CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Hantu Selfie Kini Beralih Kepada 'Fish Gape'

13-10-2015 04:47 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 16824| Komen: 56

Description: Nampaknya trend 'fish gape' telah menggantikan gaya 'duck face' yang membosankan itu.
Oleh Adib Za

Mulut muncung persis itik nampaknya bukan lagi menjadi kegilaan mereka yang suka bergambar selfie. Nampaknya trend 'fish gape' telah menggantikan gaya 'duck face' yang membosankan itu.


Duck face sinonim dengan gaya bibir dimuncungkan agar wajah dikatakan tampak lebih comel dan manis. Walau bagaimanapun, cara ini agak menjengkelkan kerana si empunya diri nampak 'terdesak' untuk kelihatan sedemikian rupa.



Berbeza dengan gaya fish gape, wajah yang lebih bersahaja tanpa perlu membuat mimik muka seolah-olah comel diperlukan. 


Majalah Cosmopolitan memaparkan bahawa fish gape bakal menjadi trend terbaharu, apabila beberapa artis ternama telah mula bergambar selfie dengan cara 'mulut terbuka'.

Jika duck face dikatakan lebih keanak-anakan, namun fish gape dikaitkan dengan aura yang lebih seksi dan matang. Masih tidak kalah 'menggoda', namun fish gape dikatakan bersifat lebih dewasa.



Bagi anda yang ingin mencuba gaya fish gape, bukakan sedikit bibir anda. Biarkan sedikit bahagian gigi yang kelihatan.

Turunkan sedikit dagu anda, sedut sedikit pipi agar ke dalam, kecilkan sedikit mata dan nah, anda lakukan fish gape dengan sangat cemerlang dan menggoda!




Apa gunanya? Ya, apa kelebihannya? Mungkin ada yang bertanya. Dari segi penampilan, fish gape membuatkan bibir menonjol lebih seksi dan bersahaja, wajah kelihatan lebih bujur dan mengurangkan kehadiran kedutan pada wajah. Menarik bukan? - CARI Infonet
16

Bagus
13

Marah
16

Terkejut
31

Sedih
21

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (109 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote -electrifying- 13-10-2015 05:00 PM
lebih tampak seksi dan dewasa
Quote airfilterkotor 13-10-2015 05:01 PM
Eee...gigi kuning.
Quote alieyrina 13-10-2015 05:19 PM
Fish gape tp duk 360 jugakk...hampeh  
Quote xtahumenahu 13-10-2015 05:22 PM
yg comey...model2 boleh laa...ni..muke hauk..buat laa cemana pon...tetap x comelll
Quote nononcrux 13-10-2015 05:23 PM
mcm-mcm lah sekarang. .takde ke nak candid super photo dlm paspod tu. . lg nature kot
Quote tikusmontok 13-10-2015 05:23 PM
yang ini pun taknak ketinggalan.


Quote kenarikelabu 13-10-2015 05:45 PM
Kok muko lawa, boleh la. Kono yg tak semonggah....jd bahan yo la
Quote cmf_premierleag 13-10-2015 05:45 PM
tikusmontok replied at 13-10-2015 05:23 PM
yang ini pun taknak ketinggalan.

yang hat ni poyo jah..gediks overdose
Quote hest 13-10-2015 06:28 PM
la.. style ni dah lama kot sblm duck face lagi
Quote amyza 13-10-2015 06:37 PM
Hahaha. Trend baru yek. Jap lagi penuh laa kt group wa.
Quote pittjie 13-10-2015 06:49 PM
acaner ek nak sedit pipi sambil bukak mulut? i is very the kenot.
Quote MengkuduMasam 13-10-2015 06:52 PM
idung muncung babi xnak jd trending ker??

jelas menyerlah jati diri keseksian sebenar si empunya badan...
Quote aderaderker 13-10-2015 06:58 PM
'Ape gape' tamau lak buat...
Cubalah..
Quote dani-rox 13-10-2015 07:02 PM
lama dah popular stail nih... tahun 90-an dulu dlm majalah ke newspaper ke, pernah ajar remaja pompuan mcm mana nak bergambar. bg sedikit ruang antara kedua2 bibir tu, elakkan senyum, sedut cheeks utk menampakkan tulang pipi... VOGUE!
Quote CrowneGlory 13-10-2015 07:04 PM
Dr zmn kamera guna roll films org dah buat gaya gini ...lamanya tertinggal ketapi ni
Quote cicicumel 13-10-2015 07:10 PM
selfie PIG-NOSE x fenomena lagi ke uols?
Quote agusta 13-10-2015 07:13 PM
Bukan hantu ler...pesakit mental la klau yg suka sgt selpiaqqqqq ni
Quote bellaa 13-10-2015 08:48 PM
Suke selfie geget bibir
Quote pasemboq 13-10-2015 08:55 PM
ahkak kalo tidoq terbongkang otomatis muka ahkak jadi fish gape sis..
so sexy larr ahkak nih khenn

Lihat semua komen(56)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 02:00 AM GMT+8 , Processed in 0.091676 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top