CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Mangsa Buli Bunuh Diri, Sempat Tinggalkan Nota Yang Kini Jadi Viral

16-8-2016 11:11 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 10539| Komen: 60

Description: "Saya putus asa. Guru-guru juga tidak berbuat apa-apa,” tulisnya dalam nota itu.
oleh Adib Za

Disebabkan tidak tahan bila sering dibuli oleh pelajar lain di sekolahnya, seorang remaja 13 tahun dari New York mengambil keputusan membunuh diri. 


Daniel Fitzpatrick bagaimanapun dilaporkan sempat meninggalkan nota dan mendakwa bahawa rakan-rakannya di Holy Angels Catholic Academy tidak lagi bercakap dengannya dan tidak suka kepadanya. 

"Saya putus asa. Guru-guru juga tidak berbuat apa-apa,” tulisnya dalam nota itu. 

Bapanya yang juga bernama Daniel mengecam tindakan rakan-rakan sekolah yang dikatakan membuli anaknya itu.

Dia juga mempertikai mengapa para guru tidak cuba membantu anaknya ketika membuat aduan. 

Nota yang ditulis mangsa telah dimuat naik melalui laman sosial dan mendapat perhatian ramai netizen terutamanya di kalangan ibu bapa. - CARI 


Sumber: Astro Awani 

Sumber foto: FB Schnitzel Haus


Sumber foto: scallywagandvagabond.com

7

Bagus
17

Marah
13

Terkejut
9

Sedih
9

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (66 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 14-8-2016 04:21 PM
so, penama2 sekalian mcmne ek rasanya? cikgu2 yag tak peduli tu semua?
Quote lasagnaklcc 14-8-2016 04:28 PM
Kesiannya...

My 9 yr-old nephew is such a softie... kat diary tulis psl kwn suka buli. Mak dia ngadu kat cikgu, parents bdk2 bg alasan anak diorg mmg nakal kat rmh jgk. Last2 kitorg suruh je lawan balik bila kena kacau. Apa guna blaja aikido.
Quote kemaruk 14-8-2016 04:33 PM
laba jangan jadi camni pulak

"mod tak buat apa2"
Quote ice_sky92 14-8-2016 04:35 PM
No matter if they are gay or obese, jangan la suka buli orang lain. Kita tak faham apa yang yang mereka rasa sampai mereka commit suicide. RIP Daniel.
Quote famri7 14-8-2016 04:45 PM
Semoa Allah mencucuri rahmat beliyau.
Quote xAthenax 14-8-2016 04:59 PM
lasagnaklcc replied at 14-8-2016 04:28 PM
Kesiannya...

My 9 yr-old nephew is such a softie... kat diary tulis psl kwn suka buli. Mak dia n ...

some parents like myself taught our children to turn the other cheek bila kena slap
and some aggressive kids take advantage of that
and bully the docile ones..


Quote sofiazara 14-8-2016 05:39 PM
kat forum pun ramai bully
Quote Mary_jane 14-8-2016 05:42 PM
‘Raksasa kecil’ kalian telah merampas itu daripada saya dan isteri,” luahnya.


Kalau kat sini, mak bapak mesti dah berdegang kat sekolah nun. Betullah parents kena gak step forward bila hal2 serius macam ni. Susah sangat pindahkan je ke sekolah lain.



Quote ohnoLia 14-8-2016 05:48 PM
Mary_jane replied at 14-8-2016 05:42 PM
Kalau kat sini, mak bapak mesti dah berdegang kat sekolah nun. Betullah parents kena gak  ...

Ai agree. Parent2 pun kna masuk campur jua...

Susah2 panggil polis.
Quote JokesCop 14-8-2016 05:50 PM
300 years ago 13 years old vikings die hunting a boar.

100 year later 13 years old spartan and persiana die in battlefield for their country.

Peace comes, 13 years old die by mere words. Buff, 1000 years of experience and evolution dont mean a thing if people keep dying.
Quote reeny 14-8-2016 06:14 PM
anak bongsu x-ofismate  bunuh diri terjun dari apartment ting.8 gara-gara tk tahan kena buli dgn kwn sekolah. budak tu dh minta pindah sekolah, tp my ofismate kata tunggulah sehingga lepas exam PMR baru pindah. agaknya dh tk tahan sgt, terus amik jln singkat.
Quote jazaa100 14-8-2016 06:17 PM
Parents yg ada anak pembuli pd aku memang fail didik anak...

Sila meninggal!!!
Quote protonpersona 14-8-2016 06:18 PM
Islam 1 katolik 0
Quote mak_wa95 14-8-2016 06:47 PM
siannya dia...
Quote JpA0606 15-8-2016 08:31 AM
Kesiannya.. RIP little boy...
Quote mystica 15-8-2016 08:55 AM
reeny replied at 14-8-2016 06:14 PM
anak bongsu x-ofismate  bunuh diri terjun dari apartment ting.8 gara-gara tk tahan kena buli dgn kwn ...

sedihnyaaa


Quote pooh~key 15-8-2016 08:57 AM
ice_sky92 replied at 14-8-2016 04:35 PM
No matter if they are gay or obese, jangan la suka buli orang lain. Kita tak faham apa yang yang mer ...

Budak tu dipulau sebab heshe gay dan obese ke sister?  
Quote pooh~key 15-8-2016 08:59 AM
reeny replied at 14-8-2016 06:14 PM
anak bongsu x-ofismate  bunuh diri terjun dari apartment ting.8 gara-gara tk tahan kena buli dgn kwn ...

Tahun bila kejadian sis? Mesti masuk paper bukan?
Quote reeny 15-8-2016 10:46 AM
pooh~key replied at 15-8-2016 08:59 AM
Tahun bila kejadian sis? Mesti masuk paper bukan?

tk ingat tahun bila rasanya dlm 3-4 tahun lepas. tk masuk paper pun..

Lihat semua komen(60)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 07:19 PM GMT+8 , Processed in 0.059226 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top