CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Shila Amzah Tak Pernah Rasa Malu Bercerai Dengan Bekas Suami – ‘Demi Kebaikan Saya Dan Seth’

6-6-2024 05:56 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4321| Komen: 15

Description: Penyanyi Shila Amzah memberitahu dia tidak pernah berasa malu dan menyesal dengan keputusan perceraiannya dengan bekas suami.

Penyanyi Shila Amzah memberitahu dia tidak pernah berasa malu dan menyesal dengan keputusan perceraiannya dengan bekas suami.

Menerusi hantaran di Instagram Story, Shila menjawab pertanyaan pengikutnya yang meluahkan rasa malu untuk menuntut penceraian.

Menurutnya, keputusan yang dibuat adalah demi kebaikan dirinya dan anak lelakinya, Seth Uwais.

"Saya tak malu sebab saya buat benda betul untuk diri sendiri dan anak saya."

"Setiap keputusan kita, kena berbangga..tiada penyesalan. Saya tahu apa yang terbaik buat diri saya berbanding orang lain."

Dalam pada itu, Shila menegaskan tidak perlu teragak untuk berpisah sekiranya pasangan tidak menjalankan tanggungjawab yang baik sebagai seorang suami.

"Kalau selama ini awak jadi isteri yang baik tapi suami curang, dia dera mental dan fizikal, tidak bertanggungjawab ke, tak payah malu."


Untuk rekod, Shila pernah berkahwin dengan Haris Idraki Elias pada April 2018 namun bercerai selepas empat tahun bersama.

Hasil perkahwinan, Shila dikurniakan anak lelaki, Seth Uwais yang kini berusia lima tahun.

Kemudian, Shila mendirikan rumah tangga kali kedua dengan Ubai MZ pada 5 Ogos tahun lalu dan telah selamat melahirkan cahaya mata perempuan, Rhea Akira pada 9 Mei lalu.

Sumber : OhBulan


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Perawankota 6-6-2024 07:36 PM
Dah lah cerita brg yg lepas
Quote makneng 6-6-2024 07:36 PM
nga perlu malu dong....hempas datang lagi....hempas datang lagi....aman2 aja ya Xila Amxah
Quote sukanyanyi 6-6-2024 07:46 PM
Perawankota replied at 6-6-2024 07:36 PM
Dah lah cerita brg yg lepas

Dia mmg suka buka Q&A kat igs.. of cos la org tanya mcm2 yg ada kaitan dgn personal kan.. boleh je tak pilih soalan tu tp dia nak jwb jgk..
Quote Perawankota 6-6-2024 07:49 PM
sukanyanyi replied at 6-6-2024 07:46 PM
Dia mmg suka buka Q&A kat igs.. of cos la org tanya mcm2 yg ada kaitan dgn personal kan.. boleh je ...

Ooo kisahnya.. tak pernah tgk igs dia..
Quote sukanyanyi 6-6-2024 07:55 PM
Perawankota replied at 6-6-2024 07:49 PM
Ooo kisahnya.. tak pernah tgk igs dia..

Iols stalk on off je ikot suka hati. First tgk time2 sheols baru lepas serai, ada q&a.. second tgk time baru2 kua news ngandun anak ubye, ada q&a lg.. time yg iols tak stalk tu sure byk lg q&a..
Quote hokeypokey 6-6-2024 09:56 PM
ceta anak baru laki baru la.. ceta bekas laki buat pe
Quote ReginaGeorge 7-6-2024 02:31 AM
Udah2 lerr tu. Ada soalan yg tak perlu dijawab, bukan kena penalti pon kalu tak jwb qna tu. Jaga perasaan laki baru. Jaga perasaan mak bapak haris. Diorang tuh atok nenek seth. Jaga hubungan tu elok2. Kalau ko dpt ex yg gila, dah lama dia reveal your dark side. Dgn ex husband masalah kewangan, dgn adik beradik pun masalah kewangan.. marriage ko skrg pon ko jugak breadwinner kan?
Quote msdummy.2018 7-6-2024 10:12 AM
Nih untuk netizen yg bertny tuh..agak bodoh ek...ko cuma akan rasa malu kalau ko bercerai sb ko yang curang etc...tp kalo ko bercerai sb laki ko bewak, mendeea, ko dh kenapa nk malu?bodoh
Quote cmf_PariS 7-6-2024 12:17 PM
dia dh pandai cakap bm ya?
Quote esbok 7-6-2024 01:08 PM
msdummy.2018 replied at 7-6-2024 10:12 AM
Nih untuk netizen yg bertny tuh..agak bodoh ek...ko cuma akan rasa malu kalau ko bercerai sb ko yang ...

Sebab dunia ni ada sistem. Ada manusia yang memang ikut sistem ni , kalau tak, kau tak fit in.

Kau lahir> sekolah(ilmu penting)> ada degree(bagus ni, ilmu sentiasa penting)> kerja > kawin > beranak > tambah anak > anak kau pun kena pandai > kene ada harta banyak > duit kene kepok dalam bank

Jadi ada manusia yang rasa, kalau dia bercerai dia gagal dalam hidup. Pada orang yang ikut sistem standard ni, dia tak sepatutnya bercerai.

Tu kot dia malu
Quote makcun14 7-6-2024 01:10 PM
buat apa nak malu kalau sheols di pihak yang benar tak buat salah. Shilalat bukan mencurang pun unlike some retis
Gitu aku provoke di hari jumaat
Quote msdummy.2018 7-6-2024 01:45 PM
esbok replied at 7-6-2024 01:08 PM
Sebab dunia ni ada sistem. Ada manusia yang memang ikut sistem ni , kalau tak, kau tak fit in.

Ka ...


Aku xpernah tau pun ada sistem mcm tuh....tp aku syak dia mmg buat salah kot shuben..hahahahhaha...

Atau terlampau low self esteemmmm...tp jgn lembiklahhh.....nk cerai jalan jer ke depan, 10x toleh belkang, mmg xcerai2lah...

Num2 sayangi dirimu dulu....

Yg pnting jgn plak ko bercerai sb suami ko terlalu baik untuk ko..tuh nmnya xsedar diri..hahaha
Quote laksmanabentan 7-6-2024 02:25 PM
kata da move on.. move on jer laaaa tanpa mengaibkan siapa2 gitu....
Quote adeqbun 7-6-2024 03:13 PM
cmf_PariS replied at 7-6-2024 12:17 PM
dia dh pandai cakap bm ya?

sejak berserai mmg trus lupe brits accent terlebey mayonis die tu..kehkehkeh
Quote noell 9-6-2024 08:28 AM
takdak org tanya ka dia dh dapat adik baru ka blum??maktiri muda lg tuh

Lihat semua komen(15)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 11:34 PM GMT+8 , Processed in 0.052898 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top