CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Gaya Tudung Macam 'The Nun', Netizen Tegur Aina Abdul

26-5-2022 06:35 AM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 8384| Komen: 93|Original author: Tatod

Description: Penyanyi yang popular dengan lagu Sepi, Aina Abdul tidak hanya menambat hati penyokong muzik tempatan dengan lagu-lagunya, tetapi fesyen yang ditampilkan ketika membuat persembahan juga berjaya mencur ...

Penyanyi yang popular dengan lagu Sepi, Aina Abdul tidak hanya menambat hati penyokong muzik tempatan dengan lagu-lagunya, tetapi fesyen yang ditampilkan ketika membuat persembahan juga berjaya mencuri perhatian ramai.

Setiap kali namanya disenaraikan sebagai salah seorang penghibur dalam sesebuah majlis gah, peminat pastinya ternanti-nanti untuk melihat fesyen yang akan ditampil pada waktu itu.

Aina adalah seorang penyanyi yang berani menyarungkan pelbagai fesyen yang dianggap 'pelik' pada mata segelintir namun tetap menerima pujian kerana kelihatan yakin dengan gaya pakaiannya walaupun tahu ia akan menjadi perbualan ramai.




Semalam (Rabu), Aina mengadakan sidang media sempena konsertnya yang bakal berlangsung pada 25 dan 26 Jun hadapan tampil ringkas dengan pakaian dan tudung serba putih.

Pun begitu, Aina menerima teguran netizen kerana gaya tudungnya yang seakan-akan menyerupai biarawati.

Bagaimanapun, penata gaya Aina iaitu Abu Shaef Hamza menerusi Instagram memuat naik gambar penyanyi tersebut dengan kapsyen 'Nurse 1990', memberikan bayangan inpsirasi idea bagi penampilan wanita berkenaan pada hari itu.



Menjengah di ruangan komen, ramai peminat yang menitipkan nasihat buat penyanyi itu agar sentiasa berhati-hati dalam setiap penampilannya terutama gaya tudung.





Walaupun ia adalah gambaran seorang jururawat, namun sekilas pandang perkara pertama yang terlintas di minda adalah gaya tudung Aina kelihatan seperti biarawati. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote princessmiang 26-5-2022 06:54 AM
Boikot jela si sewel ni makin hari makin merepek. Kesian nak kata xde bakat suara sedap wpun melolong  tp terpaksa buat2 sewel sebab nak sustain nama. Lama2 jadi mcm jahperahtetek xleh hidup tanpa buat berita
Quote auntyonion 26-5-2022 07:16 AM
Mesti dia rasa cool gila en bila pakai pelik2 yg menarik perhatian org masalahnya ni kau dah menyerupai agama lain sisturr oiii
Quote newyork 26-5-2022 07:16 AM
Muka tak lawa tambah lagi pesyen tah apa2. Alang2 kannn..
Quote Redmyvi 26-5-2022 07:28 AM
too bad for aina, dia selalu cuba nk bermain dgn fashion, fashion berhijab lak tu tapi semuanya kecundang.. she should help from someone else laa.. fesyen you semua hauk
Quote adeqbun 26-5-2022 07:48 AM
Ade skali je fesyen sie helok .time berduet ngan tokti...elok je nmpk anggun..ape mslh nak fesyen pelik2 ni .ko bknnya org xkenal...ke ko xleh move on jd juara mask singer
Quote tikusmontok 26-5-2022 08:24 AM
Hauknya
Quote lasagna 26-5-2022 08:26 AM
dia tu sndri sptt nya boleh pikir laa, dah mnyerupai sgt dah ni.. so jgn lalai.
Quote AshkieLa 26-5-2022 08:46 AM
Edited by AshkieLa at 26-5-2022 11:59 AM

hmmm rasanya rata2 kat luar sana
turn off dgn dia ni sbb try hard dalam berfesyen...
jangan nanti lama2 jadi mental..every week nak kena create kontroversi untuk cari perhatian org dahlaa yer...
sbb gaya mcm ke arah itu je ni. takkan laa berpakaian pelik2 untuk kepuasan diri sendiri kan?
mesti la sbb nak tarik perhatian orang utk tengok kan...
Quote rospinki 26-5-2022 08:48 AM
menjadi2 sewel pompuan ni..dia igt dia lawa ke? sah2 la org gila ni makin diberi perhatian makin ghairah mebodohkan diri. tu psal org bukan islam pandang kita ni agama yg mengelirukan.
Quote SherryZass 26-5-2022 08:55 AM
Kau nak berfesyen pelik2, lantak engko lah dek. Tapi kalau ni dah sampai nak menyerupai, tak boleh nak fikir sendiri ke???
Quote prince_marhaen 26-5-2022 09:13 AM
bakat kau orang dah appreciate (walauponnn~)...so tak payah lah nak up diri dengan fesyen pelik-pelik kejap binatang, kejap alien, kejap kebun bunga, kejap dah macam sami, nun, what so ever...padahal boleh je pakai normal masa nyanyi dengan Siti haritu...elok je kemas...acah-acah avant garde, tapi wajah kau pelusuk desa nan permai tak kena jugak nonokkkk!
Quote makton 26-5-2022 09:38 AM
suara dia ni klu kat radio ok je. tp klu live, terus turn off. terpekik terlolong mcm kena sampuk dek hantu raya
Quote nawtylulu 26-5-2022 09:49 AM
nurse 1990??? sheols wt persembahan utk hari pakaian beruniform ke??
Quote kessah 26-5-2022 09:52 AM
aku suka tau dgn suara dia ni , tapi kenapa laaaa pilihan baju dia ntah pape.  
tak perlu kot nak pakai ntah pape mcm ni ..
Quote sukacactus 26-5-2022 09:58 AM
Part ni aku setuju dia kena tegur
Terang2 menyerupai nun
Quote Addrianna 26-5-2022 10:02 AM
kau dah kenapa aina?elok2 orang suka lagu2 kau jadi menyampah meluat dekat kau macam lembaga.lagu kau sedap2 kau ada bakat tulis lagu dan kau dh dikenali cukup lah tu.fesyen tudung kau bawa tu pun kau dah tau kan fesyen apa kan bukan kau tinggal dalam hutan x tahu x usah jadi bodo untuk orang sentiasa sebut nama kau
Quote KucingBiru 26-5-2022 10:04 AM
Everything I heard about her, always pasal baju pelik pelik. Even sampai ke AJL tetap berita baju pelik overshadow her talent.

Lady gaga kalau pelik pun, Lagu lagu dia travelled faster dari baju. Minah Aina ni dah serupa clown.
Quote Normabaru 26-5-2022 10:07 AM
Nak sgt jadi nurse ke penyanyi si Aina bedul ni?

Ke tgh sambut hari jururawat?

Nk kata konsert ko btemakan kejururawatan pun idokkk

So apesal amik busana xsemenggah mcm ni

Sewel ke

Mental ke

Attention seeker ke



Seriously dia ni mengundang kecaman

Konon berbakat so semua benda ko nk create controversy..lama2 org yang minat pun lari.
Mental punya pempuan!!!
Quote mamajawie 26-5-2022 10:10 AM
dia ni da sewel..bleh join si bidak la sama2 pompuan sewel

Lihat semua komen(93)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 02:31 AM GMT+8 , Processed in 0.119379 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top