CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kerjasama UMNO-PAS Sudah Berlangsung 2 Tahun- Mustapa

14-12-2015 01:05 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6196| Komen: 59

Description: Biarpun Tuan Ibrahim yang sebelum ini dilaporkan berkata Umno hanya 'bermimpi' jika ingin menjalinkan hubungan dengan PAS, tetapi menurut Datuk Seri Mustapa Mohamed, kerjasama antara Umno dan PAS suda ...



Oleh : TS LOO

sumber foto: https://justfullmoon23.files.wordpress.com/



Selepas Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak pada Khamis menghulurkan 'tali  silaturahim' kepada PAS untuk sama-sama membina dan membangunkan negara ini mengikut syariat Islam dan biarpun Tuan Ibrahim yang sebelum ini dilaporkan berkata Umno hanya 'bermimpi' jika ingin menjalinkan hubungan dengan PAS.


Tetapi menurut Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed, kerjasama antara Umno dan PAS sudah berlangsung selama 2 tahun.


"Kerjasama berlaku, (ia) bukan mimpi... tidak tepat (kenyataan Timbalan Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man), itu tidak betul. Kerjasama berlaku 2 tahun dah."




"Saya banyak kali ke Kota Darul Naim (pusat pentadbiran kerajaan Kelantan) yang tidak pernah berlaku sebelum ini. Ini tanda-tanda yang baik. Menteri besar Kelantan pun banyak kali berjumpa perdana menteri untuk urusan kerajaan." 



Bagaimana pun, beliau turut menjelaskan ia melibatkan kerjasama di peringkat 'G-to-G' antara kerajaan Persekutuan yang ditunjangi Umno dan kerajaan Kelantan pimpinan PAS di bawah Menteri Besar Kelantan Datuk Ahmad Yakob.


Mustapa, yang juga menteri perdagangan antarabangsa dan industri, berkata kerajaan campuran mungkin tidak dapat diwujudkan dalam masa terdekat, namun beliau yakin 'salam' yang dihulur Najib akan disambut baik PAS selepas ini.





3

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
10

Sedih
4

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (25 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kecimpret 14-12-2015 01:27 AM
presideng dah suka tp ahli plak x mau...so terbengkalai laa smp skg x gabung2
Quote zjen 14-12-2015 06:42 AM
iols sokong je bergabung

tapi bijan kene tegur la baju macai menunjukan fesyen islam cam PAS

Quote bluehedgehog 14-12-2015 07:46 AM
zjen replied at 14-12-2015 06:42 AM
iols sokong je bergabung

tapi bijan kene tegur la baju macai menunjukan fesyen islam cam PAS

tradisi rasuah perlu diteruskan ke x?

Quote kudajantan77 14-12-2015 08:06 AM
Berapa bilion 'derma' utk Hadi?
Quote kudajantan77 14-12-2015 08:07 AM
Mmg bodoh PAS nak bergelumang dengan parti najis rasuah perompak rakyat ini.
Quote bluehedgehog 14-12-2015 08:30 AM
maksudnya ada macai2 pas yg di porum ni telah dikincing oleh presiden partai meka
Quote zamzarai 14-12-2015 09:01 AM
hadi awang memang nak cemolot lama dah dengan umno.mungkin akan jadi kenyataan x lama lagi.
Quote monyet_2015 14-12-2015 09:03 AM
Pas mesti menerima pelawaan umno.. Pas jangan jadi bodoh seperti dalam pakatan rakyat dahulu..prinsip pas masa pakatan rakyat dahulu Sanggup menderita asalkan kawan berjaya..padahal pas tak tahu dapig dan Pkr sanggup bubar parti jika umno ajak gabung dengan mereka..gembira yang amat..Dapig kalau umno ajak gabung dengan mereka pulau pinang pun mereka sanggup serahkan..tapi umno tak mahu gabung dengan Dapig, walaupun Dapig berusaha bersungguh sungguh buat pakatan dengan umno.
ini Pas.. Umno telah terang terang ajak pas bersama...join umno bererti dapat sebahgian kuasa dari pemerentahan..pakatan dengan umno bererti suara pas didengari oleh umno dan najib..tak mahukah ini? Pas jangan jadi bodoh..jika hadi minta jawatan menteri pasti najib bagi...pas mesti tukar prinsip berkawan..iaitu mesti berkawan dengan orang yang boleh memberi keuntungan kepada kita.jika pas ada pakatan dengan umno nilai pas dimata parti parti lain menjadi tinggi..sebab dengan ini pas ada kuasa tawar menawar..
Quote lkick2113 14-12-2015 09:24 AM
ramainya rakyat kita yang naif lagi berkenaan politik ni aku tgk, terutama dalam porem ni la....this is game of power, how to annihilate your rival, art of war, cash is king apa lagi term yg aku nak pakai bagi menggambarkan senario politaik ni......welcome to reality lah kan, aku dah lama tau certain quarter dalam pembangkang dah lama kena beli dek BN, hahahaha, kan dulu aku dah cerita pasal kawan aku yg ex khazanah jumpa secpol najib tu......1st isu 1MDB akan selesai this month, then business as usual  sampai GE 14.....hehehehe...sedor diri lah DAP hanya ada 30 lebih kerusi je..... tak sampai 20% pun jumlah kerusi parlimen, hehehehe camtu jugak PgayR, so the biggest came from lobai Bodo PIS, ko tgk taktikal najib dalam kes ni.......aku ni bukan takat tau malah dah pernah berbual dgn Adun2 DAP dan sesetengah funder Adun2 Umngok ni......rakyat sunguh naif lah....patutlah RPK cakap kalau tukar kerajaan pun macam old wine in a new bottle.
Quote silencekiller 14-12-2015 09:39 AM
lkick2113 replied at 14-12-2015 09:24 AM
ramainya rakyat kita yang naif lagi berkenaan politik ni aku tgk, terutama dalam porem ni la....this ...

