CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Patutlah Rambut Gugur, Berjerawat, Batuk, Radang Dada-Tak Sedar Enam Bulan Minum Air Tandas

29-11-2023 08:06 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2523| Komen: 16

Description: BEIJING – Sepasang kekasih di Beijing, China baru mengetahui tersilap minum, masak dan mandi menggunakan air tandas selama enam bulan.
BEIJING – Sepasang kekasih di Beijing, China baru mengetahui tersilap minum, masak dan mandi menggunakan air tandas selama enam bulan.

Mirror UK melaporkan,  Tan dan teman wanitanya kehairanan apabila mereka mula mengalami masalah kesihatan sejak berpindah ke rumah baharu pada Mei lalu. 


Lelaki itu mengalami masalah keguguran rambut dan jerawat yang teruk, manakala teman wanitanya mengalami batuk dan rasa keradangan di dada.


Foto: Jam Press

Selepas beberapa bulan, Tan semakin hairan apabila bil air kediaman mereka tidak dipotong walaupun masih belum membuat sebarang pembayaran. Mereka juga mendapati meter air tidak berganjak walaupun menggunakan air pada setiap hari.

Selepas memanggil tukang paip, mereka terkejut apabila menemui sebatang paip yang menghubungkan air di tandas dan paip air utama.

Pasangan itu diberitahu bahawa mereka telah menggunakan campuran air paip dan air tandas untuk minum, masak dan mandi.


Paip tersebut kemudian dibetulkan, manakala Tan segera meminta ganti rugi daripada firma sewa rumah itu. – CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote antikorok 29-11-2023 08:11 PM
Edited by antikorok at 29-11-2023 08:15 PM

Made in PRC recycle dari lobang kumbahan puaka tersengih sinissss

[youtube]vp92BlLLVEI[/youtube]

[youtube]_JgedoGXyQk[/youtube]
Quote dua_chzy 29-11-2023 08:15 PM
What de hewwwwwwllllll???????

Motif paip tu dibuat begitu?
Quote B40tastePosh 29-11-2023 11:52 PM
Nak muntah baca artikel ni

Quote ipes2 30-11-2023 03:55 AM
antikorok replied at 29-11-2023 08:11 PM
Made in PRC recycle dari lobang kumbahan puaka tersengih sinissss

yarrrrrr!!! biar benar ..
mana ada apa2 kerajaan dalam dunia ini yg benarkan benda sebegini
PRC pun tentu tidak benarkan rakyat dia buat sebegini
Quote ipes2 30-11-2023 03:56 AM
antikorok replied at 29-11-2023 08:11 PM
Made in PRC recycle dari lobang kumbahan puaka tersengih sinissss

yarrrrrr!!! biar benar ..
mana ada apa2 kerajaan dalam dunia ini yg benarkan benda sebegini
PRC pun tentu tidak benarkan rakyat dia buat sebegini
Quote shamsadis 30-11-2023 11:28 AM
China biasalah, bangunan made in China...

[tiktok]https://x.com/LXSummer1/status/1726710147215438021?s=20[/tiktok]

https://x.com/Bilishe/status/1719528548145471860?s=20


Quote ReginaGeorge 30-11-2023 01:41 PM
Nak hairan apa China asli ni? Pengotor diorang kalah babi. Kat ruang legar mall pon boleh bukak seluar dan berak. Ni uncle tan ni sebenarnya tak kisah pon minum air najis. Diorang just nak pampasan jer.
Quote Jitu 30-11-2023 01:48 PM
nampak sangat menipunya

tak kan la tak bau sebelum guna
warna pun lain
Quote TeropongThaico 30-11-2023 04:15 PM
Quote I.K.A888990 30-11-2023 08:04 PM
ewwwwww jijik nya lahai
Quote Samerosie 30-11-2023 08:07 PM
Tak perasan ke bau? Boleh pula telan.
Quote antikorok 2-12-2023 05:39 PM
Edited by antikorok at 2-12-2023 05:48 PM
ipes2 replied at 30-11-2023 03:56 AM
yarrrrrr!!! biar benar ..
mana ada apa2 kerajaan dalam dunia ini yg benarkan benda sebegini
PRC pu ...

Gomen PRC ni tutop sebelah mata jah.
Sedangkan data statistik Covid-19 pun dorang tipu sorok drpd ummah dunia, yg benda2 gini lagilah rampant sangat berlaku kat negara Made in PRC cap hayam ni.


Fake food yg kaya dgn bahan kimia, fake dangerous low quality product, exploded ev car, tofu dreg project, dan byk lagi drpd negara PRC selera eksotik ni

[youtube]fCJHaDhVlKc[/youtube]

[youtube]GYr87XCAa48[/youtube]

[youtube]aqxb6aE6e9s[/youtube]

[youtube]-B5sIm_JmB4[/youtube]

[youtube]s-2DtL-Wjkc[/youtube]


Yang paling takut bila product dorang ni masok tanah ayer ni dan kita pulak lahap entah apa benda yg dorg dah taruk dan tipoo. Entah2 gutter oil pun kita pernah termakan sbb kita kuat import peanut butter drpd dorang ni.
Dorang kalau tak menipoo tak sah



Quote ipes2 3-12-2023 11:32 PM
shamsadis replied at 30-11-2023 11:28 AM
China biasalah, bangunan made in China...


yarrr!!! biar benar arghghh
tentu dia marah pada building management ke apa tu
eeeeeiiii
Quote ipes2 3-12-2023 11:38 PM
antikorok replied at 2-12-2023 05:39 PM
Gomen PRC ni tutop sebelah mata jah.
Sedangkan data statistik Covid-19 pun dorang tipu sorok drpd u ...


macam ngigau bila tgk
takut betul
dah la sy ni mmg suka pastries PRC ni
aaaiyya
Quote shamsadis 4-12-2023 08:34 AM
ipes2 replied at 3-12-2023 11:32 PM
yarrr!!! biar benar arghghh
tentu dia marah pada building management ke apa tu
eeeeeii ...

kenapa video Twitter (X) tak appear?
Quote ipes2 7-12-2023 05:22 AM
shamsadis replied at 4-12-2023 08:34 AM
kenapa video Twitter (X) tak appear?

entah.. setting awak kot
sy hanya click pada link tu dan keluar lah Video this amoi who pooed in the elevator
it is really obvious that she comes from a village sebab tidak tahukah that dalam elevator, for security, ada CCTV?

and her sweater has an obvious large LOGO at the back haha

Lihat semua komen(16)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-3-2024 04:13 AM GMT+8 , Processed in 0.252869 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top