CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
CARI Infonet Portal Portal Utama Trending Lihat artikel

Individu Dikecam Tunjuk Simpati Pelajar Dihantar Naik Motor Oleh Bapa "Pelik Mentaliti, Dia Bawak Motor Tapi Duit Berkepuk"

29-11-2023 03:31 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4985| Komen: 23

Description: Seorang individu memuat naik video meluahkan rasa kasihan terhadap seorang pelajar hanya kerana dia dihantar oleh ayahnya menaiki motosikal ke Hotel untuk Kem SPM 2023.
Seorang individu memuat naik video meluahkan rasa kasihan terhadap seorang pelajar hanya kerana dia dihantar oleh ayahnya menaiki motosikal ke Hotel untuk Kem SPM 2023.

Dalam hantaran tersebut, dapat dilihat pelajar-pelajar lain yang pergi ke kem berkenaan dihantar oleh ibu bapa mereka menaiki kereta kecuali seorang pelajar wanita yang membuatkan individu itu berasa simpati dengan nasibnya.





"Semua datang berkereta, part yang last tu paling sedih naik motor, sedih aku tengok siap ayah cium, peluk anak dia," tulisnya.

Bagaimanapun, kenyataan itu disangkal warganet yang menganggap individu itu seolah-olah merendah-rendahkan status orang yang menaiki motosikal.

"Kenderaan bukanlah ukuran kebahagiaan,"antara komen netizen.



"Kenapa nak sedihkan? Adik tu tak sedih pun. Janganlah sikit-sikit nampak hal macam ni terus rasa sedih bagaikan ia satu hal yang malang untuk adik tu,"

"Apa nak sedih? Pelik mentaliti, dia bawak motor tapi duit berkepuk pun kau tak tahu,"

"Ada lagi zaman sekarang mentaliti kenderaan pengukur sebuah kehidupan." -CARI

Sumber: Gempak



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan
Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote manehnya 29-11-2023 04:11 PM
kat kampunig ni belambak ja, ada banglo cash, honda, velfire pun naik kapcai.. apa ada hal
Quote adiksha 29-11-2023 04:21 PM
dia ibarat camni tau
org kat obersea tu duduk ber-vanlife - tu normal
org kite nampak org takde rumah, duduk dlm kete/campervan/vanlife - tu miskin papa kedana

gitu lerrrr

walhal, yg naik moto tu pasal malas nak tempuh jem, tol bagai
duit berkepuk jeee
Quote meya 29-11-2023 04:23 PM
Mudah terpedaya masyarakat kita ni.  
Quote prettyuglybabe 29-11-2023 06:01 PM
padahal bapaknya sawah berelung..
hang nak beli rumah sebijik pun berkira
Quote yururi 29-11-2023 07:52 PM
biasa yg beria meleleh air mata, sayu lemah longlai tengok hidup org lain ni confirm bipoti. macam bapak budak tu miskin sgt, gagal hidup klu tak naik kete. kat jepun tu org naik beskal je pegi kerja, pegi shopping, takde pon org jepun meleleh air mata. beza mentaliti bipoti dari negara maju dgn mentaliti bipoti melayu yg hidup suka judge org lain
Quote isseliparjepun 30-11-2023 11:32 AM
Teruk sangat ke naik motor? Yang naik kereta tu okay sangat ke? Mentaliti manusia penyibuk sibuk nak rakam buat content.
Quote felinecat 30-11-2023 07:02 PM
Lel, kalau rumah dekat, elak jem.memng naik motor la
Quote Jitu 30-11-2023 09:29 PM
content yg boring

Quote doubleharmonic 30-11-2023 09:30 PM
babi apa naik motor paling sedeh? ko tu sebenarnya yang sedeh sendu takde life sebok nak kecam orang naik motor bagai dah kenapa babi
Quote liyamariska 1-12-2023 05:17 AM
tak paham dgn kebodohan manusia yg dok sibuk hal org lain semata utk content bagai...
Quote Zack8hunter 3-12-2023 07:15 AM
org naik motor nak elak jem ler.. adoii
Quote gekkou 3-12-2023 07:11 PM
mentaliti materialistik yang suka menunjuk
silap2 kalau org tu naik kerete kancil
pun dicakap kesian
Quote xtinkerbellx 4-12-2023 10:57 AM
Dulu mentaliti iols begini la. Kesian tgk org bwk moto. Padahal bila g umah dia ade je keta berbijik , rumah sendiri dgn tanah berekar
Quote She-Ra 4-12-2023 11:22 AM
yee kenderaan bukanlah ukuran kebahagiaan
tepuk dada tanya selera

pejalan kaki pun tenang je berjalan kaki dan guna public transport
rasa bahagia juga
Quote babelina 4-12-2023 12:28 PM
tingat satu citer.. ofcmate aku laki dia nmpk laki aku.. naik moto honda lama.. pastu ofcmate aku nie pn ckp la kt aku.. "eh.. laki aku nmpk laki ko.. dia ckp camtu jer dia.." aku pn tgk dia.. mcm apa.. "x lah.. mcmtu jer rupa dia.." sabar jer la.. dlm ht aku.. perlula mcm laki ko.. pkai moto biasa.. tp siap helmet sarung tgn beriya bagai.. mcm kn motorbike.. yg ptg kami bersyukur dan rezki Allah tu xpernah putus.. insyaAllah..
Quote MissVixen 6-12-2023 08:09 AM
Suka hati tok nenek dia je rekod video orang. Betina mana yang main share je ni?
Quote chinta89 6-12-2023 11:07 AM
x paham aku... naik motor kena sedih ke?? hanya yg naik kereta-berjaya?? naik motor-miskin??
Quote ezacbee 6-12-2023 05:37 PM
She-Ra replied at 4-12-2023 11:22 AM
yee kenderaan bukanlah ukuran kebahagiaan
tepuk dada tanya selera


Aku la tu masih setia guna public transport. Selesa. Tupun ada suara sumbang cakap kesian ko.

Quote She-Ra 6-12-2023 05:42 PM
ezacbee replied at 6-12-2023 05:37 PM
Aku la tu masih setia guna public transport. Selesa. Tupun ada suara sumbang cakap kesian ko.

{: ...

iols pn sama pengguna public transport tegar bergerak tanpa menyusahkan org
nk jumpa, terus jumpa kt lokasi tersebut, takyah susah2 nk dtg pikap ke apa

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 06:14 AM GMT+8 , Processed in 0.047255 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top