CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Saya Tak Setuju Nama Mira Filzah Tersenarai, Dia tak pernah stop posting about Palestine" - Netizen

14-5-2024 07:38 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 7020| Komen: 39

Description: Baru-baru ini, ramai pengguna media sosial melancarkan gerakan Blockout2024 dengan memboikot selebriti Hollywood yang tidak menyokong Palestin.



Baru-baru ini, ramai pengguna media sosial melancarkan gerakan Blockout2024 dengan memboikot selebriti Hollywood yang tidak menyokong Palestin.

Bukan sahaja artis luar negara, gerakan tersebut turut dilakukan netizen tempatan dengan menyenaraikan beberapa orang artis yang menjadi wajah untuk beberapa jenama terkenal antarabangsa yang diboikot.


Terbaharu, seorang pengguna aplikasi X yang dikenali sebagai Nabilla meluahkan rasa tidak setujunya dengan segelintir wargamaya yang turut menyenaraikan nama pelakon, Mira Filzah.


Menurut Nabilla, Mira Filzah merupakan selebriti tempatan yang tidak henti-henti memuat naik hantaran mengenai kejadian yang berlaku terhadap saudara Islam di Palestin.

"Saya tak setuju nama Mira Filzah tersenarai. Dia tak pernah henti muat naik segala isu melibatkan kejadian yang berlaku di Palestin."

Hantaran tersebut meraih perhatian wargamaya yang rata-ratanya bersetuju dengan ciapan yang ditulis Nabilla.



Sekadar info, gerakan Blockout2024 ini dibuat susulan majlis Met Gala 2024 yang berlangsung pada hari yang sama Palestin diserang oleh tentera Israel.

Antara artis tempatan yang disenaraikan bagi gerakan ini termasuklah Daiyan Trisha, Nadhir Nasar, Dahlia Rizal dan ramai lagi.

Sumber: Aplikasi X/OhBulan


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MeowPARSI 13-5-2024 10:44 PM
Sapa yg buat list tu sebenarnya
Quote alesandra 13-5-2024 10:53 PM
Alahaii bodonyer nama dia dlm list tu sbb dia  ada link dgn cetaphil.tapiiii....cer baca replies
Quote lilac85 13-5-2024 11:41 PM
Patut semua dok post2 pasal palestin
Quote pocongkiutss 13-5-2024 11:47 PM
Overnya..makin menyampah iols

Bebaru ni lalu mekdi subang parade ..leh tahan ramai juga banding masa awal2 dulu kosong
Quote cm_vungtau 14-5-2024 12:03 AM
Menyampah pulak aku nak tekan stories dekat ig. Semua terpaling Palestine. Macam la kita tak reti nak baca news sendiri. Tahapa2
Quote anilanil 14-5-2024 12:36 AM
Hoi..shiapa yg listkan nama my favorites mierul rahang & kapla hensem? Kalo yg memblock ni guna iphone, nengok Netflix, ada akaun Facebook, swiftie, order milo ais kat mamak - talk to the hand hokkay...
Quote divalaura 14-5-2024 01:47 AM
cm_vungtau replied at 14-5-2024 12:03 AM
Menyampah pulak aku nak tekan stories dekat ig. Semua terpaling Palestine. Macam la kita tak reti na ...

orang macam ni sebenarnya dia nak orang tahu dia boikot je..konon dia terpaling palestin..
bukan sebab kesedaran dan simpati sangat pun.
Quote annehuda 14-5-2024 01:59 AM
pocongkiutss replied at 13-5-2024 11:47 PM
Overnya..makin menyampah iols

Bebaru ni lalu mekdi subang parade ..leh tahan ramai juga banding mas ...

Daripada boikot kepsi baik boikot mcd. Mcd mmg terang2 nyumbang kt israhell tu. Kepsi malaysia stakat bayo francais je.

