CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Seramnya, Kanak-Kanak Mati 300 Tahun Dirakam Kelihatan Buka Mata!

28-9-2016 03:53 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7408| Komen: 22

Description: Apabila seorang pengunjung merakam kejadian itu ketika mengunjung tempat mayat yang diberi nama Santa Inocencia, pengunjung berkenaan merakamnya, mayat itu seolah-olah membuka matanya.


sumber foto: https://www.thesun.co.uk


Percaya atau tidak, kanak-kanak yang telah meninggal dunia sejak 300 tahun lalu dilapor membuka matanya baru-baru ini?

Menurut portal online thesun.co.uk, kejadian tersebut berlaku apabila seorang pengunjung merakam kejadian itu ketika mengunjung tempat mayat yang diberi nama Santa Inocencia yang bertempat di Gereja Guadalajara Jalisco, Mexico. 

Sekilas pandang, mayat itu, yang dirawat dengan lilin untuk tujuan pemeliharaan dan keadaan mukanya yang tidak reput sejak 300 tahun lalu, kelihatan seperti patung.

Tetapi, ketika pengunjung berkenaan merakamnya dan mayat itu kelihatan seolah-olah membuka matanya.



sumber foto: http://i1.wp.com/

Rakaman itu kemudian dimuat naik ke YouTube dan sejak itu ia sudah ditonton hampir sejuta kali.

Namun demikian, ramai pengguna beranggapan apa yang diceritakan itu adalah palsu. Tetapi sebahagian lagi mempercayainya.

Banyak kisah yang dinyatakan mengenai bagaimana kanak-kanak itu mati.

Versi popular ialah dia ditikam hingga mati oleh bapanya yang membantah rancangannya untuk menghadiri satu majlis keagamaan dengan rakan sekelasnya. - CARI




15

Bagus
17

Marah
11

Terkejut
12

Sedih
19

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (98 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote manehnya 28-9-2016 04:34 PM
huhu skery....

muka as porcelin, tapi tangan ... hitam
Quote minahmanja 28-9-2016 04:39 PM
boy ke... awat nmpk mcm gegirl..
Quote imransulaiman 28-9-2016 05:05 PM
Nampak sangat menipu...
Quote zulka 28-9-2016 05:12 PM
tak serampun.. nampak comel aderla
Quote holothurian 28-9-2016 07:02 PM
tak seram langsung..
Quote shanshero 28-9-2016 07:21 PM
macam edit. kalo tak edit setan dalam jasad tu. dah puja2 duduk  setan dalam tu
Quote HannahMontana 28-9-2016 08:04 PM
minahmanja replied at 28-9-2016 04:39 PM
boy ke... awat nmpk mcm gegirl..

mayat tu budak jantan

yg buka mata tu mayat perempuan adaptasi kisah ori budak jantan diatas ,tp mayat perempuan tu di madame tusaude
Quote edee_91 28-9-2016 09:35 PM
shanshero replied at 28-9-2016 07:21 PM
macam edit. kalo tak edit setan dalam jasad tu. dah puja2 duduk  setan dalam tu

bukti ummah masih menganut kepercayaan animisme.
Quote Loloq89 29-9-2016 08:57 AM
Wiinnn replied at 28-9-2016 10:17 PM
Hey bro! Hi kawan2!!

Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan keti ...

hoi aku dh kaya..


Quote tungkai 29-9-2016 09:47 AM
Suratkhabar The Sun ni ala2 Harian Metro kat sini. Suka sensasikan berita utk sales..
Quote Gadis_sarawak 29-9-2016 12:15 PM


Quote Gadis_sarawak 29-9-2016 12:17 PM
err..scary ke?
Quote boobam 29-9-2016 04:07 PM
penipu je xkan la mayat budak tu saja2 nak simpan spai 300 thun kot
Quote batman_2007 29-9-2016 04:27 PM
Hoax

Antara citer sensasi yg hoax pernah reveal dulu.
Quote -electrifying- 29-9-2016 04:44 PM
npe mcm pmpn
Quote che_kembang 29-9-2016 09:33 PM
x tau nk takut ke x ni..hoax ke?
Quote delisha09 29-9-2016 11:32 PM
dh ari2 duk poja segala mak nenek hantu pn tersangkut la dlm jasad bdk tu
Quote hanisbunny 30-9-2016 03:34 AM
I guest she just so cold,..surprise...and the masker just start to falling apart..
Quote Miming2 30-9-2016 03:48 AM
yg nie pernah bca somewhere.. tipu sja..

Lihat semua komen(22)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 05:52 AM GMT+8 , Processed in 0.302328 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top