CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

‘"Orang Sabah Jangan Masuk Sini (Live), Saya Menyampah. Saya Benci Orang Sabah, Ramai Yang Syirik’ – Fathia Latiff

6-2-2024 09:28 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 16539| Komen: 72

Description: Hampir setiap hari, pasti ada sahaja isu yang timbul membabitkan pelakon kontroversi, Fathia Latiff di media sosial.

Hampir setiap hari, pasti ada sahaja isu yang timbul membabitkan pelakon kontroversi, Fathia Latiff di media sosial.

Terbaharu, Fathia atau nama lengkapnya Nur Fatiya Abdul Latiff, 36, berkata dia tidak menyukai dan membenci individu yang berasal dari negeri Sabah.

Malah, aktres itu mendakwa masyarakat asal negeri di bawah bayu itu mengamalkan amalan syirik.

"Orang Sabah sila jangan ganggu saya. Saya benci orang Sabah, orang syirik. Banyak orang Sabah yang syirik. Jadi saya palau (abaikan) orang Sabah".

Fathia berkata demikian ketika melakukan sesi siarang langsung di TikTok miliknya, baru-baru ini.

Dalam sesi tersebut, pelakon drama Ariana Rose itu berkata dia tidak mahu orang Sabah menonton siaran langsung berkenaan.

Pun begitu, aktres berkenaan tidak menyatakan alasan mengapa dia membenci masyarakat Sabah.

Sebelum ini, nama Fathia menjadi bualan netizen selepas dia mengutuk beberapa rakan selebriti, antaranya Zahirah MacWilson, Aiman Hakim Redza, Zarina Anjoulie dan beberapa lagi.

Fathia pernah menggelar wajah Zahirah seperti pembantu rumah atau bibik dan mengatakan Aiman masih mencintai dirinya.

Sumber: TikTok/OhBulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote adeqbun 6-2-2024 09:38 AM
sewel
Quote airmineral 6-2-2024 09:50 AM
mmg attitude problem la pompuan ni

Quote hayrin86 6-2-2024 10:08 AM
Semoga Fuckthia ini diharamkan muncul di kaca TV dan layar perak. Kalau dia penyanyipun, mohon semua saluran radio gam lagu dia..
Quote Thunderclouds 6-2-2024 10:45 AM
Aku rasa media dh patut stop tulis pasal tekya.
Toksah la bg perhatian kt org gila.
Lg korang cover lg dia menjadi.
Tadak pekdah lyn org gila.
Quote Mimo.mimo 6-2-2024 10:56 AM
Kasihan dia ni. Dah kena buang family ke eh?
Quote lea_kdo 6-2-2024 10:56 AM
mental illness..

dia mmg cari issue nk cari pasal
Quote Mooverine 6-2-2024 11:17 AM
sot.. banyak sangat isap dadih .. rosak otak la ni.
Quote AraBellaJuan87 6-2-2024 11:21 AM
Kesian. otak sudah rosak.
Quote fido_dido 6-2-2024 11:31 AM
kena santau dgn org sabah baru padan muka
teruk sangat dh dia ni..efek dadih ke ni?
Quote jambatannetizen 6-2-2024 11:34 AM
fido_dido replied at 6-2-2024 11:31 AM
kena santau dgn org sabah baru padan muka  
teruk sangat dh dia ni..efek dadih ke ni?

Sabah mmg banyak kan.. jgn main2 lah. Cakap tu lain kali berlapik sikit. Peel they all lain dari west malaysia.. rasanya dia ini end up sedih kot. Family pun tak koser nak tolong dah.
Quote asudau 6-2-2024 11:47 AM
apa salah orang sabah bah...

dia yang sewel..nanti jangan meratip kat orang sabah suh beli sabun timbang kilo dia tu..

Quote cikatilia 6-2-2024 11:49 AM
Edited by cikatilia at 6-2-2024 11:50 AM

dia ni sebelum gi jepon pon dok melepek kat park royal dah balik pon pi balik sana
bersepai2 mcm homeless dok jumpa entah dato2 mana tah
siap menari2 dgn pekerja hotel

malam2 duduk dlm gelap sorg2 buat live bitter
pastu pala buto kan org kat tiktok..

apo ko bahagia dgn life kau patya? jauh beratus ttiang org yg ko hina2 kutuk2 tu
ko dok kata zahirah tu sama aiman laaa anjula bagai.. depa aman2 bahagia dok umah dgn famili and org tersyg... kau?
Quote kuzaime 6-2-2024 12:42 PM
Baru 'balik' dr ig tekya menari2 dgn caption love sabah bagai. Mmg mintak kena carut aje, dia reply komen pun memaki2 gak. Tudung pun mmg dah terbang, yg pelik xde pulak sapa2 nak heran
Quote makneng 6-2-2024 12:44 PM
Mana chegu sabah kat porem ni ??mana?? Cepat rotan fatekyah ni

Quote sayurmayur88 6-2-2024 01:30 PM
maunya kau kena sumpah 40 orang , mampos terus .
Quote cik_ingeniare 6-2-2024 01:32 PM
cakap tak berlapik sungguh.. tak boleh ke ye parents dia ambil tindakan?
Quote Incanto 6-2-2024 01:34 PM
cik_ingeniare replied at 6-2-2024 01:32 PM
cakap tak berlapik sungguh.. tak boleh ke ye parents dia ambil tindakan?

dia bukan budak bawah umur bawah jagaan parents

dah baya mak budak
Quote seri_mawr 6-2-2024 02:16 PM
kesian...
muda2 dah sewel....

bior kan jek la minah sewel ni..sejenis x dgr kata jugak gamaknya dia ni...
Quote AnnaSendin 6-2-2024 02:18 PM
Mana² pon ada manusia main setan tekya oii. Tapi uols dah persis setan dah kenapa?

Lihat semua komen(72)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 10:13 AM GMT+8 , Processed in 0.050170 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top