CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Remaja Disaman Kerana Miliki 'Lesen Memandu' Lukisan Pensil

21-5-2016 02:03 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 11359| Komen: 52

Description: Padah! Dalam satu sekatan jalan raya di SS15, Subang, seorang remaja..

Oleh : Dean BZ


Padah! Dalam satu sekatan jalan raya di SS15, Subang, seorang remaja yang bertindak melukis lesen memandu menggunakan pensil bagi menyakinkan rakannya dia sudah memiliki lesen ditahan sepasukan polis semalam.

Dalam kejadian pukul 10 pagi, pelajar lelaki berusia 17 tahun yang menunggang motosikal jenis Yahama 125z itu bukan sahaja tidak memiliki lesen memandu yang sah, malah menggunakan nombor pendaftaran tidak mengikut spesifikasi yang ditetapkan.

Memetik dari laporan K! ONLINE, pihak polis telah mengeluarkan dua saman terhadap remaja itu berikutan tidak memiliki lesen memandu serta nombor pendaftaran tidak mengikut spesifikasi yang ditetapkan. 


Gambar remaja itu bersama "lesen lukisannya" juga mula viral di media sosial sejak semalam. - CARI Infonet. 





Sumber - K! ONLINE



23

Bagus
16

Marah
18

Terkejut
24

Sedih
25

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (125 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sepiITUindah 21-5-2016 01:31 PM
anne??
beriya ler aku baca...ingat pompuan
Quote Syd 21-5-2016 01:34 PM
ai tengok gambar neh malam kelmarin.
malam time tuh.

ai gelak mcam setan.

hanat tul budak neh. hahahaha
Quote Decaffeinated 21-5-2016 01:35 PM
alamat 'tingkat bawah' ja?...

Quote Syd 21-5-2016 01:35 PM
Brader ni kena tahan pasal plat motornya kecik.Polis trafik mintak ic dan lesen,tengok lah lesennya




cantik pulak gambar yang dia lukis tuh


Quote bluehedgehog 21-5-2016 01:38 PM
Syd replied at 21-5-2016 01:35 PM
Brader ni kena tahan pasal plat motornya kecik.Polis trafik mintak ic dan lesen,tengok lah lesennya ...

bakal penjenayah yg cerdik
Quote Syd 21-5-2016 01:42 PM

ni tadi pagi pung baca, kisah satu cina neh ditangkap sbb tahan penjawat awam jalankan tugas.

dia pung hulur satu kad kelakar gak.

dah, kena gelak ngan ummah fb


Quote bluehedgehog 21-5-2016 01:45 PM
Edited by bluehedgehog at 21-5-2016 01:48 PM
Syd replied at 21-5-2016 01:42 PM
ni tadi pagi pung baca, kisah satu cina neh ditangkap sbb tahan penjawat awam jalankan tugas.

d ...

ni da pernah baca kat mn...tp yg melukis mmg bodoh dan kelakar la

byk lagi




Quote FARRAZOOL 21-5-2016 02:08 PM
Kelakarnya :-) :-)
Quote mak_wa95 21-5-2016 02:20 PM
dah tau salah.kenapa ko tunjuk juga..

adoiii budak oiii
Quote sukacactus 21-5-2016 02:21 PM
Tulis tangan...ada personal touch gitu
Quote sharlenetexas 21-5-2016 02:29 PM
Inspirasi dari filem Mr Bean gi holiday kt Southern France kot.
Quote abdulariff 21-5-2016 02:40 PM
Lesen D tapi bawak motor. Memang la kena tahan. Cuba kalau tulis B2, konpem lepas
Quote cHimo 21-5-2016 02:43 PM
hahahaa mangkuk betol
Quote ctaz 21-5-2016 02:48 PM
kamikaze betul....hahahaha
nih masa amik test lesen ni kompom fail 2-30 kali ni....
last2 givup....
lukis gambo lesen sendiri.....
haahhahaahahaha
Quote milo_888 21-5-2016 02:54 PM
Syd replied at 21-5-2016 01:42 PM
ni tadi pagi pung baca, kisah satu cina neh ditangkap sbb tahan penjawat awam jalankan tugas.

d ...

Apa yg tak kena dgn kad ni?
Quote stania83 21-5-2016 03:38 PM
lurus bendul ke budak ni.. tapi at least dia tak lari dari polis. dia dah menghiburkan polis dan rakyat malaysia
Quote FanTasyCreaTioN 21-5-2016 03:55 PM
tang maner anne nyer
Quote bluehedgehog 21-5-2016 04:03 PM
kena sebut
an ne
bukan
anne

Quote Artemesiaa 21-5-2016 04:09 PM
Budak Subang Jaya memang ada gaya macam hari2,  hari raya. Hahaha lawak   weii

Lihat semua komen(52)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 02:21 AM GMT+8 , Processed in 0.056165 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top