CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Viral UFO Berlegar Di Udara Kuala Krai Adalah Palsu- PDRM

2-9-2016 10:06 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 9182| Komen: 46

Description: Berita yang diviralkan baru-baru ini yang menyebut: "Penduduk Kuala Krai Kelantan dikejutkan dengan objek dipercayai U.F.O. berlegar-legar di ruang angkasa berhampiran pusat cembong batu nang.
Oleh : TS LOO


sumber foto: bharian.com.my


Berita yang diviralkan baru-baru ini yang menyebut: "Penduduk Kuala Krai Kelantan dikejutkan dengan objek dipercayai U.F.O. berlegar-legar di ruang angkasa berhampiran pusat cembong batu nang. 

Selain penyebaran video berdurasi 1 minit 25 saat menerusi media sosial itu, ia turut mengaitkan maklumat itu kononnya daripada Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA), dengan meletakkan perkataan "BERNAMA". 

Bagaimana pun, kejadian tersebut telah dinafikan oleh Ketua Polis Daerah Kuala Krai, Superintendan Abdullah Roning. 

Menurutnya, setakat ini tiada sebarang laporan diterima daripada penduduk kawasan berkenaan mengenai kejadian itu, 


"Video itu disebarkan oleh pihak tertentu tanpa mengetahui sebabnya." - CARI


sumber foto: http://media.themalaymailonline.com/



sumber berita: www.bharian.com.my
34

Bagus
38

Marah
24

Terkejut
30

Sedih
31

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (177 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zulka 2-9-2016 10:20 AM
mana bideo
Quote pooh~key 2-9-2016 10:20 AM
Amboi over kau nyah! Kalau sebesar tu penampakannya, bukan warga kuala krai jah yang boleh nampak.
Quote oppol 2-9-2016 10:23 AM
Malaikat turun dari syurga kot..
Quote edoraixora 2-9-2016 10:24 AM
besor nye? betul ke tu
Quote arffa 2-9-2016 10:24 AM
pandainya warga Terengganu mengedit
Quote rospinki 2-9-2016 10:24 AM
bengong ..siap suara acik2 sendu
Quote kemaruk 2-9-2016 10:25 AM
Bukti kebesaran raksasa spegeti
Quote pooh~key 2-9-2016 10:29 AM
Kiamat dah nak dekat sangat dah tu sister.... Marilah kita ramai2 bertaubat!
Quote kikuri 2-9-2016 10:29 AM
mane bidio.... nak tgk jugak ufo
Quote kekkeladi 2-9-2016 10:30 AM
Wau bule jah ehh
Quote Modngengade 2-9-2016 10:31 AM
biasalah ummah serambi suka publisiti murahan kan sis @famri7
Quote amon_79 2-9-2016 10:35 AM
minta sis @famri7 menghencap sepatah 2 kata selaku warga kuala krai
Quote zulka 2-9-2016 10:37 AM
arffa replied at 2-9-2016 10:24 AM
pandainya warga Terengganu mengedit

T'ganu?

Quote Artemesiaa 2-9-2016 10:39 AM
Try harder next time k
Quote arffa 2-9-2016 10:39 AM

eh! silap kelantan
Quote mokcikKSKB 2-9-2016 11:07 AM
Mana pro alien dr thred sebelah?mungkin boleh tepek article bersiap authors name utk support theory UFO ni....mohon cipta telefon tahun cahaya...
Quote famri7 2-9-2016 11:09 AM
amon_79 replied at 2-9-2016 02:35 AM
minta sis @famri7 menghencap sepatah 2 kata selaku warga kuala krai

yang penting kami di kkrai pon x dngr cerita lnsungs ukhti..lahanat sunnguh yahudi nk menfitnah rakyat isle kuala krai yang sejuk nyaman ini
Quote famri7 2-9-2016 11:10 AM
Modngengade replied at 2-9-2016 02:31 AM
biasalah ummah serambi suka publisiti murahan kan sis @famri7

murah pon publisiti jua sis.mcm sis la
Quote tongkatwaran75 2-9-2016 11:11 AM
Edited by tongkatwaran75 at 2-9-2016 11:13 AM

nah...amik

[youtube]yXDBLDUbSB0[/youtube]


wakikikiki... pecoh perot kawe gelok... nate... neepuuu... kuak nyusup... kekekeke

Lihat semua komen(46)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 04:14 AM GMT+8 , Processed in 0.097594 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top