CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

PN Serah SD Sokong Muhyiddin PM Ke-10 Kepada Agong

21-11-2022 02:57 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1198| Komen: 10

Description: Perikatan Nasional (PN) telah mengemukakan Surat Akuan Berkanun daripada Ahli Dewan Rakyat yang memberikan kepercayaan kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk dilantik sebagai Perdana Menteri Ke-10 kepa ...
Perikatan Nasional (PN) telah mengemukakan Surat Akuan Berkanun daripada Ahli Dewan Rakyat yang memberikan kepercayaan kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk dilantik sebagai Perdana Menteri Ke-10 kepada Yang di-Pertuan Agong.



Foto: Reuters

Setiausaha Agung PN, Datuk Seri Hamzah Zainudin berkata, jumlah Surat Akuan yang dihantar adalah melebihi 112.

Jelas beliau, jumlah tersebut adalah majoriti Ahli Dewan Rakyat yang diperlukan untuk pelantikan Perdana Menteri di bawah Perkara 43 Perlembagaan Persekutuan. – CARI

Sumber: Kosmo


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tumpanglalu74 21-11-2022 03:21 PM
images (1) (1).jpg
Quote stingergrumpy 21-11-2022 03:25 PM
Ini org yg ada kanker?

Kalau bab perebutan kedudukhein ...segar bugar...sakit semua lupa...

Sebsik Bila ada jawatan.....parlimen kerap ponteng....

Cuba check sepanjang sebelum kempen leading to hari mengundi sehingga ke saat ini....berapa hari dia ambik mc?

Kahkahkahkahkahkah
Quote Nokiaman 21-11-2022 03:28 PM
stingergrumpy replied at 21-11-2022 03:25 PM
Ini org yg ada kanker?

Kalau bab perebutan kedudukhein ...segar bugar...sakit semua lupa...

Da nak mampos masih berminat Pak Sialan nie
Quote ladybugz 21-11-2022 03:29 PM
ok la tu. go muhyiddin go!
Quote seri_mawr 21-11-2022 03:41 PM
antra Muhyiddin ni dgn pak mail...baik pak mail..huhuhu..
dia ni nmpk lembik..

nuar lak dulu2 pernah jadi pemangku kan..zaman dia nak buat pinjaman IMF ke apa tu...nasib mahthir balik selamatakan...tp ni zaman2 tik kaduk dulu la...ingat2 lupa da....ni generasi baru tak tahu..

nuar mcm x tahu apa credibility dia...semoga beliau kekal jadi PM tepi selamanya....

takde org2 muda ke nk di angkat menjadi PM...KJ udah kalah la pula...
Quote lightheaded67 21-11-2022 04:02 PM
ce kabo ade ke acik2 dlm parti2 melesia ni yg bebeno boleh harap, kalao ade kte gaduh ramai2 bincang. gituh.sbb mcm takde je yg point tggi smua segi. smua ade je time kelaut, cuma yg tua tua ni lmbat tmbui, kite berenang skali. deme tak pegang jwtn lg, memg lah tongtangtongtang
Quote rosedemon 22-11-2022 10:08 AM
ya ya yaaaaa ok
Quote sonic-bertaik 25-11-2022 11:28 PM
PM tepiii!
Quote Nurdianah 25-11-2022 11:43 PM




Quote nusaraya 26-11-2022 11:02 AM
Edited by nusaraya at 26-11-2022 11:39 AM

Muhyiddin adalah ontoh tauladan anak melayu yang suchi, mulia, perkasa, smart dan x  pantang menyerah untok mencapai tujuan hidupnya .. betol-betol mengagumkan .. maka x heranlah jika malaysia sekarang ini telah menjadi pemimpin seluruh alam melayu dan dunia kerana penuh dengan orang-orang seperti muhyiddin ini ..

Jadi benarlah ucapan para profesior melayu bahwa malaysia adalah leader dari mahawangsa melayu sejak era tamadun sungai batu ...  Mari kita memelayukan seluruh dunia dibawah naungan mahawangsa melayu malaysia...

Tahniah Untok Malaysia.. Tahniah untok mahawangsa melayu ... Penguasa Alam Melayu dan Dunia

[youtube]CRxT5cXYjaQ[/youtube][youtube]hZr8psHq0Tc[/youtube]

Lihat semua komen(10)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 12:46 AM GMT+8 , Processed in 0.094300 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top