CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

“Sudah Lama Pasang Niat Hendak Bertudung, Doakan Saya Kekal Istiqamah”- Nora Danish Akui Usia Bukan Masih Muda

4-7-2024 11:32 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 20077| Komen: 180

Description: Pelakon jelita, Nora Danish, baru-baru ini mencuri perhatian ramai dengan penampilan terbaharunya yang dikatakan sudah berhijab.


Pelakon jelita, Nora Danish, baru-baru ini mencuri perhatian ramai dengan penampilan terbaharunya yang dikatakan sudah berhijab.

Menerusi pengakuan eksklusif kepada sumber Harian Metro, Nora mendedahkan bahawa niat untuk berhijab sudah lama wujud, namun baru kini dia mendapatkan kekuatan untuk melakukannya.

“Sebenarnya, saya sudah lama pasang niat hendak bertudung, tetapi belum ada kekuatan itu,” ujar Nora.


Ketika dihubungi, Nora enggan mengesahkan sepenuhnya perubahan penampilannya, tetapi memohon doa daripada orang ramai agar dirinya kekal istiqamah dengan imej baharu tersebut.


“Doakan saya kekal istiqamah dengan imej terbaharu ini. Saya rasa lebih tenang dan selesa dengan imej sekarang (bertudung).

“Saya takut hendak beritahu sudah bertudung sepenuhnya sebab saya juga manusia biasa yang tidak terlepas daripada ujian dan dugaan Allah SWT. Apa yang mampu saya kongsi, doakan yang baik-baik dan semoga perubahan ini memberi kemanisan dalam hidup saya,” kata Nora dengan rendah hati.

Nora, yang kini berusia 42 tahun, menegaskan bahawa keputusan untuk berhijab adalah keputusannya sendiri, tanpa desakan atau paksaan daripada sesiapa.

“Saya buat keputusan ini tanpa desakan atau paksaan sesiapa. Saya sendiri yang memilih untuk berhijab kerana usia saya pun bukan muda lagi.

“Saya percaya setiap wanita yang belum berhijab pun pasti ada keinginan yang sama. Apa-apa pun terima kasih kepada semua yang mengambil berat dan mendoakan saya,” tambahnya lagi.

Sebelum ini, Nora mencetuskan tanda tanya melalui hantaran di Instagram apabila tampil berhijab, yang mengundang pelbagai reaksi daripada peminat dan pengikutnya.



Dengan penampilan terbaharunya ini, Nora berharap perubahan tersebut membawa ketenangan dan kemanisan dalam hidupnya, serta memperbaiki dirinya ke arah yang lebih baik.

Harapan dan doa rakyat Malaysia turut mengiringi perjalanan baharu Nora ini, agar beliau terus istiqamah dan menemui kebahagiaan dalam setiap langkah yang diambil.

Sumber : Rotikaya

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote knnk 4-7-2024 11:44 PM
First. Tahniah nd moga terus istiqamah
Pedulikan acik2 bwg klu ada yg kutuk dressup kaka ok
Quote annadonna 5-7-2024 12:09 AM
Maka puaslah hati netizen
Quote nameisrequired 5-7-2024 12:18 AM
Drastik juga ye...
Ada sesiapa nk speku ape yg terjadi/penyebab?
Done hati hitam.
Quote babyLON. 5-7-2024 12:28 AM
moga istiqamah.
Quote jambatannetizen 5-7-2024 12:30 AM
nameisrequired replied at 5-7-2024 12:18 AM
Drastik juga ye...
Ada sesiapa nk speku ape yg terjadi/penyebab?
Done hati hitam.

Look so Fakeeee!
Drastik sangat . Tiber je .
Quote Nanadjo 5-7-2024 12:59 AM
Biasa la tu, bila nak masuk usia senja, kedut2 di leher dah makin susah nak sorok. Muka boleh la ditarik2, tapi leher tu macam susah je nak tarik2. Apa2pun nek maria jugak steady seksi meksi sampai sekarang.
Quote Perawankota 5-7-2024 01:02 AM
Dah agak. Tapi drastik betul
Quote rxz4727 5-7-2024 01:05 AM
Rengsa tau tengok orang post gambar dengar al-Quran kat socmed. Hati aku hitam sangat ke?
Quote pocongkiutss 5-7-2024 01:44 AM
Mgkin sbb kedut di leher x dpt dicover lg

Ke hati tu dah berpunyahhhh??

