CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Piala Thomas 2016 : Malaysia Mara Ke Separuh Akhir, Tewaskan Taiwan 3-1

19-5-2016 09:29 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5829| Komen: 24

Description: Malaysia mara ke separuh akhir Piala Thomas 2016, menewaskan Taiwan 3-1
Kemaskini Piala Thomas 2016 : Malaysia Mara Ke Separuh Akhir, Tewaskan Taiwan 3-1

Tahniah! Malaysia mara ke separuh akhir Piala Thomas 2016 di Kunshan, China selepas menewaskan Taiwan 3-1, dengan mata kemenangan disumbangkan pasangan beregu Koo Kien Keat - Tan Boon Heong, mengalahkan Chen Hung Ling - Wang Chi Lin 21-16 22-20. - CARI Infonet



Skuad Piala Thomas negara mampu menarik nafas lega apabila berjaya mengelak daripada dipertemukan dengan pasukan handalan dunia dalam undian suku akhir Piala Thomas yang dilaksanakan selepas tamat perlawanan terakhir peringkat kumpulan sebentar tadi.

Skuad negara sebaliknya tampak mendapat laluan mudah apabila diundi menentang Taiwan dalam perlawanan yang akan berlangsung di Kompleks Sukan Kunshan, 1pm waktu Malaysia hari ini.


Berdasarkan undian yang dilakukan, laluan Malaysia juga agak mudah jika melepasi cabaran Taiwan kerana bakal berdepan pemenang pertemuan di antara Jepun dan Denmark sekiranya berjaya melangkah ke separuh akhir.

Sama-sama kita doakan kejayaan skuad Piala Thomas lelaki negara untuk kejohanan kali ini. CARI Infonet

Jadual suku akhir Piala Thomas
---------------------------------
MALAYSIA lwn Taiwan (1pm (waktu tempatan), hari ini)
China lwn Korea Selatan
Indonesia lwn Hong Kong
Denmark lwn Jepun


Jadual suku akhir Piala Uber
---------------------------------
China lwn Taiwan
Korea Selatan lwn Indonesia
Thailand lwn India
Jepun lwn Denmark


Berita selanjutnya : http://www.utusan.com.my/



18

Bagus
20

Marah
8

Terkejut
14

Sedih
26

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (99 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bluehedgehog 19-5-2016 09:35 AM
babai taiwan
Quote cendolsantan 19-5-2016 09:54 AM
Malaysia Boleh.... saya jangka Piala Thomas kali ini, perlawanan akhir akan menyaksikan pertarungan antara Malaysia dengan Negara Tembok Besar... YAKIN BOLEH MALAYSIA, GO, GO, GO, GO!
Quote patt_sue 19-5-2016 10:02 AM
cendolsantan replied at 19-5-2016 09:54 AM
Malaysia Boleh.... saya jangka Piala Thomas kali ini, perlawanan akhir akan menyaksikan pertarungan  ...

Jangan overconfident..... Malaysia kena lawan jepun@DENMARK di semi final...belum tentu boleh makan....2014,Malaysia kalah ngan jepun kat final
Quote sgbuloh 19-5-2016 10:05 AM
malaysia akan makan sayur kailan (taiwan) ikan masin..
Quote spiderman80 19-5-2016 10:08 AM
patt_sue replied at 19-5-2016 10:02 AM
Jangan overconfident..... Malaysia kena lawan jepun@DENMARK di semi final...belum tentu boleh maka ...

Tapi edisi kali ni Kento Momota dan Tago tidak dapat mewakili Jepun. Lagipun kali ini, Iskandar yang jauh meningkat prestasinya dapat mewakili skuad negara.
Rasanya Malaysia lebih bagus dari Jepun edisi kali ini. Tapi kalau berlawan dengan Denmark, susah nak cakap.
Quote kenarikelabu 19-5-2016 10:09 AM
Jepun skg bukan calang2 main badminton. Silap2 Malaysia leh tersungkur kalau jumpe Jepun.
Quote cendolsantan 19-5-2016 10:52 AM
Jepun sekarang ni dah tak sekuat macam sebelum ini, semalam kalah kepada team China 5-0, jelas kelihatan memang bukan jadi ancaman buat skuad lelaki negara.... GO, GO , GO, Malaysia pasti boleh!
Quote kenarikelabu 19-5-2016 11:03 AM
cendolsantan replied at 19-5-2016 10:52 AM
Jepun sekarang ni dah tak sekuat macam sebelum ini, semalam kalah kepada team China 5-0, jelas kelih ...

Nak banding dgn China, mmg la Jepun k.o. Apa laa..
Quote haruslah 19-5-2016 11:20 AM
kalo regu mlaysia x perform mmg bungkus laa
Quote cak! 19-5-2016 11:32 AM
mesia mcm boleh ke final..tapi kena lepas denmark dl tu ..50-50
Quote dauswq 19-5-2016 11:50 AM
Edited by dauswq at 19-5-2016 11:52 AM
kenarikelabu replied at 19-5-2016 11:03 AM
Nak banding dgn China, mmg la Jepun k.o. Apa laa..

jepun pernah kalahkan china 3-0 edisi thomas cup 2 thn lepas
jelas faktor utama - 2 org pemain utama diorg - kenichi taigo & kento momota tak de sbb kena tangkap judi..

& yg plg menarik kali ni, lin dan & beregu veteran china - fu haifeng masing2 diletakkan no. 2 & no.3 dlm giliran berbanding piala thomas 2 thn lepas di mana mereka no.4 & no.5 dlm giliran..

lee chong wei takkan bertemu dgn lin dan tp iskandar akn di'crush'kan oleh lin dan kemungkinan..

Quote haruslah 19-5-2016 01:10 PM
moh nengok
Quote haruslah 19-5-2016 01:20 PM
►Chou Tien Chen - Lee Chong Wei
►Lee Sheng Mu/Tsai Chia Hsin - Goh V Shem/Tan Wee Kiong
►Hsu Jen Hao - Zainuddin Iskandar Zulkarnain
►Chen Hung Ling/Wang Chi-Lin - Koo Kien Keat/Tan Boon Heong
►Wang Tzu Wei - Chong Wei Feng
Quote dauswq 19-5-2016 03:46 PM
Beregu pertama dh kalah

Tp iskandar tgh catch up point set ke2...mgk ade chance utk menang

Underdog gak budak ni
Quote RatuDunia94 19-5-2016 03:47 PM
X kisah lah.. Yg penting olimpik nanti..
Quote mbinmohd 19-5-2016 03:59 PM
Result terkini... MAS 2 - CT 1

►Chou Tien Chen - Lee Chong Wei
►Lee Sheng Mu/Tsai Chia Hsin - Goh V Shem/Tan Wee Kiong
►Hsu Jen Hao - Zainuddin Iskandar Zulkarnain
►Chen Hung Ling/Wang Chi-Lin - Koo Kien Keat/Tan Boon Heong
►Wang Tzu Wei - Chong Wei Feng
Quote sipendiam 19-5-2016 04:06 PM
hari tu tukar double tak menjadi kan.. hari ni dah tukar balik TBH/KKK
Quote haruslah 19-5-2016 04:07 PM
regu plssss lah mng
aduiiyaiiii

sian lcw nk tomas cup
Quote spiderman80 19-5-2016 04:09 PM
sipendiam replied at 19-5-2016 04:06 PM
hari tu tukar double tak menjadi kan.. hari ni dah tukar balik TBH/KKK

Tapi TBH/KKK tak konsisten, serupa Lin Dan.

Lihat semua komen(24)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 11:11 PM GMT+8 , Processed in 0.063464 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top