CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tiada kenaikan GST Dalam Pengubahsuaian Bajet 2016 - PM

16-1-2016 11:02 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3185| Komen: 8

Description: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memberi jaminan tidak akan berlaku peningkatan kadar Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) pada pengubahsuaian Bajet 2016 yang akan dibentangkan 28 Januari ini.

Oleh : TS LOO


sumber foto : google image



Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memberi jaminan tidak akan berlaku peningkatan kadar Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) pada pengubahsuaian Bajet 2016 yang akan dibentangkan 28 Januari ini.

Malah, perkara itu, katanya, tidak dibincangkan langsung dalam mesyuarat bersama penganalisis dan ahli ekonomi, peneraju industri dan Jawatankuasa Khas Ekonomi (JKE) di Perdana Putra kemarin.


"Saya rasa rakyat tidak berupaya lagi untuk menerima sebarang kenaikan berdasarkan kos sara hidup semasa,"  katanya pada sidang media di sini, sebentar tadi.
 

Beliau sebelum itu mengadakan pertemuan selama tiga jam dengan penganalisis dan ahli ekonomi, peneraju industri dan JKE.



Perdana Menteri berkata, pengubahsuaian Bajet 2016 dibuat dengan mengambil kira ia boleh diterima positif oleh pasaran dan rakyat.- CARI Infonet





Berita selanjutnya: bharian.com.my/
10

Bagus
5

Marah
7

Terkejut
6

Sedih
5

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (37 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote wirazam 16-1-2016 01:13 PM
good...no increment in GST
Quote nikaido 16-1-2016 01:18 PM
Anak maslan ckp gst menurunkan harga barang.  So tiada kenaikan gst sebenarnya adalah berita sedih
Quote syar 16-1-2016 02:14 PM
nikaido replied at 16-1-2016 01:18 PM
Anak maslan ckp gst menurunkan harga barang.  So tiada kenaikan gst sebenarnya adalah berita sedih

Haha btul tu...si anak maslan kata brg murah lps gst..so what??
Quote mamatkilau 16-1-2016 02:47 PM
Naik pun tak kisah ambe ikut je. Makin tingggi gst makin murah barang agaknye.
Quote Atifan 16-1-2016 02:50 PM
aku tertarik dgn gmbr najib bermesyuarat tu...byk jgk ye makanan atas meja tu..bkn skrng mesyuarat dlm gomen dh xbagi makan ke? paling cikai pon ofis aku bagi air mineral kecik tu je
Quote glump 16-1-2016 04:57 PM
Kalau boss meeting kena bg makanan, kalau tak depa asyik nk kuar jer..so dok situ bg makanan, so dok situ sampai meeting abis.
Quote kudajantan77 16-1-2016 05:05 PM
Mangkuk tu untuk letak telor....sape tk sokong telor dia akan dipecahkan...
Quote Steelheart 16-1-2016 09:53 PM
Iskkk!  Nape x naik gst??::: ini la satu2 cara gomen nk turunkan rega brg....rasanya gst  naik 50% rega barang akan stabil.



Macai abadi
Wak maslan 3.85

Lihat semua komen(8)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 09:33 PM GMT+8 , Processed in 0.081780 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top