CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4105|Reply: 15

Shila Amzah Tak Pernah Rasa Malu Bercerai Dengan Bekas Suami – ‘Demi Kebaikan Saya Dan Seth’

[Copy link]
Post time 6-6-2024 05:56 PM | Show all posts |Read mode




Penyanyi Shila Amzah memberitahu dia tidak pernah berasa malu dan menyesal dengan keputusan perceraiannya dengan bekas suami.


Menerusi hantaran di Instagram Story, Shila menjawab pertanyaan pengikutnya yang meluahkan rasa malu untuk menuntut penceraian.


Menurutnya, keputusan yang dibuat adalah demi kebaikan dirinya dan anak lelakinya, Seth Uwais.


"Saya tak malu sebab saya buat benda betul untuk diri sendiri dan anak saya."


"Setiap keputusan kita, kena berbangga..tiada penyesalan. Saya tahu apa yang terbaik buat diri saya berbanding orang lain."


Dalam pada itu, Shila menegaskan tidak perlu teragak untuk berpisah sekiranya pasangan tidak menjalankan tanggungjawab yang baik sebagai seorang suami.


"Kalau selama ini awak jadi isteri yang baik tapi suami curang, dia dera mental dan fizikal, tidak bertanggungjawab ke, tak payah malu."


Untuk rekod, Shila pernah berkahwin dengan Haris Idraki Elias pada April 2018 namun bercerai selepas empat tahun bersama.


Hasil perkahwinan, Shila dikurniakan anak lelaki, Seth Uwais yang kini berusia lima tahun.


Kemudian, Shila mendirikan rumah tangga kali kedua dengan Ubai MZ pada 5 Ogos tahun lalu dan telah selamat melahirkan cahaya mata perempuan, Rhea Akira pada 9 Mei lalu.


Sumber : OhBulan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2024 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lah cerita brg yg lepas
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2024 07:36 PM | Show all posts
nga perlu malu dong....hempas datang lagi....hempas datang lagi....aman2 aja ya Xila Amxah
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2024 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Perawankota replied at 6-6-2024 07:36 PM
Dah lah cerita brg yg lepas

Dia mmg suka buka Q&A kat igs.. of cos la org tanya mcm2 yg ada kaitan dgn personal kan.. boleh je tak pilih soalan tu tp dia nak jwb jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2024 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sukanyanyi replied at 6-6-2024 07:46 PM
Dia mmg suka buka Q&A kat igs.. of cos la org tanya mcm2 yg ada kaitan dgn personal kan.. boleh je ...

Ooo kisahnya.. tak pernah tgk igs dia..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2024 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Perawankota replied at 6-6-2024 07:49 PM
Ooo kisahnya.. tak pernah tgk igs dia..

Iols stalk on off je ikot suka hati. First tgk time2 sheols baru lepas serai, ada q&a.. second tgk time baru2 kua news ngandun anak ubye, ada q&a lg.. time yg iols tak stalk tu sure byk lg q&a..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-6-2024 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ceta anak baru laki baru la.. ceta bekas laki buat pe
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 02:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Udah2 lerr tu. Ada soalan yg tak perlu dijawab, bukan kena penalti pon kalu tak jwb qna tu. Jaga perasaan laki baru. Jaga perasaan mak bapak haris. Diorang tuh atok nenek seth. Jaga hubungan tu elok2. Kalau ko dpt ex yg gila, dah lama dia reveal your dark side. Dgn ex husband masalah kewangan, dgn adik beradik pun masalah kewangan.. marriage ko skrg pon ko jugak breadwinner kan?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2024 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Nih untuk netizen yg bertny tuh..agak bodoh ek...ko cuma akan rasa malu kalau ko bercerai sb ko yang curang etc...tp kalo ko bercerai sb laki ko bewak, mendeea, ko dh kenapa nk malu?bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 12:17 PM | Show all posts
dia dh pandai cakap bm ya?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 01:08 PM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 7-6-2024 10:12 AM
Nih untuk netizen yg bertny tuh..agak bodoh ek...ko cuma akan rasa malu kalau ko bercerai sb ko yang ...

Sebab dunia ni ada sistem. Ada manusia yang memang ikut sistem ni , kalau tak, kau tak fit in.

Kau lahir> sekolah(ilmu penting)> ada degree(bagus ni, ilmu sentiasa penting)> kerja > kawin > beranak > tambah anak > anak kau pun kena pandai > kene ada harta banyak > duit kene kepok dalam bank

Jadi ada manusia yang rasa, kalau dia bercerai dia gagal dalam hidup. Pada orang yang ikut sistem standard ni, dia tak sepatutnya bercerai.

Tu kot dia malu
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
buat apa nak malu kalau sheols di pihak yang benar tak buat salah. Shilalat bukan mencurang pun unlike some retis
Gitu aku provoke di hari jumaat
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
esbok replied at 7-6-2024 01:08 PM
Sebab dunia ni ada sistem. Ada manusia yang memang ikut sistem ni , kalau tak, kau tak fit in.

Ka ...


Aku xpernah tau pun ada sistem mcm tuh....tp aku syak dia mmg buat salah kot shuben..hahahahhaha...

Atau terlampau low self esteemmmm...tp jgn lembiklahhh.....nk cerai jalan jer ke depan, 10x toleh belkang, mmg xcerai2lah...

Num2 sayangi dirimu dulu....

Yg pnting jgn plak ko bercerai sb suami ko terlalu baik untuk ko..tuh nmnya xsedar diri..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 02:25 PM | Show all posts
kata da move on.. move on jer laaaa tanpa mengaibkan siapa2 gitu....
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 03:13 PM | Show all posts
cmf_PariS replied at 7-6-2024 12:17 PM
dia dh pandai cakap bm ya?

sejak berserai mmg trus lupe brits accent terlebey mayonis die tu..kehkehkeh
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 08:28 AM | Show all posts
takdak org tanya ka dia dh dapat adik baru ka blum??maktiri muda lg tuh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85864 Replies : 3852
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 40285 Replies : 334
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 59372 Replies : 107
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 85596 Replies : 204
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 36104 Replies : 111
YESTANE BUNIAN: Illuminati @ Freemason @ Satanic @ Dehumanization @ Depopulation @ Agendas @ Secrets
tumpanglalu74YESTANE BUNIAN: Illuminati @ Freemason @
Views : 33405 Replies : 231
AirAsia mula penerbangan domestik dari Lapangan Terbang Subang
AbahmungAirAsia mula penerbangan domestik dari L
Views : 14890 Replies : 19
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92925 Replies : 1185
Peniaga Ini Masak Nasi Goreng ‘Special’ Campur Ais Krim Berharga RM6.Anda berminat?
YgBenarPeniaga Ini Masak Nasi Goreng ‘Special
Views : 10432 Replies : 3
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 87552 Replies : 34

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 04:36 AM GMT+8 , Processed in 0.060759 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list