CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pengambilan Guru BI Dari India, UK Ditangguh - Datuk Seri Mahdzir Khalid

27-11-2015 09:40 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5164| Komen: 6

Description: Rancangan kerajaan untuk membawa masuk guru terlatih Bahasa Inggeris dari India ditangguhkan pada masa ini.


sumber foto : http://assets.bharian.com.my/


Rancangan kerajaan untuk membawa masuk guru terlatih Bahasa Inggeris dari India ditangguhkan pada masa ini. 


Menurut Menteri Pendidikan Datuk Seri Mahdzir Khalid, penangguhan itu bukan sahaja melibatkan pengambilan guru dari India, malah turut melibatkan pengambilan guru terlatih dari negara lain termasuk dari Cambridge, United Kingdom.


"Penilaian secara komprehensif harus dilakukan terlebih dahulu sebelum sebarang keputusan dibuat dan akan memberi jawapan pada tahun hadapan. Kita tangguhkan program ini buat masa ini," 


Pengambilan guru terlatih Bahasa Inggeris dari India di bawah program Jurulatih Pakar Pembangunan Prestasi Sekolah (SISC+) bertujuan ditempatkan di beberapa sekolah luar bandar seluruh negara termasuk sekolah ‘hot spot’bagi membantu guru Bahasa Inggeris tempatan meningkatkan kompetensi di bawah dasar Memartabatkan Bahasa Melayu dan Memperkukuhkan Bahasa Inggeris (MBMMBI).  - CARI Infonet




6

Bagus
7

Marah
4

Terkejut
5

Sedih
15

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (42 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Simunggu 27-11-2015 12:00 PM
saya rasa tiada keperluan mendesak...tak payah lah membazir duit.
Quote L211 27-11-2015 02:38 PM
baguslah.. m'habiskan duit rakyat je.. menyampah aku dgn diktator Najib tu.. puihhh
Quote incrossroad 27-11-2015 03:12 PM
Edited by incrossroad at 27-11-2015 03:29 PM

Are u kidding me cikgu dari india ajar BI?
Quote BlueEagle 27-11-2015 03:40 PM
kalau dari UK aku tak kesah, tapi kalau dari india, nak minta tolong byk2 tak yah buang duit pembayar cukai...
Quote theotherfriend 27-11-2015 09:46 PM
Now... Last minit Kensel?
Dah lama baca kat thread psal ni rasanya
Quote kambeng_masam 27-11-2015 10:50 PM
please lah tolong jangan bawak cikgu2 B.I dari hindia. anak2 korang mmg akan ikut slang hindia la nanti.

Lihat semua komen(6)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

15-4-2024 10:56 PM GMT+8 , Processed in 0.111503 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top