cerai?? Tau2 dh kawen baru n muda lak tu..
Moral nya.. byk duit pun kalo nko bau getah sekerap, tetap jgk batang muda yg di cari.. hahahaa
Quote cahaya_almas 18-11-2016 06:04 PM
Kalau lah cerita ni betul...i doakan yg lelaki tu dp  isteri yg terbaik.....kalau tak betul pun kita amik sbgai pengajaran....

Tolonglah adik2 abg2 kakak2..lelaki ke perempuan ke....jgn lah suka2 hati bagi duit pd orang yg  kita belum pasti lg ada hubungan dengan kita....stkat couple..tunang...boleh je nak  g tpi berpada2 lah...sesetengah org ni..bila dia rasa kita terlalu senang memberi dia takkan hargai kita...cukuplah belanja mkn ke..itu pn gilir2 lah...nak bg adiah bg jelah yg murah2...cincin silver pn ada...myk wangi rm20 pn ado...kalau kau putus...tkde jodoh kau tk kan terasa sgt...ni kau akan rasa diri kau bodoh sbb ribu2 dh abis pd si dia yg konon2nya kau sayang stgh mati...


Bab duit ni adik beradik pun kita bg pinjam ada yg wat tak tau..tk byr bLik pn....ini kN pulak org luar dlm famili kita...berpada2lah dlm apa jua keadaan...
Quote ronapink 18-11-2016 06:17 PM
pandai pompuan ni buat pilihan utk masa depan dia, xperlu tanggung biawak..
xkan sampai kawin pun nak ikat perut..

harapnya si pompuan ni xken tipu dengan bf baru dah..

utk si lelaki sebelum kawin dia dah kenal kaca dan permata,
baik utk dia..moga bertemu jodoh yang sepadan
Quote swayne 18-11-2016 07:34 PM
Kenapa lah nak upload benda benda macam ni. Haihhh. Kau tu lelaki. Kuat sikit boleh.
Quote matchstick 18-11-2016 07:40 PM
I imejin bdk pompuan ni mesti jenis bertudung shawl hijabista belit sana belit sini lemah lembut n nmpk ayu..mekap sekati bak kata org kalu lempang muka dia jerebu satu malaya. Badan kurus dan kecik. Standard taste lelaki melayu.. Sanggup berhabis duit jd bodoh demi nk kawen gadis idaman.

Lihat semua komen(45)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 04:48 PM GMT+8 , Processed in 0.247901 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top