CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Mengenali Lelaki 'Dasar Buaya'

3-8-2015 04:28 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 7551| Komen: 12

Description: Sakit hati apabila memikirkan soal orang yang kuat menipu. Lagi-lagi apabila para lelaki yang menipu kaum yang lemah iaitu golongan Hawa ...
Oleh Izzah Abbasy

Sakit hati apabila memikirkan soal orang yang kuat menipu. Lagi-lagi apabila para lelaki yang menipu kaum yang lemah iaitu golongan Hawa.

Sumber Foto : www.faizalfredley.com


Terpulanglah mahu jadi apa
Mahu jadi hantu
Mahu jadi buaya
Terpulang mahu bikin apa
Mahu bikin masalah
Sila terus kan saja


Ha, apa pilihan anda? Nak jadi hantu atau buaya sebagaimana lirik lagu Hantu Atau Buaya oleh NanaSheme ini. Jom kenali lelaki dasar Buaya ini :

1. Mudah sangat panggil wanita dengan panggilan sayang (semua wanita yang dikenali, akan dipanggil sayang).


2. Cepat meluahkan rasa cinta. Setiap wanita yang ditemui dia akan beritahu ayat 'saya sudah jatuh hati dengan awak'.

3. Pada awal perkenalan, setiap call mahupun sms akan dibalas. Tetapi lama kelamaan, dia lambat atau jarang membalasnya. Lelaki ini seperti biasa dah menjumpai 'bunga' yang lebih segar.

4. Mempunyai lebih dari satu telefon bimbit.

5. Akan menjawab panggilan telefon jauh-jauh takut kantoi.

6. Suka putar belit.

7. Pantang nampak wanita cantik, pasti mata meliar sahaja.

8. Suka mencari kesalahan wanita.

9. Pentingkan diri sendiri.

10. Lebih suka wanita yang memberi kemewahan kepadanya seperti dibelanja dengan barang berjenama.

Baik jadi hantu daripada menjadi lelaki buaya. Bimbang jika ada adik atau kakak sendiri terkena dengan dasar lelaki buaya ini. Kesian bukan pada ahli keluarga kita nanti. Jangan cuba-cuba sakitkan hati wanita. - CARI Infonet


21

Bagus
18

Marah
26

Terkejut
25

Sedih
20

Lawak
29

Bosan

Friends Rank (139 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote wds 3-3-2015 07:37 PM
99% adalah kepentingan diri sendiri.
Quote dani_5353 3-3-2015 08:35 PM
Pompuan pun sama.........
99% untuk kepentingan....
Quote pearl.silver 4-3-2015 01:26 PM
kadang2 perasan dia tipu...
ada satu kes tu,benda tu terdedah lepas setahun..
ade certain benda yg i ingat perbualan setahun dulu tu,
tahun ni baru i tahu yg tahun lepas tu die tipu je..
tp rasanya die xperasan pun die penah tipu dulu..
Quote sue_0684 4-3-2015 01:31 PM
penipu akan lupa apa yg pernah dia cakapkan
tp yg mendengar x kkan pernah lupa..
Quote Mr.Virus 4-3-2015 02:24 PM
u dah berapa kali kene tipu
Quote Felycya 4-3-2015 07:16 PM
Bagi aku duadua sekali.

Untuk kepentingan diri dia,
Dan juge nk jaga hati gf/bini dia.
Quote winsonyu 5-3-2015 01:08 AM
Nak jaga hati gf sbb perempuan suka jump for no reason walaupun benda kecil
Quote Innrukia 5-3-2015 07:31 AM
kalau dpt selamatkan keadaan apa salahnya menipu
Quote kelip2_07 6-3-2015 05:14 PM
wds replied at 3-3-2015 07:37 PM
99% adalah kepentingan diri sendiri.

btl
Quote Esmiria 8-3-2015 10:00 AM
Kdg2……

Tak baik tipu just untuk jga hti dia jer.
Kena terus terang gak.
klo tak, sampai bila2 dia camtu.
Quote Exoskeleton 26-3-2015 10:52 PM
tengok kes2nya gak...banyak yang nak jaga hati pasangan. contohnya, butang baju melayu aku mana pah?
Quote akusteeq 27-3-2015 05:35 PM
Ada baik nya next time jangan guna perkataan "LELAKI"...
Lebih baik guna ayat "kenape PASANGAN kita suka menipu?"


Guna perkataan "LELAKI" seolah2 sume laki jahat.....INI TIDAK ADIL!!!




Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 09:49 AM GMT+8 , Processed in 0.049859 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top