CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kerajaan Sweden Lancar Kajian, Tabiat Seksual Rakyatnya Semakin Hambar

30-7-2016 11:19 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 3988| Komen: 14

Description: STOCKHOLM: Ketika sesetengah negara lain mengalami kehidupan seks dikalangan rakyatnya...

Oleh : Dean BZ


STOCKHOLM: Ketika sesetengah negara lain mengalami kehidupan seks dikalangan rakyatnya yang semakin meningkat, lain pula yang berlaku di Sweden.

Menurut laporan Berita Harian, kerajaan Sweden melancarkan satu kajian secara besar-besaran mengenai kehidupan seks rakyat negaranya selepas laporan mendakwa aktiviti itu semakin hambar.

Menteri Kesihatan Awam, Gabriel Wikstrom, berkata kajian menyeluruh terakhir mengenai tabiat seks rakyat Sweden kali terakhir dijalankan 20 tahun lalu. Sejak itu, beberapa laporan akhbar tabloid menunjukkan aktiviti seks di negara itu kian menurun.

Menurut satu komentar dalam akhbar Dagens Nyheter, Wikstrom menulis amat penting untuk menyiasat apa yang berlaku dan apa puncanya.


"Jika tekanan dan isu kesihatan lain menjejaskan kehidupan seks rakyat Sweden, ia juga menjadi satu masalah politik," katanya.

Agensi Kesihatan Awam negara itu ditugaskan untuk menjalankan kajian terbabit dan menyiapkan satu laporan menjelang 2019. 

Penurunan tabiat seks dikalangan rakyat turut memberi kesan besar kepada kehidupan dan populasi pada sesebuah negara. - CARI



Sumber- BeritaHarian/AP
23

Bagus
15

Marah
17

Terkejut
24

Sedih
13

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (112 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote oppol 30-7-2016 11:44 AM
Sama ada mereka pancut luar atau guna lorong belakang,tak semestinya mereka tak ngesek..
Quote wajevo 30-7-2016 12:02 PM
"Jika tekanan dan isu kesihatan lain menjejaskan kehidupan seks rakyat Sweden, ia juga menjadi satu masalah politik," katanya.
.
Contoh kerajaan perihatin dan bertanggungjawab.
Quote hanakikan 30-7-2016 12:18 PM
Yang akak tahu swedes ni tak berapa suka kawin. Lebih suka in relationship atau in swedish term 'sambo' gitu
Quote Pajeri_Nenas 30-7-2016 12:19 PM
Sex dgn corpse, bukan sini ke?
Quote aijinmisaki 30-7-2016 12:59 PM
hanakikan replied at 30-7-2016 12:18 PM
Yang akak tahu swedes ni tak berapa suka kawin. Lebih suka in relationship atau in swedish term 'sam ...

Dah agak dah mesti uolss masuk kalau berkaitan sweden...  
Quote munchkin 30-7-2016 03:08 PM
Kalau aku tanya kang, ada yg kata who says so.
Quote mokcikKSKB 30-7-2016 03:48 PM
CARI-HBZ replied at 30-7-2016 11:19 AM
Oleh : Dean BZ


Byk sht tgk porn..sbb tulah xstim tgk pasangan masing2..higher expectation kekdahnya
Quote RatuDunia94 30-7-2016 05:05 PM
Kerlas sweeden negara aman sgt smpai hal seksual pon jd masalah politik..
Quote kelapaparut 30-7-2016 05:53 PM
Kalu negara islam tu kehidupan sex mmg meriah, kawen 4 la, mutaah la, kawen pedo la, bacha bazi la,beranak pinak keturunan  
Quote zackje 30-7-2016 07:13 PM
ummah pemakan babi dan mengesek secara haroom bagai aur dan tebing sis apa nak hairan langsung
Quote Changa 30-7-2016 08:03 PM
Sendu ke sis ngeseks dengan kokesen sweden ini? Cc @Orange1
Quote dani-rox 31-7-2016 12:42 AM
ini berita baik utk penjual ubat kuat lelaki di tanah air... dah bole mengembangkan bisnes ke sweden sekarang
Quote Mary_jane 31-7-2016 01:27 AM
Sana takde kopi jantan, kopi janda, tongkat ali.

Quote Perkele 31-7-2016 03:58 AM
salah sendiri ni.....senang tengok...senang dapat...bebas vogel2....ko lagi nak feel2 wajib eksaited ??

selain HAMBAR juga ' h ' yg satu lagi tu

nampak sweden...ingat 'h'

Lihat semua komen(14)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 09:16 PM GMT+8 , Processed in 0.058298 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top