CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Isu Sensitif Di Pasaraya Lagi: Makanan Tidak Halal Bercampur Makanan Halal

11-9-2015 04:52 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 18304| Komen: 109

Description: Belum pun reda isu membawa haiwan di dalam pusat membeli-belah yang menaikkan kemarahan masyarakat, kini timbul pula isu yang dilihat tidak kurang sensitifnya.
Oleh Adib Za

Belum pun reda isu membawa haiwan di dalam pusat membeli-belah yang menaikkan kemarahan masyarakat, kini timbul pula isu yang dilihat tidak kurang sensitifnya.


Makanan yang berstatus tidak halal dilihat diatur bersama-sama makanan yang halal. Hal ini didedahkan oleh seorang netizen yang memuat naik gambar yang dipercayai dalam pasaraya Tesco Semenyih. 

Gambar itu antara lain menunjukkan produk berasaskan daging khinzir di susun bersama-sama produk berasaskan ayam dan tuna. 

Seharusnya pihak pasaraya tidak boleh membiarkan hal menyentuh sensitiviti kaum dan agama berlaku. Diharapkan pihak terbabit segera melakukan tindakan segera bagi mengatasi hal ini. - CARI Infonet

(Sumber foto: Siakapkeli)


4

Bagus
4

Marah
9

Terkejut
5

Sedih
14

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (47 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote baghal_bortuqal 11-9-2015 02:23 PM
adakah tesco telah amek org dungu jadi store manager?
Quote fizamn 11-9-2015 02:30 PM
biar aje la tesco menjadi pusat beli belah for non muslim.. hehehe kita gi giant ke, speedmart ke, kk mart ke, mydin ke, NSK ke, Econsave ker dll..
Quote edoraixora 11-9-2015 02:31 PM
dah 4 ari post ni, ade tak penjelasan dri tesco?
Quote woddy 11-9-2015 02:35 PM
tesco serbi serbi mahal, guard ada yang berlagak gila....
Quote nebulagazer 11-9-2015 02:38 PM
baghal_bortuqal replied at 11-9-2015 02:23 PM
adakah tesco telah amek org dungu jadi store manager?

Abangla kot.  Hahahha
Quote spiderman80 11-9-2015 02:40 PM
Kasi saman itu pusat beli belah. Tak peka langsung.
Quote blythes 11-9-2015 02:45 PM
too much!     
Quote hzln 11-9-2015 02:49 PM
baru tau orang yg sopping kat tesco semua orang buta huruf/bodo inglis tatau apa itu pork....
Quote fuzzyfuzzy 11-9-2015 02:55 PM
dah berzaman tak shopping kt Tesco...mahal nak mampss...
aman2 je aku beli brg kt speedmart ngan kedai runcit..harga lebih murah...
Quote aikee04 11-9-2015 02:59 PM
Sekarg berita mcm rebut....bdesup....kerana itu berhati2lah
Jaga2...ada yg memerhati
Quote mommymonster82 11-9-2015 03:06 PM
Bukan ke yg xhalal ada section asing...tapi nak buat camne yg diharap susun tu semua bangla nepal mana dah reti baca....
Quote idadzira 11-9-2015 03:09 PM
tesco mmg mcm harem...kalau beli kena hati2 aku mmg perhati je time dia scan harga. ada sekali harga kat label lain harga scan lain. mmg kena la dgn aku.
Quote Syazzy 11-9-2015 03:15 PM
kalau kat Brunei ada 2 je Supermarket name yang jual non-halal meat (canned and raw meat)..tapi pintu masuk nya tempat lain...tak sama dgn pintu masuk biasa... cashier pun tak sama... bakul/trolley pun tak sama....
Quote BlueEagle 11-9-2015 03:23 PM
Syazzy replied at 11-9-2015 03:15 PM
kalau kat Brunei ada 2 je Supermarket name yang jual non-halal meat (canned and raw meat)..tapi pint ...

sepatutnya macam tu...sekarang ni yang kita nampak tersusun dah bercampur2...yg tak nampak macam mana pulak supermarket ni uruskan sebelum barang2 disusun...
Quote namirulmukminin 11-9-2015 03:23 PM
Edited by namirulmukminin at 11-9-2015 03:25 PM

Apo nak buek.. dah supervisor pon bangla / nepal.. cam tu la jadinya..

Tesco ni memang malang kot.. baru je terpalit dgn isu anjing dlm troli... kali ni kena plak isu ni... Abis la bungkus tesco lepas ni...
Quote CrowneGlory 11-9-2015 03:27 PM
Mcm2 hal tesco ni... Dr hanjeng sampaila ke susunan babis
Quote bintangct 11-9-2015 03:40 PM
betul.... brg2 tesco mmg mahal..
boikot tesco jenama yesrail
Quote pearl.silver 11-9-2015 03:46 PM
Pasaraya aneka kt umh aku lg murah dr tesco ni..
Quote pisangcis 11-9-2015 03:49 PM
setuju boikot je....banyak lagi kedai kedai lain...

Lihat semua komen(109)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 04:29 PM GMT+8 , Processed in 0.147660 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top