CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Mengapa Perlu Pakai Serum Di Wajah?

31-7-2015 03:23 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 438349| Komen: 1688

Description: Banyak serum wajah dijual di pasaran kini. Untuk apa sebenarnya serum ini? Serum wajah berupaya melembapkan dan membantu melambatkan proses penuaan ...
Oleh Izzah Abbasy

Banyak serum wajah dijual di pasaran kini. Untuk apa sebenarnya serum ini? Serum wajah berupaya melembapkan dan membantu melambatkan proses penuaan. Serum mempunyai kelembapan yang tinggi berbanding pelembap (moisturizer) yang biasa. Struktur serum yang cair berupaya untuk meresap dengan cepat pada kulit dan meningkatkan kolagen wajah anda.

Bagi wanita yang mengenakan mekap di wajah, serum sangat penting membantu kulit wajah anda kelihatan segar dan kekal setelah menggunakan mekap. Serum juga dipakai pada waktu pagi sebelum menyapu pelembap dan sebelum tidur. Pemakaian serum secara konsisten akan membuat wajah anda kelihatan lagi muda daripada usia sebenar.


5 serum yang popular dalam kalangan wanita mengikut kemampuan masing-masing ;

1. L'OREAL
RevitaLift® Triple Power™ Concentrated Serum


Sumber Foto : www.ulta.com

2. LANCOME
Absolue Precious Cells White Serum

Sumber Foto : www.lancome.com

3. SK II
LXP Ultimate Perfecting Serum

Sumber Foto : www.skII.com

4. OLAY
Olay Regenerist Micro-Sculpting Serum

Sumber Foto : www.olay.com


5. SAFI RANIA GOLD
Serum Concentrations

Sumber Foto : safi.com.my


Terdapat juga serum daripada jenama yang lain. Semuanya bergantung kepada kesesuaian kulit anda. Setiap serum mengandungi bahan yang terbaik. Jika serum yang digunakan sesuai dengan kulit wajah, ia perlu diteruskan untuk mendapatkan wajah yang kekal cantik dan awet muda. - CARI Infonet

52

Bagus
22

Marah
21

Terkejut
16

Sedih
20

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (141 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sueism 7-8-2011 06:12 PM
Ai pakai serum sephora brand...
Quote unagilagi 7-8-2011 06:31 PM
sephora ni x silap i yang exclusive punye duit kene kluar...

best x serum die?

ape kesan pada kulit u? dh brp lama pakai?
Quote chempaka_ku 7-8-2011 07:18 PM
pernah cuba serum free Dior........ best tapi belum beli...............
Quote md_nana 7-8-2011 07:54 PM
bio essence - x best dia nye serum
Quote syairah06 8-8-2011 12:14 AM
pakai skin food.. so far mmg best sgt.. my skin prob = open pores dah makin ok dah. happy
Quote kimoree 8-8-2011 03:52 PM
Assalamualaikum...

siapa yang ada pakai serum kat muka?

actually apa gunanya serum...

serum ...
unagilagi Post at 7-8-2011 18:03


Yg paling murah serum I pakai ialah Safi Rania Gold and paling mahal Estee Lauder Serum Advance night repair
Quote putri22 8-8-2011 04:03 PM
pakai serum safi balqis jer..baru try..x tau lg keberkesanannya..ingat nak beli serum yg ok..tgk review dr korang dulu..
Quote mssuci 8-8-2011 06:19 PM
loreal tuh
Quote eyradanira 9-8-2011 08:31 AM
w.b control serum dr derma-k..kulit mka eyra brjerawat,brminyak n open pores,fungsi serum ni unk control pngeluaran minyak,w.haed b.head n pimples..serum ni xbley pkai brterusan so kn jarakn pengunaanya agar muka xkering...result mmg best..kulit mka bebas dr cela..
Quote hyldia 9-8-2011 08:34 AM
aku pakai serum biotherm skin vivo.x serasi dgn kulit aku.tp pencuci muka & toner biotherm sesuai plak dgn kulit aku nih.aku nk let go serum tuh,sape nk pm aku..
Quote hyldia 9-8-2011 08:35 AM
safi rania pon aku dah pernah pakai..x sesuai gak dgn kulit aku.abis muka berjerawat.terus aku stop.
Quote hyldia 9-8-2011 08:36 AM
pernah dgr x serum ceutical...ok ke produk nih?
Quote mabs1983 9-8-2011 02:45 PM
Reply 7# kimoree


   sama..sy pakai safi rania kg..mmg ade beza mase pakai and before....ramai kawan tegur...muka berseri2...
Quote CR6453 9-8-2011 04:07 PM
blh ke kalau kita pakai produk ni satu set lengkap la tapi serum produk lain...
Quote unagilagi 9-8-2011 05:05 PM
w.b control serum dr derma-k..kulit mka eyra brjerawat,brminyak n open pores,fungsi serum ni unk con ...
eyradanira Post at 9-8-2011 08:31


wow..mcm menarik je...

tp x penah dengar pun derma-k ni..
ni produk negara manaa?:re:
Quote unagilagi 9-8-2011 05:08 PM
blh ke kalau kita pakai produk ni satu set lengkap la tapi serum produk lain...
CR6453 Post at 9-8-2011 16:07



   yes...sy pun nak tau..boleh ke...kengkawan sy banyak yg pakai range skincare: cleanser,toner moisturiser in 1 brand...
tp tang serum diorang guna brand lain...
ada pendapat kata kalu nk pilih serum kene pilih yg terbaik untuk kulit...
sbb serum ni die pekat...
Quote unagilagi 9-8-2011 05:09 PM
Reply  kimoree


   sama..sy pakai safi rania kg..mmg ade beza mase pakai and before....ramai ka ...
mabs1983 Post at 9-8-2011 14:45



   tahniah..tahniah..teruskan!
Quote unagilagi 9-8-2011 05:16 PM
tertarik dengan EL ni...
any reviews?
[img][/img]

Uploaded with ImageShack.us
Quote unagilagi 9-8-2011 05:17 PM
bio essence - x best dia nye serum
md_nana Post at 7-8-2011 19:54



   md_nana, serum bio essence yg mana 1?

Lihat semua komen(1688)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 08:45 PM GMT+8 , Processed in 0.324678 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top