CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Petronas Nak Kurangkan Pekerja?

22-1-2016 10:04 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 44767| Komen: 344

Description: Petronas dilaporkan sedang mempertimbangkan pemberhatian pekerja kerana berdepan dengan tekanan kelemahan harga minyak.
Oleh Adib ZA

Petronas dilaporkan sedang mempertimbangkan pemberhatian pekerja kerana berdepan dengan tekanan kelemahan harga minyak. 

Antara lain, pihak pengurusan Petronas mempertimbang memberi penawaran Skim Pemisahan Sukarela (VSS) kepada tenaga kerja tetap.

Sebelum ini syarikat minyak negara itu menyatakan tidak akan membuang pekerja tetap syarikat itu, sebaliknya meneliti kembali pekerja kontrak. 

Menerusi laporan Astro Awani, Petronas dilihat enggan memberikan komen terhadap dakwaan tersebut. - CARI Infonet

Baca selanjutnya: Astro Awani

(Sumber foto: Astro Awani)

5

Bagus
3

Marah
2

Terkejut
4

Sedih
2

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (29 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ifanonline 21-1-2016 09:49 AM
ade forumer yg kerja petronas ke?

nampak gaya kena jual burger ramli la 2,3 tahun ni
Quote biosfree 21-1-2016 09:50 AM
Bisnis....x bagus.....
Quote melia_star 21-1-2016 09:51 AM
51,000??! mak aihh ramai......yg duk ada kne buang dek syarikat2/bank2 pun duk beratur nk cari keje....
Quote harimau76 21-1-2016 09:56 AM
ada yg rumours ada yg betul... tp blum confirm lagi... anyway, byk lagi negara lain ada masalah yg sama sbb harga minyak jatuh.. better doakan yg terbaik utk semua...
Quote zulka 21-1-2016 10:01 AM
Malaysian insider ni byk yg tak betul daripada yg betul
Quote blackwidowbae 21-1-2016 10:01 AM
Innalillah

semoga tabah tempuhi hidup yang mendatang
Quote ohnoLia 21-1-2016 10:01 AM
Ai percaya ini rumours belaka. Harga minyak merudum kan fenomena sementara shj...
Tak lama lg meloncatlah dia usd200perbarrel..
Quote hanibee 21-1-2016 10:01 AM
tak tahu  mana diorg hidu and spin cerita2 mcm ni.. plan will only be shared on march.. takyahlah percaya sgt..
Quote white_musk 21-1-2016 10:02 AM
melia_star replied at 21-1-2016 09:51 AM
51,000??! mak aihh ramai......yg duk ada kne buang dek syarikat2/bank2 pun duk beratur nk cari keje. ...

belum campur budak baru habis study yang berlambak lambak menganggur tengah cari kerja
Quote Bell 21-1-2016 10:04 AM
Org lama happy saja dapat VSS. Nak pencen lagi 2-3 tahun dpt 5-6 ratus ribu. Saper taknak.
Quote ifanonline 21-1-2016 10:04 AM
kalau petronas slash capex sampai rm50 billion...this story must be true...
Quote sabar_sabariah 21-1-2016 10:05 AM
oh my oh my! this is so not good... kesian kat dorang..
Quote tupaiterbang 21-1-2016 10:06 AM
ifanonline replied at 21-1-2016 09:49 AM
ade forumer yg kerja petronas ke?

nampak gaya kena jual burger ramli la 2,3 tahun ni

niaga goreng pisang cheese la jawabnya..still dalam bidang oil and gas gak
Quote scorpionkiki 21-1-2016 10:06 AM
Staff MAS yg kena dulu tu tentu bersyukur sbb diaorang ramai dah dapat kerja...
Quote tupaiterbang 21-1-2016 10:07 AM
sabar_sabariah replied at 21-1-2016 10:05 AM
oh my oh my! this is so not good... kesian kat dorang..

ada hikmah disebaliknya..mana tau esok ada bakal jutawan goreng pisang cheese kt mesia ni
Quote ifanonline 21-1-2016 10:08 AM
scorpionkiki replied at 21-1-2016 10:06 AM
Staff MAS yg kena dulu tu tentu bersyukur sbb diaorang ramai dah dapat kerja...

anyhting related to oil and gas...upstream and downstream...ramai pekerja akan di buang...major oil producers BP, Exxon Mobil, GAZPROM, Shell, ramai buang pekerja

Quote monyet_2015 21-1-2016 10:09 AM
lain kali dapat kerja pertronas jangan berlagak dengan orang kampung, hidup umpama roda, ada masa di atas ada masa di bawah.
Quote blackwidowbae 21-1-2016 10:10 AM
Jangan risaulah rezeki dari Allah

jika pada masa senang mu mengingati Allah, nescaya Allah mengingatimu di waktu susah mu

#watlekwatpisjer
Quote hacks_oren 21-1-2016 10:11 AM
takziah pada yg bakal dibuang...
smoga murah rezeki dan kalau ada forumer yg kerja petronas kat sini aku nasihatkan mulalah cari kerja cepat...
sekarang ni susah nk dapat kerja...
apapun moga korang semua bertabah...

Lihat semua komen(344)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 08:05 PM GMT+8 , Processed in 0.224388 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top