CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Ketua Polis Negara Arah Buru PapaGomo Kerana Sebar Berita Palsu!

14-7-2015 10:00 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 13043| Komen: 47

Description: Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar menggesa blogger UMNO, Papagomo atau nama sebenarnya Wan Muhammad Azri Wan Deris segera menyerah diri untuk siasatan lanjut kerana terlibat menyebar maklum ...


Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar menggesa blogger UMNO, Papagomo atau nama sebenarnya Wan Muhammad Azri Wan Deris segera menyerah diri untuk siasatan lanjut kerana terlibat menyebar maklumat palsu.


Difahamkan Papagomo menyebar maklumat palsu yang mendakwa pergaduhan di Plaza Low Yat berpunca daripada isu perkauman.

“Pihak-pihak di media sosial membuat cerita yang tidak betul. Menggembar-gemburkan berita yang tidak betul antaranya Papagomo dan beberapa lagi,” katanya sewaktu ditemui di Plaza Low Yat semalam.


“Kita akan tahan dia. Eloklah dia menyerah diri sebelum kita cari dia. Ada beberapa orang yang telah kita kenal pasti, tetapi Papagomo itu, saya beritahu awal."



Selain itu, semua laporan dalam sosial media juga akan dipantau dan ambil tindakan segera sekiranya mendapati mana-mana pihak menyebar berita yang berunsur fitnah. 

Polis akan memastikan tidak ada lagi pergaduhan mahupun himpunan di hadapan Plaza Low Yat dan tindakan tegas akan diambil. 

Menggunakan akaun Twitter, Papagomo telah memuat naik beberapa status yang didapati mempunyai unsur perkauman.

“Memang time raya la depa ni nak.tipu Melayu kaw kaw. Melayu je tak sedar,” antara tweet Papagomo.
 

Sumber : http://www.freemalaysiatoday.com/

15

Bagus
18

Marah
21

Terkejut
21

Sedih
21

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (108 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote TuntungReturn 13-7-2015 09:23 PM
klo bleh polis tahan papa gomo ni malam raya.ksk tdo.dlm lokap.
Quote famri7 13-7-2015 09:26 PM
Alah tt kenapa tame sangt pilihan jawaban.
Quote dodolgemok 13-7-2015 09:48 PM
Selayaknyalah tuhan bayar cash! Merepot la dalam longkang cai oii kahkahkah...
Quote Maideen. 13-7-2015 10:00 PM
Sepatutnya melayu melayu yang tertifu dan pergi buat kecoh kat Low Yat Plaza tu pergi tolong polis tangkap Papa Gomo ni. (walaupon rasanya PDRM tak perlukan bantuan rasanya ).

At least tebus malu sikit.
Quote kakabel=DARSITA 13-7-2015 10:01 PM


kena saman ari tu, buat hal lagi ka..

Quote mokcikKSKB 13-7-2015 10:19 PM
Isu ni sembang lebih ketua polis bodow ni..jibby songlap duit rakyat menikus dia!
Quote lostnfaun 13-7-2015 10:22 PM
Belum sempat nak masuk lokap dah ada yg jamin kot
Quote Mary_jane 13-7-2015 10:22 PM
Cari beliau hingga ke lubang cacing.
Quote harmerz01 13-7-2015 10:31 PM
Papa gomo ni boleh dianggap musuh negara sebab menggangu keharmonian negara, membangkitkan kegusaran rakyat dan mewujudkan sentimen perkauman.
Quote alesandra 13-7-2015 10:44 PM
nak tahan ...tahan jela.bangang punya bapak polis.ada ke  announce warning nak tahan...suh serah diri bagai
Quote spiderman80 13-7-2015 10:59 PM
alesandra replied at 13-7-2015 10:44 PM
nak tahan ...tahan jela.bangang punya bapak polis.ada ke  announce warning nak tahan...suh serah dir ...

Kan? Nak tangkap penjenayah perlu ke buat announcement dan warning bagai? Last2 Papago cuma akan ikut jejak Alvin Tan lari ke Amerika. Silap haribulan mereka berdua menjadi jiran kat negara orang.
Quote ~boolean 13-7-2015 11:05 PM
Suatu ketika dahulu dia lah pojaan macai2 umno dalam porem ni
Quote lavabusyla 13-7-2015 11:06 PM
spiderman80 replied at 13-7-2015 10:59 PM
Kan? Nak tangkap penjenayah perlu ke buat announcement dan warning bagai? Last2 Papago cuma akan i ...

biarlah polis buat kerja dorang...

lu sapa apek woiii..hanya berani dalam forum nak ajar polis...??












Quote spiderman80 13-7-2015 11:11 PM
lavabusyla replied at 13-7-2015 11:06 PM
biarlah polis buat kerja dorang...

lu sapa apek woiii..hanya berani dalam forum nak ajar polis. ...

Sorry Lava.
Quote zvicmorrow 13-7-2015 11:30 PM
papagomo jadik kambing hitam............kesian dia.......................red bean army smpai kini tak tangkap..
Quote Decaffeinated 13-7-2015 11:43 PM
famri7 replied at 13-7-2015 09:26 PM
Alah tt kenapa tame sangt pilihan jawaban.

cukuplah 3 options - yes, no, don't care. Tak serabut nak memilih.

Yes ada banyak Yes, begitu juga No. Boleh nyatakan tuh di sini...



Quote ifanonline 13-7-2015 11:45 PM
zvicmorrow replied at 13-7-2015 11:30 PM
papagomo jadik kambing hitam............kesian dia.......................red bean army smpai kini ta ...

kumpulan yg memukul budak melayu tu pun wajib di tangkap...

Quote Decaffeinated 13-7-2015 11:46 PM
mokcikKSKB replied at 13-7-2015 10:19 PM
Isu ni sembang lebih ketua polis bodow ni..jibby songlap duit rakyat menikus dia!

ini thread lowyat mokcik. thread jibby kan dah banyak dibuka, ruang untuk meratib.... boleh?...



Quote Acong 14-7-2015 12:05 AM
Maideen. replied at 13-7-2015 10:00 PM
Sepatutnya melayu melayu yang tertifu dan pergi buat kecoh kat Low Yat Plaza tu pergi tolong polis t ...

bodoh bukannya satu kesalahan  

Lihat semua komen(47)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

5-3-2024 09:06 AM GMT+8 , Processed in 0.068894 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top