Quote MisXoXo 5-7-2024 01:45 AM
Fake apa..gilalah komen kowang ni..ptt rasa syukur..dia pun xda berlebihan.wartawan yg kejar dia.selama ni dia hbskan kontrak2 lah tu..ada kata fake..gilaaa..aku happy dan syukur..doakan dia istiqamah lahh.
Quote azwanaliori 5-7-2024 03:04 AM
Edited by azwanaliori at 4-7-2024 07:08 PM

Nak istiqamah bagus la tapi xyah over sgt menunjuk kat public tu smpi cium Quran beriye. Also jgn berpesen jilboob ye mcm kilaperi, pki tudung tetek sembul
Quote sharlenetexas 5-7-2024 03:07 AM
Nanadjo replied at 5-7-2024 12:59 AM
Biasa la tu, bila nak masuk usia senja, kedut2 di leher dah makin susah nak sorok. Muka boleh la dit ...

Hajah shiela majid sampai sekarang tak berhijab. Nek salamiah umur70s baru bertudung.

Quote Piramida 5-7-2024 03:13 AM
Moga istiqamah.

Kalau tengah galau memanglah nak jadi yg baik2 aja.. Esok lusa kot hati masih nak huhahuha, tudung pun terbang.
Quote JunkMail 5-7-2024 06:14 AM
Okaylah... Nora bagi 5 bintang.
Abaikan acik acik kertua mengata tu..biasalah diorang memang terpaling membaca hati manusia.. k! Next!!
Quote noor2 5-7-2024 06:22 AM
Edited by noor2 at 5-7-2024 06:23 AM

Bakal suami baru suruh bertudung ke...

Bukan apa..dia baru post video seksi punggung melintuk liuk dari belakang...dah pakai tudung cane nk post video2 gedik mcm tu lagi...
Quote Shayang 5-7-2024 06:58 AM
Edited by Shayang at 5-7-2024 07:00 AM
nameisrequired replied at 5-7-2024 12:18 AM
Drastik juga ye...
Ada sesiapa nk speku ape yg terjadi/penyebab?
Done hati hitam.


Apa yg drastik nyaa anggap jela nak hijrah sempena tahun baru awal muharram
Dia ni mmg nampak nk ke arah tu sbb selalu juga join usrah, join event kegamaan,bulan puasa rajin ngaji dan pi terawih kiamulai segala.

Cth noreen tu lagi laa tetiba je pakai tudung, kalau dh sampai seru nk wat cemana
Zizi kirana dulu lagi la seksi giler selalu kena kecam hari2 ngn netizen asbab teguran netizen dan doa2 peminat dia ke apa tetiba dia nk bertutup litup padahal sblm ni siap buat lagu nganjing kt netizen yg suka kecam dia.


Quote christmaseve 5-7-2024 07:04 AM
Alhamdulillah perubahan yg baik. Benda ni bukan trend sbb tutup aurat ni mmg wajib. Semoga nd dan kita semua dpt menutup aurat dgn sempurna
Quote balakkampung 5-7-2024 07:09 AM
azwanaliori replied at 4-7-2024 07:04 PM
Nak istiqamah bagus la tapi xyah over sgt menunjuk kat public tu smpi cium Quran beriye. Also jgn be ...

aku rasa tu gambar lama kan..gambar masa bulan posa tahun bila ntah .time dia khatam quran time bulan puasa.
Quote syabee 5-7-2024 07:10 AM
semoga terus kekal istiqomah. nak kekal istiqomah ni kena la berada dlm circle yg betul selain dr iman yg kuat.

Lihat semua komen(180)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 05:33 AM GMT+8 , Processed in 0.054511 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top