CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Helah Tutup Kepala Guna Plastik, 2 Warga Malaysia Ditahan

26-11-2015 10:03 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 9310| Komen: 55

Description: Dua warga Malaysia ditahan pihak berkuasa Singapura...

Oleh Fyruz Hanna

SINGAPURA: Dua warga Malaysia ditahan pihak berkuasa Singapura selepas cuba berenang keluar dari negara itu.

Mereka masing-masing berumur 39 dan 37 tahun itu ditahan selepas pegawai Woodlands ternampak dua beg sampah hitam terapung dalam keadaan yang mencurigakan.

mengesyaki sesuatu, pegawai itu mendekati plastik tersebut dan mengesan dua orang sedang berenang berhampiran pantai di Tambak Johor pada jam 4.40 pagi.

Baca selanjutnya: therakyatpost
7

Bagus
10

Marah
9

Terkejut
4

Sedih
12

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (54 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote peYno 26-11-2015 01:20 AM
jawa johor ke
Quote FOTHER-MUCKER 26-11-2015 01:22 AM

Dengar khabar angin ummah dari pamtai timur
Quote peYno 26-11-2015 01:24 AM
FOTHER-MUCKER replied at 26-11-2015 01:22 AM
Dengar khabar angin ummah dari pamtai timur

biasanya camtu la ditwistnya

cam kes ppuan kena bunuh  kat rumah dimuar aritu

mwmula nepal yg dituduhnya

hahahah
Quote jazaa100 26-11-2015 06:13 AM
Kesiannya......

Sepatutnya msia pun buat mcm ni....6 blm penjara & sebatan.

Trisna tu dah lama sgt menyorok kat sini
Quote kucen_miang 26-11-2015 06:46 AM
Bila awi raifel dgn heron hazis nak berenang ke sana pulak
Quote Nokiaman 26-11-2015 06:52 AM
Malaysiak lanjiaoo mau buat gitu....
Quote spiderman80 26-11-2015 06:57 AM
Singapura tak mesra pendatang haram. Malaysia lebih mesra kepada pendatang haram pasal tu negara kita syurga PATI.
Quote peYno 26-11-2015 06:58 AM
Nokiaman replied at 26-11-2015 06:52 AM
Malaysiak lanjiaoo mau buat gitu....

ko tak pernah dok oberc mmg la fefeeling org mesia tak buat cam tu


kalau mastautin negara org maka tau laa org mesia kat luar byk illegal
Quote fire_place 26-11-2015 07:45 AM
Aksi tiru mas selamat..
Quote kak_sue 26-11-2015 07:45 AM
Selat johor tu dah mangkin dekat gitu dgn singapore. Tanah seluas luas di johor di tambak juga tempat tambak johor.



Kata sultan johor kalau singapore boleh tambak tanah kenape johor tak boleh? Singapore tambak kerana negeri kita kecik. No space. Johor luas terbentang. Nak compare dgn singapore pulak.....





Quote rayna_raynes 26-11-2015 07:55 AM
org nak balik pun kena tangkap hahaha
kalau kat malaysia orang nak balik dihantar dgn lambaian mesra lg
Quote Lina66 26-11-2015 07:58 AM


Selamat terus dah...
Quote mbhcsf 26-11-2015 08:17 AM
hahahahahahahahah

well...tu lah kan kalah Pedra Branca  atau batu puteh

kalau tak boleh berenang and relax  dengan  chill out piano instrumental kat situ ....
Quote Bedah.Cun 26-11-2015 08:26 AM
Bongokkk!!!
Quote epis 26-11-2015 08:38 AM
kak_sue replied at 26-11-2015 07:45 AM
Selat johor tu dah mangkin dekat gitu dgn singapore. Tanah seluas luas di johor di tambak juga tempa ...

kak sue, sebenarnya nama selat tu selat johor ke selat tebrau eh?? saya tanya je tau...
Quote cmf_almondpecan 26-11-2015 08:40 AM
mbhcsf replied at 26-11-2015 08:17 AM
hahahahahahahahah

well...tu lah kan kalah Pedra Branca  atau batu puteh

Kalau menang pun tetap ditangkap sebab Pedra Branca and its generated maritime zones (still in dispute) tidak overlap kawasan di mana mamat berdua ni ditangkap sedang berenang.

Quote famri7 26-11-2015 08:41 AM
Gigehnya kau sis..cashlah..dah la air selat ittewww mcm air tahik jawa jah
Quote CrowneGlory 26-11-2015 08:46 AM
Singaporn baru mcm tu dh nmpk n tahan...perairan msia relaks2 jah yg jaga ala2 buta kasi lepas segala yindon dan sewaktu dgnnya lepas..patut nmpk terus tembak sblum mendarat
Quote mbhcsf 26-11-2015 08:46 AM
cmf_almondpecan replied at 26-11-2015 08:40 AM
Kalau menang pun tetap ditangkap sebab Pedra Branca and its generated maritime zones (still in dis ...

well yeah you are right... though i am not in the mood of being too technical about it

tapi memang mamat mamat ni lawak laaaaa

hahhahahaha

Lihat semua komen(55)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 09:38 PM GMT+8 , Processed in 0.083049 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top