CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Ruhainies Dedah Ibu Garang, Rampas Telefon Kalau Mesej Dengan Lelaki – ‘Kalau Kawan Lelaki Nama Faiz, I Letak Nama Faizah’

14-5-2024 07:42 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 10493| Komen: 110

Description: Pelakon Ruhainies membuat pendedahan mengenai sifat ibunya yang garang menerusi satu sesi temu bual dalam sebuah program.


Pelakon Ruhainies membuat pendedahan mengenai sifat ibunya yang garang menerusi satu sesi temu bual dalam sebuah program.

Menurut Ruhainies, dia merupakan anak yang paling nakal dalam kalangan lima orang adik beradik yang lain. Tambah Ruhainies, telefon bimbitnya akan dirampas sekiranya bermesej dengan lelaki.

"Dulu kalau dia dapat tahu lelaki mesej ke apa, dia akan rampas telefon. Kalau kawan-kawan lelaki, saya tulis dekat situ macam Faiz kan, contoh saya akan letak Faizah. Macam pernah juga balik rumah, tiba-tiba ada tebby bear dan bunga besar dekat depan rumah."

"Saya kena pukul sebab dapat teddy bear tu. Dia tanya kenapa lelaki boleh tahu alamat rumah saya. Dia memang garang."


Terdahulu, nama Ruhainies menjadi perhatian media kerana ditangkap khalwat bersama Aliff Aziz oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Perseketuan Wilayah (Jawi) di sebuah kondominium mewah yang terletak di ibu kota.

Rentetan kejadian tersebut, isteri kepada Aliff iaitu Bella Astillah mengambil keputusan memfailkan cerai terhadap suaminya secara ekspres di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan pada 13 Mac namun aktor itu enggan menceraikannya.

Tidak terhenti di situ, kemelut antara mereka bertambah rumit apabila tiba-tiba muncul seorang wanita bernama Sarah Yasmine yang mengaku kekasih Aliff dan mendakwa sudah menjalin hubungan cinta sejak Januari lalu.

Lebih mengejutkan lagi, wanita tersebut turut mendedahkan beberapa tangkapan skrin layar perbualan antara Aliff dan Ruhainies dalam rancangan mereka untuk menjatuhkan Bella.

Tidak lama kemudian, Ruhainies menerusi muat naik di Instagram membuat permohonan maaf secara terbuka kepada Bella dan ingin menamatkan sengketa antara mereka.

Selepas itu, Aliff pula muncul dalam sebuah podcast The Common Folks SG dengan menceritakan kronologi yang berlaku membabitkan beberapa pihak termasuk Bella, Ruhainies, Sarah Yasmine dan Muaz Zabir.

Sumber: HLive/OhBulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote edayildiz 14-5-2024 12:22 AM
yela tu mak ko mmg garang dan tegas sbb tu ank dia gini
blh diam x ko ruru...
ko ingt ko hot ke
Quote KellyCho 14-5-2024 01:05 AM
Rancangan bido mana p inteviu lagi pompuan ni? Dont give a platform for perosak masyarakat to speak. Kamon la malaysia
Quote pocongkiutss 14-5-2024 01:36 AM
Tak caya langsung..dh tua ni asik berita dgn jejantan je
Quote annadonna 14-5-2024 04:33 AM
So nama alif ko letak apa?
Alifah?
Quote zuuu 14-5-2024 05:26 AM
Susah nk percaya mak dia garang,sebab wakru kakaknya dok bercinta ngan sapa ke namanya pelakon tu yg dh jadi laki dia sekarang elok je dok bgambar mesra berdua duaan bagai sampaikan forumer dalam ni hairan dyorg adik beradik ni xde mak bapak ke ke apa biar je anak2 pompuan berdating gitu,kalo betul tegas xdenya anak2 berani nk upload gambar berpeluk ngan bf kat sosmed...
Quote rosevelvet 14-5-2024 06:25 AM
zuuu replied at 14-5-2024 05:26 AM
Susah nk percaya mak dia garang,sebab wakru kakaknya dok bercinta ngan sapa ke namanya pelakon tu yg ...

Mungkin garang bila tau laki tu miskin. Ada aritu dia upload pic pi holiday ngn bf xde muka yg nm elf tu. Pic gesel2. Siap mak ada sekali. And byk lg pic pra ngesek dia n kakak dia yg ms tu lum kawen. Ada video kakak dia ngn bf ms tu pi jln2 jugak. Ada makpak sekali. And biasa la. Wpun mak pak ada kt situ, tetap nk gesel2 depan makpak. Mcm org bodo tgk makpak dia duk sengih2 tgk anak mcm tu
Quote noor2 14-5-2024 06:50 AM
Kuat menipu, kuat mereka cerita je dia ni....

Bukan dia ni selalu bergambar berpeleseran dgn jantan2 ke..berpeluk2..yg bersugar daddy...mak dia x pukul dia pulak eh...

Kalau artis mcm CT nurhaliza tu bercerita mcm ni percaya la aku sb satu pun x pernah dia bercinta bergambar berpeluk dgn lelaki2 masa zaman mudanya...
Quote GreySuede 14-5-2024 07:27 AM
Poyolah ko. Benak ubi je yg percaya sandiwara ko ni.
Quote MadameOnion 14-5-2024 07:44 AM
tapi end up menyundal jugak..sampah..busuk..hanyir
Quote JunkMail 14-5-2024 08:00 AM
Diam lah bimboooo...garang lah sangat mak kau tu .. tutup mata je anak ada org bela puihhhhh.. pls.dont insult our intelligent la setan.
Quote mamapea 14-5-2024 08:05 AM
10 dia ni cakap...20 aku tak percaya...ckp x serupa bikin...
Quote sara_thrash 14-5-2024 08:10 AM
ye ke garang? dok terbayang2 je masa ko dgn zul dulu macam mana. kalau betul mak ko garang ko takkan berani nak mcm tu dengan sebarang lelaki sebab nanti sah2 balik nanti kena balun.
Quote chilly 14-5-2024 08:11 AM
Alipay ahahahahaha
Quote jlo 14-5-2024 08:15 AM
better dia diam je la..lagi bercakap lagi bodo je rupa
Quote yylkasy 14-5-2024 08:28 AM
Ni ada bapak gula mak tak marah pulekk? Dah tabur duit mak diam lah ye dok.
Quote doodlediddle 14-5-2024 08:29 AM
Fake to the max! Mak aku garang control sape aku berkawan, tapi aku x mengenyam Mcm Kau. Selalunya mak2 yg control sape kau berkawan ni, anak2 dia x menggedik mengenyam pasal jantan. Dia who r yuskn shj deme2 tu melainkan it’s about time to find a partner. Tu pun masih ramai single
Quote L.U.S.M 14-5-2024 08:33 AM
So kiranya ko hot sgt laa tp xlaku2 smpi skrg sebab???
Quote MissVixen 14-5-2024 08:36 AM
Garang la sangat. Mak dia rajin je nak masak lauk untuk skandal khalwat dia.
Zaman ni, selamba je retis buat maksiat. Bukannya ada kena gam, kena saman pun. Mak bapak pun sokong je.
Quote aammyy 14-5-2024 08:42 AM
Buduh punya astro.

Lihat semua komen(110)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 01:14 AM GMT+8 , Processed in 0.050947 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top