CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Dua Kali Dapat Anugerah Dekan, Aril Rancang Mahu Lanjut PhD

2-11-2016 04:18 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 22583| Komen: 182|Original author: Oleh: Adib Za

Description: Jangan dipandang sebelah mata pada golongan artis dan penggiat seni kerana kebanyakan mereka kini turut memiliki latar belakang pendidikan yang tinggi.

Jangan dipandang sebelah mata pada golongan artis dan penggiat seni kerana kebanyakan mereka kini turut memiliki latar belakang pendidikan yang tinggi. 


Selepas pelakon dan penyanyi Soo Wincci berjaya memegang gelaran doktor falsafah pada minggu ini, penyanyi Aril  pula merancang untuk menyambung pengajiannya ke peringkat PhD. 

Dia kini sedang menjalani pengajian peringkat master di Universiti Utara Malaysia Kuala Lumpur (UUMKL) untuk Bachelor Creative Industry Management (BCIM). 

"Alhamdulilah ni sudah kali kedua saya menerima Anugerah Dekan setelah tiga semester belajar di sini. Saya amat gembira kerana hasil usaha saya sebelum ini akhirnya berbaloi.

"Selama ni pun saya memang fokus dengan pelajaran saya dan mahu mendapat keputusan yang terbaik untuk setiap semester.

"InsyaAllah jika ada peluang saya mahu melanjutkan pelajaran saya pula ke peringkat lebih tinggi, yelah saya pun teringin juga nak ada gelaran Dr," katanya dengan gembira, petik Astro Gempak. 


Tahniah dan moga terus sukses buat Aril! Moga tercapai cita-cita menjadi doktor falsafah. - CARI 



Foto: IG Aril

11

Bagus
6

Marah
8

Terkejut
8

Sedih
11

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (54 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sepitsiput 2-11-2016 04:19 PM
overlah ponen muka bengkak ni.....hubby @kakprik pun dekan siap kakprik up dlm IG lagi..x kecoh pun!

Quote minahsleepy 2-11-2016 04:27 PM
tak abis lg kan..nnt dah level2 dr soo wincci baru aku wish tahniah..jahat x
Quote Mizlyn 2-11-2016 04:29 PM
ok la tu... teruskan usaha...
Quote sofiazara 2-11-2016 04:31 PM
oo dari degree nak up terus phd la
Quote sofiazara 2-11-2016 04:33 PM
oo bachelor tu utk master. watever

apa kelayakan deans list uum? 3.5 ke? berlambak! ke 3.9?
Quote matchstick 2-11-2016 04:34 PM
master pun ada dpt anugerah dekan ek? apasal aku dulu x dpt. ke sbb aku student part time amik 2-3 subjek je setiap sem
Quote fynnkakiblock 2-11-2016 04:35 PM
ko ingat sambung phd tu sbb nk Dr je ke? nampak sgt ko bukan cintakan ilmu sgt
Quote rorygilmore 2-11-2016 04:37 PM
cam senang lak dpt anugerah dekan dr UUM ni..si Zahid AF2 pon dpt gak...
Quote BebeQ 2-11-2016 04:40 PM
penah jumpa beliau print assignment dekat Achik.

diorg ni macam mana boleh terpilih masuk U?

Quote melinda_kerr 2-11-2016 04:42 PM
senang betul student skrang dapat dekan yek. dulu nk dpt 3.5 above separuh nyawa study.
Quote izat123 2-11-2016 04:49 PM
Bukan masalah senang. Diorang ni pjj kan so test quiz semua online. Dah online tu semua jadi senang lah ni based on member aku hang pjj cakap lah. tapi tak tahulah kalau aril semua ni bukan pjj.
Quote Keenah 2-11-2016 04:53 PM
good luck aril...keenah belaja dulu xpenah dapar dean list...huhuhu..
Quote pinkzara 2-11-2016 04:55 PM
matchstick replied at 2-11-2016 04:34 PM
master pun ada dpt anugerah dekan ek? apasal aku dulu x dpt. ke sbb aku student part time amik 2-3 s ...

I pun x penah dgr master ada dean list.
Sbb masa buat master dulu..syarat lulus mesti 3.5 ke atas.
Quote jargon 2-11-2016 04:59 PM
ramai retis masok uum..yg peliknye mcm semua brmula utk ke ijazah pulak..tomok yg lepasan spm tu trus buat ijazahijazah kt uum..ada lagi retis yg join sini kn...
Quote meklalala 2-11-2016 05:05 PM
apa apa pun tahniah laa..
Quote moonela 2-11-2016 05:07 PM
sepitsiput replied at 2-11-2016 04:19 PM
overlah ponen muka bengkak ni.....hubby @kakprik pun dekan siap kakprik up dlm IG lagi..x kecoh pun! ...

meh sini pm IG kakprik
Quote keds 2-11-2016 05:09 PM
jargon replied at 2-11-2016 04:59 PM
ramai retis masok uum..yg peliknye mcm semua brmula utk ke ijazah pulak..tomok yg lepasan spm tu tru ...

Ye aku pun perasan yang sama. UUM desperate student ke camne?
Quote hybridity 2-11-2016 05:23 PM
Alahai dek non, kalau setakat assignment suruh orang buat, time exam bawak toyol tak payah la sembang sampai phd yea. ramai batch dia nie perangai cam haremmm. konon nak kejar Dean's list tapi buku malas nak pegang, macam mana tue?
Quote mokcikKSKB 2-11-2016 05:35 PM
sofiazara replied at 2-11-2016 04:33 PM
oo bachelor tu utk master. watever

apa kelayakan deans list uum? 3.5 ke? berlambak! ke 3.9?

1st time dgr master utk bachelor?so maksudnya mamamt ni ada degreelah?

Lihat semua komen(182)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 03:25 AM GMT+8 , Processed in 0.096138 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top