CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Michael Ang Fed Up Pelakon Baru Tiada Ilmu Lakonan Cuma Harapkan Rupa Dan Followers

12-8-2022 10:01 AM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 1158| Komen: 14|Original author: Tatod

Description: Pengarah dan penerbit, Michael Ang meluahkan rasa tidak puas hati terhadap sikap segelintir pelakon baharu yang hanya mengejar populariti semata-mata.
Sumber IG


Pengarah dan penerbit, Michael Ang meluahkan rasa tidak puas hati terhadap sikap segelintir pelakon baharu yang hanya mengejar populariti semata-mata.

Michael menerusi akaun Instagram berkata, untuk menjadi seorang pelakon, seseorang perlulah mempersiapkan dirinya terlebih dahulu terutama sekali memiliki ilmu lakonan.

"Pening dan fed-up. Semua nak jadi pelakon. Mari aku bagitahu sikit, jadi pelakon itu bukan untuk glamour sahaja, kena ada bakat dan ilmu berlakon. Bukan masuk set penggambaran satu benda pun tak tahu.



"AKhirnya, aku yang kena tunjukkan cara berlakon kemudian kau tiru. Kalau macam itu, baik aku bayar aku bukan aku bayar kau!" tulisnya.

Katanya lagi, mereka yang 'gila glamour' boleh melakukan cara lain demi sebuah populariti sebagai contoh menggunakan platform TikTok.

"Kalau nak glamour cepat dan tak menyusahkan orang, buat sahaja benda-benda bodoh dekat TikTok dan post. Tak menyusahkan orang.


"Kepada yang nak berlakon, hadam ini. Jangan buang masa dan jangan ingat muka cantik dan banyak pengikut nak demand itu ini. Contoh harga tinggi sedangkan bakat langsung tiada," katanya. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 12-8-2022 10:03 AM
Diam la kau nyonya tingtong! Kau sendiri ambik pelakon tak berkaliber, tak berbakat, takde gred, muka basic jadi heroin banyak kali.dah la cerita kau sama je plot dia. Watak pun tak berkembang! Puihhhhh puihhhhh puihhhhh puihhhhh puihhhhh puihhhhh puihhhhh puihhhhh
Quote Hoshhi 12-8-2022 10:06 AM
Aku baru nk komen tp kurex dh ekspreskan apa aku nk ckp Michael ang ni propa je lebih, padahal dia jg yg amik pelakon yg ada rupa je.pantang nmpk artis muda helok je msti amik brlakon dlm drama dia. Xde jd watak utama pun jd side character pdhl lakonan hauk
Quote prince_marhaen 12-8-2022 10:17 AM
memekakkk apaaaa nyonya tingtong?????? kau jugak yang suka bawak masuk semua instafemes, tiktok femes & retis baru asalkan jambu kan, buat gesel2 dengan jambang busuk kau tu kan nyonya? acah-acah merentan pulak bila semua pelakon kau tu kayu... kaulah yang suka ambik kayu api hutan mana ntah tetiba jadi retis.... lanjioooo
Quote LadyCarefree 12-8-2022 10:24 AM
Dia dgn debid tio kan suka amek yg viral yg medsos femes.

Dulu ada org suggest slipar ros jd heroin tp bang ijad xmo.
Quote cikatilia 12-8-2022 10:29 AM
drama kau la yg mmg sampah sarap tu
Quote cikatilia 12-8-2022 10:29 AM
drama kau la yg mmg sampah sarap tu
Quote babelina 12-8-2022 12:39 PM
eh.. bkn ko kaki ambik yg baru2 ker.. asal bole..
ntah2 saja ko propa nk kuar citer baru knnnnnnnn
Quote akuHavocczz 12-8-2022 12:45 PM
Nak divert issue lah ni. Maleh nak jawab pasal emma dngan jaszle berpelok tu. dan dan tukar topik lain
Quote Mulotkoyak 12-8-2022 01:47 PM
Kurex: Diam la kau nyonya tingtong! K ...
nk byr murah plak tuh pengarah ni
Quote dudaberhias 12-8-2022 01:52 PM
tak reti ke nak hantar pelakon2 baru ada rupa tu ke kelas berlakon???

kalau luar negara memang agensi ke pengarah yang hantar siap2 ke kelas berlakon...

ke kelas berlakon malaysia ni yang hauk sebenarnya???

tapi sekarang ni ada dua je pilihan untuk pengarah...

perlakon herlok tapi kayu - penonton tak kisah dan teruskan tengok sambil rembes dan melambung ke syiling...

perlakon kelindan lori dan amah potong bawang tapi pandai berlakon - penonton kalih ke animal planet lagi berair tengok binatang katanya...

nak buat macam mana... pilih je la yang rupawan... masalahnya yang di klem *rupawan* dan kayu tu pun bukan lah rupawan tapi kelindan lori jugak... pengarah tu yang fefeeling orang tu rupawan... padahal taraf2 ahso jual sayur kat pasar je...
Quote ejans 12-8-2022 01:56 PM
Bodonye hang mike
Amik pelakon  ni sama je mcm amik pekerja dkt company tu..
Kena lah ada interview.. ada bakat hebat bercakap ko sendiri yg filter yg hiree.. cantik tu biasalah bonuss..

Dah ko sendiri pon jenis cedok2 amik pelakon dkt instagram. Mana cantik ko cekau pastu nak bebel banyakkk..

Nama pon pelakon abru, mcm fresh graduate jugaa.. nanti slalu betlakon ,join production, sambil2 amik kelass.. pandai lahh tuuu..
Lain lah pelakon lama masih kejang kejung harapkan muka je cantikk tu barulah bolehhh cercaaa
Quote alieyrina 12-8-2022 02:08 PM
Baru nak tau kaa..netizen dah lama fedap
Quote swimswim 13-8-2022 12:49 AM
Dah tu. Dah tau diorg x pernah berlakon, ambik jugak kenapa. Bengap.
Quote AnnaSendin 13-8-2022 03:17 AM
Citer2 uols pon banyak saduran korea, citer2 hantu meleis recycle diberi napas baru. Tajuk2 citer uols pon taboleyh tahan geli geleman bodi iols biler mendengarnya. Pilih pelakon pon kroni uols jur. Balik2 kembong, sephora, ratu, cheta.

Lihat semua komen(14)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 03:07 AM GMT+8 , Processed in 0.077344 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top