Hari tu iols beli mcd double cheeseburger terdesak tgh balik outstation masa tu. Awat burger die kering mmg sebijik mcm gigit kadbod. Paling sadis kasi kt kucing iols pun diorg taknak tau lol
Quote Kancilkering 14-5-2024 07:02 AM
mac d nye burger x dek expired date …hahahahaa
Quote Missjass 14-5-2024 07:05 AM
alesandra replied at 13-5-2024 10:53 PM
Alahaii bodonyer nama dia dlm list tu sbb dia  ada link dgn cetaphil.tapiiii....cer baca replies :lo ...

basic ni kan downy ngn febreeze pun dia duta jgk. Post psal Palestine pun dah lama i tak nmpak dia post awal2 haritu ada la
Quote GreySuede 14-5-2024 07:32 AM
Sape yg buat list ni chuols? Teruskanlah boikot kalo itu yg kome nak.. tapi bila org lepak mekdi etc jgn plak g snap pic n viralkan. Mmg bangang namanya..
Aku g Ikea tiap2 mgu mmg penuh sokmo ya..
ke dorang x boikot Ikea?
Quote alesandra 14-5-2024 09:23 AM
Missjass replied at 14-5-2024 07:05 AM
basic ni kan downy ngn febreeze pun dia duta jgk. Post psal Palestine pun dah lama i tak nmpak dia ...

Cetaphil ni pun ingatkan lisa surihani  duta sbb penah nampak iklan rupanya skrg dia.agaknyer paymaster tak bagi post kot.sbb mmg sah2  ada invest kt israel.
Quote cikatilia 14-5-2024 10:17 AM
aku paham kalau org boikot org yg makan or guna brand yg berkenaan tapi kalau benda tu dia dah ada takkan nak bakar plak kan??

pastu nak bising yg xpost tu... aku xpaham.. wajib ke post sampai story tinggal line dot tu aje so itu tanda pro palestine gila2 babi?
yg xpost diam2 ni terus nampak jahat walhal tekan pos kosong2 tanpa feel tanpa doa etc lagi la sampah. takat tekan2 tu apa la sgt. entah2 baca details pon tidak.
Quote apedehal 14-5-2024 10:31 AM
Kalau xblock pasal filistin ni pun aku masih tertanya tnya dr dolu smpai skang..siapa je la yg follow and endorse mf ni muka sgt2 la awam utk jd retis, lakonan plak hadeh semput aku tengok. Nak pulak skang suka pakai tudung pesen gitu da mcm conehead rupanya..aku ni xlah mengikuti tp kalau bawak keta tu selalu la lalu2 tertgk billboard coway dia
Quote MadameOnion 14-5-2024 10:33 AM
retis malaysia harus dicancel sbb sampah je..bukan pasal pro israhell pun..depa can go to hell
Quote aammyy 14-5-2024 10:37 AM
annehuda replied at 14-5-2024 01:59 AM
Daripada boikot kepsi baik boikot mcd. Mcd mmg terang2 nyumbang kt israhell tu. Kepsi malaysia sta ...

Mcd msia pun sama dgn kepci msia. Bayar royalty sahaja.
Quote aammyy 14-5-2024 10:38 AM
GreySuede replied at 14-5-2024 07:32 AM
Sape yg buat list ni chuols? Teruskanlah boikot kalo itu yg kome nak.. tapi bila org lepak mekdi etc ...

Ikea diboikot bkn sbb pro israel tp isu bakar Al-Quran
Quote botol_tritan 14-5-2024 10:51 AM
Ok, baru ada list blockout malaysia kat sini. Seorang pun i x pernah follow rupanya.
Quote pocongkiutss 14-5-2024 10:53 AM
cikatilia replied at 14-5-2024 10:17 AM
aku paham kalau org boikot org yg makan or guna brand yg berkenaan tapi kalau benda tu dia dah ada t ...

"yg xpost diam2 ni terus nampak jahat walhal tekan pos kosong2 tanpa feel tanpa doa etc lagi la sampah. takat tekan2 tu apa la sgt. entah2 baca details pon tidak."


Haa louderr

Lihat semua komen(39)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 03:11 AM GMT+8 , Processed in 0.046384 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top