CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kes Kereta Dihempap Kren, Keluarga Mangsa Berdamai Dgn Kontraktor Terbabit

8-9-2016 06:15 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 13051| Komen: 52

Description: Abang kepada mangsa beritahu, keluarganya hanya inginkan tragedi yang sedih dapat diselesaikan secepat mungkin, barulah bersetuju berdamai dengan kontraktor berkenaan.
Oleh: TS LOO


sumber foto: internet


Setelah dua minggu berlalu berhubung kejadian kren yang jatuh terhempap di atas sebuah kereta di kawasan berhampiran tempat letak kereta pusat beli belah Pavillion pada 25hb Ogos lalu.

Tragedi tersebut telah mengakibatkan kematian pemandu kereta terbabit yang merupakan seorang gadis muda berbangsa Cina. 

Semalam iaitu 7hb September, keluarga mangsa tersebut mencapai kata sepakat dengan pihak kontraktor utama, difahamkan kedua-dua pihak bersetuju perkara itu diselesaikan secara damai. 

Kumpulan BUGG yang merupakan kontraktor utama bagi projek pembinaan yang bertanggungjawab terhadap kemalangan tersebut, semalam bertemu dengan keluarga mangsa untuk membincangkan perkara tersebut, sekaligus mendapatkan jalan penyelesaian. 


Persetujuan yang dicapai termasuk bayaran bantuan kewangan ke atas keluarga si mangsa, bagaimana pun jumlah bayaran ganti rugi yang diperolehi tidak ingin dinyatakan oleh keluarga mangsa.

Menurut wakil peguam bagi keluarga mangsa, mereka telah bersetuju tidak akan mengambil tindakan perundangan ke atas pihak syarikat pembinaan tersebut.

Abang kepada mangsa beritahu, keluarganya hanya inginkan tragedi yang sedih dapat diselesaikan secepat mungkin, barulah bersetuju berdamai dengan kontraktor berkenaan. 

" Perkara tersebut sudah berlaku, kami tidak ingin mempersoalkannya lagi, berbuat sedemikian hanya akan menjadikan kami bertambah sedih."- CARI




sumber berita : NSTP
27

Bagus
20

Marah
26

Terkejut
19

Sedih
9

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (118 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote TuntungReturn 8-9-2016 06:26 PM
setel luar senang,masok mahkamah mau amik masa betaun.
Quote AbukRokok 8-9-2016 06:29 PM
bp juta la dpt... selamat lg kontraktor
Quote iqbalriad 8-9-2016 06:43 PM
yang pergi takkan kembali...semoga keluarga mendiang tabah tanpanya di sisi.
Quote OmJualGas 8-9-2016 07:00 PM
Tiada maaf bagi mu...
Quote noraidil_06 8-9-2016 07:19 PM
Akak ade mslh nk fhm karangan u Loo. Akak rase ayat yg sesuai, 'kedua2 pihak, keluarga mangsa & kontraktor telah mencapai persetujuan penyelesaian & tidak bercadang utk meneruskan tindakan undang2'. I believe keluarga mangsa x ingin pun berdamai dgn kontraktor hanat tu
Quote Syd 8-9-2016 07:27 PM
noraidil_06 replied at 8-9-2016 07:19 PM
Akak ade mslh nk fhm karangan u Loo. Akak rase ayat yg sesuai, 'kedua2 pihak, keluarga mangsa & kont ...

Thursday, 8 September 2016 | MYT 3:56 PM
Crane victim’s family not suing BUCG

BY M. KUMAR


PETALING JAYA: The family of crane accident victim Joice Chin Khoon Sing will not take up legal action against construction company BUCG Sdn Bhd.

Chin’s elder brother Khoon Ying, 26, said he and his family are satisfied and happy with the assistance and help given by BUCG after the tragedy and have decided to not hold the company responsible.

“After meeting with them and receiving assistance from them, we came to an understanding,” he told a press conference at Sunway Resort Hotel and Spa here Thursday.

He said the family will not pursue legal action even if the Department of Occupational Safety and Health (DOSH) finds BUCG culpable in the accident.

“We now wish to put the tragedy behind us because prolonging it will only cause more pain,” he said.

The family’s lawyer Jason Ng Kau confirmed that the assistance offered to the family included monetary aid.

“However, we do not want to disclose the amount to protect the family’s safety,” he said.

Joice, 23, was killed just a week before her 24th birthday when the hook of a construction crane fell from over 20 storeys on her car as she was driving along Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur on Aug 25.
Quote PongKang 8-9-2016 07:28 PM
siannya.. rest in peace
Quote karlmax8 8-9-2016 07:36 PM
Kontraktor tak rugi apa2 pon sebab ada ambil all risk insurance cover few million. Bagi 1 million, tutup mulut, setel. Sape cakap nyawa tak boleh dijual beli..
Quote Pajeri_Nenas 8-9-2016 07:47 PM
Berdamai konon. Dah dpt berjuta kan?
Quote Nenasketum 8-9-2016 07:53 PM
Kalau masuk court dapat dalam 50k max but the issue aku rasa mungkin both, compensation dan juga kesakitan keluarga yang akan dirasai turun naik court.
Quote ShiningStars 8-9-2016 08:05 PM
Rest in peace young lady..
Quote cmf_kunyit 8-9-2016 08:25 PM
agak2 berapa komisi lawyer si mangsa?
Quote taikor 8-9-2016 08:45 PM
name loyer die Ng Kau  
Quote bit 8-9-2016 08:55 PM
Bayaran tutup kes la bukan berdamai pun

Yg pasti kontraktor laknat tu guna rakyat asing yg siap dah lari utk pandu kren, kesalahan yg besar. Patut diheret ke mahmakah oleh badan berkanun malaysia
Quote Zmaan00 8-9-2016 09:10 PM

Hey bro! Hi kawan2!!


100% Welcome Deposit Bonus hanya untuk anda!!!


Deposit minimum MYR100 keatas dan dapatkan bonus anda sekarang!!!



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Quote FARRAZOOL 8-9-2016 09:12 PM
Pampasan berjota ke
Quote juliez 8-9-2016 09:21 PM
noraidil_06 replied at 8-9-2016 07:19 PM
Akak ade mslh nk fhm karangan u Loo. Akak rase ayat yg sesuai, 'kedua2 pihak, keluarga mangsa & kont ...



Loo ni cun akak. Kalau dia perempuan la. I ada nmpk reporter cari tgh interview org dlm youtube
Quote TuntungReturn 8-9-2016 09:21 PM
cmf_kunyit replied at 8-9-2016 08:25 PM
agak2 berapa komisi lawyer si mangsa?

20% kot..
Quote juliez 8-9-2016 09:23 PM

Elok la settle blkg. Masuk court 10 thn baru setel mcm kes reporter kena hempap tayar monorail

Lihat semua komen(52)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 02:40 AM GMT+8 , Processed in 0.083174 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top