Sebenarnya depa bukan naive pun.. tapi bodo piang... org nak sembang politaik, depa pun nak sembang sebab ikut sentimen jarrr.. padahal tin kosong..

Ni game politaik antara umno & lobai2 hamPAS jaaa.. lobai2 hamPAS bukan bodo sgt dlm politaik .. depa pun ada vision untuk menarik undi org2 Melayu yg tak berapa suka si pak najib nii.. kena laa berbaik2 skit ngn org2 umno.. jadi org2 umno kaa atas pagar kaa ada pilihan selain umno

Then, ada pula cakap undi dap kaa pkr kaa akan depa ubah landskap politaik negara.. hanya org bodo tak pernah bercampur jaa ckp lagu tuu.. kununn umno tu rasuah, salah guna kuasa & etc.. in fact, semua akan berlaku juga sbb tu mentaliti org2 Malaysia... dalam company pun banyak salah guna kuasa + rasuah tp tukaq nama "entertainment" kaa apa kaa.. ada paksa vendors belanja mcm2.. rakyat & gomen tu umpama cermin saling mencerminkan apa akan jadi..


Quote lkick2113 14-12-2015 09:45 AM
silencekiller replied at 14-12-2015 09:39 AM
Sebenarnya depa bukan naive pun.. tapi bodo piang... org nak sembang politaik, depa pun nak semban ...

Hahaha itu la bro...org yg tak pernah campur org politaik ni mana tau game of power apa lancau ni semua yg depa menyalak rega minyak naik kerajaan zholim.... Kita pilih pembangkang....walhal reality sebenar depa commolot belakang rakyat..hahahaha malaysian you are helpless la bukan YB yg jado pembela rakyat...sedor diri la
Quote atira 14-12-2015 09:46 AM
rasuah tak kene hudud
Quote rashiman 14-12-2015 09:53 AM



"Kerjasama berlaku, (ia) bukan mimpi... tidak tepat (kenyataan Timbalan Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man), itu tidak betul. Kerjasama berlaku 2 tahun dah."



Mungkin Tuan Ibrahim Tuan Man yang bermimpi, kerjasama dah pun berlaku, bukan lagi mimpi sebab itu PAS dan UMNO sebulat suara bersetuju mengusulkan pelaksanaan hukum hudud di Kelantan.
Quote alfida 14-12-2015 09:56 AM
Sebafai ahli pas...fida setuju keejasana dgn umno....asalkan dapat tewaskan.musuh bersama melayu dan islam iaitu dap
Quote -electrifying- 14-12-2015 10:05 AM
Makin pening la rakyat2 nk pilih siapa jadi pemerintah PRU14 nanti
Quote dodolgemok 14-12-2015 10:49 AM
silencekiller replied at 14-12-2015 09:39 AM
Sebenarnya depa bukan naive pun.. tapi bodo piang... org nak sembang politaik, depa pun nak semban ...

So kau nak suruh rakyat buat apa? Buat bodo diam dan terus undi bn yg sudah sedia maklum rosak dan rasuah? Kita xcakap pon parti baru akan bersih suchi sbb mmg terbukyi satu dunia xde parti yg 100% bersih tpi sekurang2nya parti lain ada kemungkinan untuk jadi lebih baik drps parti sekarang. Drpd terus kekal dgan parti yg sudah 100% kita tau rosak dan rasuah, lebih baik dgan parti lain yg kemungkinan utk lebih baik masih ada.

Org2 macam kau la yg buat najib terus mendongak bangga dgan kerosakan yg dibuat smbil buat bodoh dgan rungutan rakyat marhaen. Bajet rasional dan berpijak di dunia nyata padahal sama bodoh dgan najib jugak.
Quote dodolgemok 14-12-2015 10:50 AM
Mohon cai lobai @namirulmukminin sujud cukur    kegembiraan dgan percomolotan umngok dan pas
Quote kecimpret 14-12-2015 01:03 PM
argument dan alasan zaman batu - semua parti sama je



weyyy kalo sama nape org selangor penang pilih pr?..kalo sama patutnya mb khalid dah kena humban msk jel sbb rasuah spt khir toyo..rakyat sedar mana2 parti pun x suci murni..yg rakyat nak pilih ialah parti yg kurang kotornya...x paham2 lg ka
Quote bluehedgehog 14-12-2015 01:17 PM
dodolgemok replied at 14-12-2015 10:50 AM
Mohon cai lobai @namirulmukminin sujud cukur    kegembiraan dgan percomolotan umngok dan pas

kena kencing oleh tuannya

Lihat semua komen(59)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-5-2024 08:09 AM GMT+8 , Processed in 0.071001 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top