CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Harga Kad Tambah Prabayar 'Akan' Kekal Mulai 1 Nov

19-10-2015 12:55 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 4682| Komen: 12

Description: Jika sebelum ini ramai di kalangan masyarakat yang merungut kerana kenaikan harga kad tambah nilai prabayar, kini mereka boleh menarik nafas lega.
Oleh Adib Za

Jika sebelum ini ramai di kalangan masyarakat yang merungut kerana kenaikan harga kad tambah nilai prabayar, kini mereka boleh menarik nafas lega.


Ini kerana, memetik laporan Utusan Malaysia, Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) akan mengumumkan harga kad prabayar itu kembali seperti sebelum GST, pada 1 November ini.

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Johari Abdul Ghani berkata, kerajaan tidak akan berkompromi dengan syarakat telco yang gagal melaksanakan langkah itu. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Utusan Malaysia

(Sumber foto: Suara tv)
13

Bagus
11

Marah
6

Terkejut
11

Sedih
4

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (53 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cik_kitty 19-10-2015 09:13 AM
Kalo betul yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyy...
Quote -electrifying- 19-10-2015 09:35 AM
jgn cm kel sudah lah...
Quote chinta89 19-10-2015 09:43 AM
gst x mo hapuskan ke?
Quote AbukRokok 19-10-2015 10:12 AM
beli kekal..tapi dapat 10 - 6% kot
so jadi 9.43 - tak layak utk subscribe plan rm10

... KENE TOPUP 20 sekaligus atau topup lg 5 utk subscribe plan rm10   bukan bleh caya dorang ni
Quote kentel 19-10-2015 10:24 AM
AbukRokok replied at 19-10-2015 10:12 AM
beli kekal..tapi dapat 10 - 6% kot
so jadi 9.43 - tak layak utk subscribe plan rm10

pusing pusing, situ jugak...lananet
Quote Mary_jane 19-10-2015 07:05 PM
Bukan ke hari tu by june 2015 dorang patut finalise pasal harga tambah nilai prepaid ni? Ke aku yang lupa? Nampak sangat kerajaan tak boleh handle perkara ni. Janji tinggal janji, bincang takde kesudahan.
Quote DaisyD 19-10-2015 08:36 PM
Mary_jane replied at 19-10-2015 07:05 PM
Bukan ke hari tu by june 2015 dorang patut finalise pasal harga tambah nilai prepaid ni? Ke aku yang ...

itulah pasal. harga prepaid pun tak settle settle lagi, macam mana kita nak expect kerajaan settlekan masalah masalah besar yang lain
Quote palmolive 19-10-2015 08:42 PM
Skrip sama da...telco gegar sikit terus goyang..caittt phuiiii da
Quote kivio 19-10-2015 10:25 PM
Ceh.

Macam laa rakyat takpena kene tipu dedulu.
Hancing dah bau nieee haa~
Quote DontStupid 19-10-2015 11:36 PM
anti satu sms charge 8sen, gst 1sen
Quote kenarikelabu 20-10-2015 10:49 AM
Susah nk percaya
Quote zach2008 20-10-2015 10:58 AM
Berapa byk dah GST dibayar. Cehhh..

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 03:22 AM GMT+8 , Processed in 0.059285 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top