CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Ritual Anghoris Ritual Makan Mayat

17-12-2015 11:28 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 7204| Komen: 12

Description: Ritual kuno Hindu ini sebenarnya merupakan kepercayaan kumpulan yang menyembah Tuhan Siva...


Oleh : Fyruz Hanna

Ritual kuno Hindu ini sebenarnya merupakan kepercayaan kumpulan yang menyembah Tuhan Siva dalam bentuk melampau.

Ritual ini adalah sebagai menyucikan perbuatan buruk. mereka akan menggunakan abu mayat dibakar yang disapukan diseluruh badan.

Mereka juga percaya jiwa orang mati akan lebih aman jika mayat mereka dibakar di Sungai Ganga kerana menganggap sungai tersebut sungai penghapus dosa.

Malah penganut yang lebih ekstrem akan menarik sesetengah daripada anggota badan untuk dilapah atau dimasak. Walau bagaimanapun, ritual ini dikutuk penganut hindu yang lain kerana aktiviti ekstrem yang dilakukan.-CARI Infonet.
19

Bagus
9

Marah
8

Terkejut
13

Sedih
7

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (60 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bellaa 16-12-2015 08:07 PM
Ini betoi2 kanibal
Quote ka6_jeram 16-12-2015 10:05 PM
Seramnyer...
Quote ipes2 17-12-2015 07:17 AM
Hmmm, most culture dalam dunia tak terima makan mayat manusia.. cannibalism tu lain sikit kot ie makan manusia yg mati sebab dimasak ke apa. Tak tahu maner yang lagi sedap
Quote animcute 17-12-2015 08:15 AM
yuckkkssss...
takde benda lain ke nak buat to get closer to heaven.
Quote MizzAPI 17-12-2015 10:42 AM
seramnya huhuhu
Quote Artemesiaa 18-12-2015 01:03 PM
Menakutkan
Quote cumulonimbus 18-12-2015 11:40 PM
ngerinyer la sami nie.... kurus, badan penuh debu..

debu mayat kan dorg sapu kt badan??
Quote gula_tebu 21-12-2015 11:12 AM
sanggup la pegi tangkap mayat dalam sungai tu, sah-2 dah berbau semua ada. haishh.
Quote iejasha 22-12-2015 11:57 AM
tetibe rase mcm busukk je diorang ni..
Quote nadeem 28-12-2015 11:41 AM
yang macam cite arundhati tu kan...yang orang jahat tu dibela oleh 1 puak yang amalkan sihir..rasa macam nak sama je
Quote kaogi 28-12-2015 11:56 AM
euw... berebut2 perempuan nak bersama dgn depa?

Quote kucen_miang 28-12-2015 12:17 PM
dok tepi sg gangga. byk ler bekalan daging   

boleh melakukan hubungan seksual dengan perempuan mana-mana dengan syarat tidak boleh ejakulasi

aiyooo seksa batin.

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-4-2024 02:42 AM GMT+8 , Processed in 0.055863 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top