CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kolam Renang Terdalam Di Dunia Ini Ibarat Setinggi 13 Tingkat

22-4-2016 09:53 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 10199| Komen: 27

Description: Kolam sedalam 40 meter ini dikatakan setara dengan ketinggian bangunan 13 tingkat dan telah mendapat pengiktirafan Guinness Book of Records.


Oleh : TS LOO

sumber foto: http://the-sun.on.cc/cnt/china_world


Tahukah anda, Y-40 Deep Joy merupakan kolam renang terdalam di dunia?

Ianya telah direka oleh seorang arkitek terkenal yang dikenali sebagai Emanuele Boaretto.


Kolam renang yang dibina di Itali ini sebenarnya adalah milik sebuah hotel terkenal, Hotel Terme Millepini.


Kebanyakan yang berenang di kolam tersebut adalah para skuba dan freediver yang mahukan kelainan.

Sesiapa yang mahu menyelam ke dalam kolam tersebut dikatakan memerlukan kemampuan pernafasan yang baik.




Kolam yang berbentuk seakan-akan gua juga sesuai untuk perenang yang mahu belajar snorkeling.

Kolam ini juga telah disesuaikan dengan suhu mengikut paras ketinggiannya bagi membolehkan manusia menyelam ke dasar kolam.

Kolam sedalam 40 meter ini dikatakan setara dengan ketinggian bangunan 13 tingkat dan telah mendapat pengiktirafan Guinness Book of Records. - CARI Infonet




20

Bagus
11

Marah
19

Terkejut
26

Sedih
4

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (87 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote skinsandstars 22-4-2016 10:07 AM
Woooo interesting.
Quote mokcikKSKB 22-4-2016 10:14 AM
Saje nk bunuh org ke...scary
Quote MissMamamia75 22-4-2016 11:52 AM
hampir lemas akak membacanya...

biarpun akak boleh berenang..tp rasa cuak jugak kalo tiba2 kaki tak jejak lantai kolam..
Quote UmbrellaCorps 22-4-2016 11:57 AM
wow.... 3-4 kali aku kata wowww.....
Quote zameyla 22-4-2016 12:18 PM
Aku takut....
Quote AisyDani13 22-4-2016 12:28 PM
aishhhh sekali baca mmg seram sgt ni.
mujur digunakan untuk belajar snorkeling.
huhu. kalau swimming sesaja , mmg kes bunuh diri uiii
Quote CrowneGlory 22-4-2016 01:35 PM
target customer diver la ni... kalau ada bdk atau adult x pandai berenang jatuh..naya je
Quote intan_smsb 22-4-2016 02:06 PM
wow dasat ni, klu aku masuk mesti akan rasa cuak je
Quote Firehill88 22-4-2016 02:29 PM
dalam betul
selam dalam mimpi jelah
pasti selamat

Quote fifie_olin 22-4-2016 02:29 PM
yg terer swimming bole le nk nyelamm
Quote Artemesiaa 22-4-2016 03:08 PM
Siaran ulangan dah pernah ada dulu
Quote Rainrein 22-4-2016 03:28 PM
Scarynye. Da la x pandai berenang. Kalau aku jatuh ni xtaula pe jadi.
Quote saladin780 22-4-2016 03:55 PM
kat stadium akuatik shah alam pun ada kolam yg dalam..siap bleh blajar skuba situ
Quote dondangdendang 22-4-2016 04:00 PM
seram plak nengok
Quote AMDTurion 22-4-2016 04:02 PM
mokcikKSKB replied at 22-4-2016 10:14 AM
Saje nk bunuh org ke...scary

dah terang2 kan kata untuk peminat scuba diver jer. kalo xde skill jgn try.

ukur baju di badan sendiri.

bukan di baju org lain ye......

tp nak try belajar pun boleh juga.
Quote mokcikKSKB 22-4-2016 04:18 PM
AMDTurion replied at 22-4-2016 04:02 PM
dah terang2 kan kata untuk peminat scuba diver jer. kalo xde skill jgn try.

ukur baju di badan  ...

Aku rasa ko tlepas pandang tang freediver tu.nk betulkn org pon ksi baca habislah weii..poyo
Quote AMDTurion 22-4-2016 04:56 PM
mokcikKSKB replied at 22-4-2016 04:18 PM
Aku rasa ko tlepas pandang tang freediver tu.nk betulkn org pon ksi baca habislah weii..poyo

mmg saje aku x nak mention freediver.
kalo dah tahu x boleh x payahlah bygkan nak menjunamkan diri dlm tuh...nampak sgt x pandai ukur.....eh.
Quote mokcikKSKB 22-4-2016 05:21 PM
AMDTurion replied at 22-4-2016 04:56 PM
mmg saje aku x nak mention freediver.
kalo dah tahu x boleh x payahlah bygkan nak menjunamkan dir ...

Eleh poyos...
Quote AMDTurion 22-4-2016 05:23 PM

ek eleh....lerrrr...

Lihat semua komen(27)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 11:43 AM GMT+8 , Processed in 0.065438 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top