CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Emma Maembong Selar Peminat Pertikai Hijab

13-7-2015 11:29 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 19786| Komen: 82

Description: Gara-gara Emma memuat naik gambarnya bersama Kamal Adli lalu menyebabkan seorang peminat bermulut pedas (tanpa insuran mungkin), melempiaskan komen yang 'panas'.
Oleh Adib Za

Salah seorang selebriti yang rajin update perkembangan diri di laman Instagram tentunya Emma Maembong.

Namun, baru-baru ini terjadi satu insiden apabila seorang peminat yang memberikan komen atau teguran kepada pelakon ini. 


Ini gara-gara Emma memuat naik gambarnya bersama Kamal Adli lalu menyebabkan seorang peminat bermulut pedas (tanpa insuran mungkin) bernama Zhirah93, melempiaskan komen yang 'panas'.


Dalam komennya itu, peminat ini 'mentarbiyah' Emma agar tidak memakai tudung hanya untuk menunjuk-nunjuk dan memikat lelaki, sebaliknya memakai tudung dengan niat kerana Allah.




Namun, dengan dakwaan tanpa usul periksa itu nampaknya membuatkan Emma berasa 'angin' lalu memberi menjawab tuduhan oleh peminat tadi. 

(Kredit foto: forumer enchikfitz)

Kepada para peminat, berpada-padalah memberi komen di laman sosial. Jangan sampai anda nampak di pihak yang salah dek kerana hamburan kata-kata yang nampaknya tiada usul periksa, malah tiada asas untuk berkata demikian.

Kepada Emma, harap banyak bersabar. Biasalah, perubahan ke arah kebaikan ini banyak cabarannya. - CARI Infonet


36

Bagus
18

Marah
21

Terkejut
21

Sedih
24

Lawak
23

Bosan

Friends Rank (143 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote munchkin 12-7-2015 08:07 AM
sapo zhirah ni. acam hrmmmmm ja
Quote wadiunong 12-7-2015 08:16 AM
Diaorang yg jd follower ni mmg in purpose ek? Dok bajet alim & nk tarbiah tuan tanah je kejanya : pelik aku dgn follower spesis mcm ni. Takde life ke? Mmg niat nk follow sbb nk nak tarbiah kn orang?
Quote funnyTONE 12-7-2015 08:21 AM
wadiunong replied at 12-7-2015 08:16 AM
Diaorang yg jd follower ni mmg in purpose ek? Dok bajet alim & nk tarbiah tuan tanah je kejanya :huf ...

aku pnh la skodeng satu mamat ni kutuk sape ntah psl aurat..skali pg la jengah ig dia.

laaa...bini ko pakai pon x sempuna nk nyibuk life org
Quote wadiunong 12-7-2015 08:24 AM
funnyTONE replied at 12-7-2015 08:21 AM
aku pnh la skodeng satu mamat ni kutuk sape ntah psl aurat..skali pg la jengah ig dia.

laaa...b ...

Kannn. Kalo bajet diri tu sesuci embun pagi, takde masanya nak berkuntum skodeng ig fb org lain. Dah tentu bz beramal ibadah gitu. Ke konsep dah btukar dok amal ibadah kt laman sosial orang?
Quote tomet05 12-7-2015 08:33 AM
nickname menggmabarkan bimbonya yang komen tuh kiki
Quote aTiKah_aYuNi 12-7-2015 08:37 AM
padan muke kena sound....confirm close acc....
Quote merrissa 12-7-2015 09:00 AM
suke suki tuduh niat orang.....ahli nujum kot

kalo aku si emma....xyh aku balas2....apa aku kisah....sebab Allah tau apa dalam hati aku....
Quote CrowneGlory 12-7-2015 09:09 AM
Lg sekor bajet2 tuhan boleh tau niat org... Cemburu pun agak2 la.. Cemburu dh masuk tahap psycho ni..
Quote mzzenma 12-7-2015 09:12 AM
Biarlah dia nak pakai tudung pasal apa pun. Janji dia dah pakai walaupun terpaksa sekalipun. kita doa je lah dia istiqomah.

Benda yg elok pun ada je nak cari isu ummah meleis takde life ni.
Quote wanitajelita 12-7-2015 09:57 AM
wadiunong replied at 12-7-2015 08:16 AM
Diaorang yg jd follower ni mmg in purpose ek? Dok bajet alim & nk tarbiah tuan tanah je kejanya :huf ...

kan? aku pun pelik species manusia cenggini.... rimas kalau baca bahagian komen insta tu



Quote stars83 12-7-2015 10:14 AM
padan muka! sape suh bz bodi sgt..nak jd setajah jadian kunun..entah2 dia yg mcm tu,btudung sbb nak pikat laki,sbb tu bila nampak org len btudung,dia ingat org tu spesies mcm dia.puiiikk!
Quote chinta89 12-7-2015 10:30 AM
nak popular cepat lettew.. ak syak pompuan ni murahan, sb tu nk glamer cepat so dia hencap la retis2 supaya nama up.

so, ak hrp penghencap tu baca forum ni dan baca kata2ku ini. amacam rase bila iols tuduh dia mcm tu? dia rse tak apa emma rase?
Quote fealefea 12-7-2015 10:32 AM
by the way, emma makin selekeh bertudung bukan bertambah comel. so leh nmpk tak niat yg tersurat tu. da cantik, pakai selekeh pon cantik. org laki mmg suke perempuan cantik dan perempuan lain mmg jeles ngan perempuan cantik
Quote atekome 12-7-2015 10:37 AM
stars83 replied at 12-7-2015 10:14 AM
padan muka! sape suh bz bodi sgt..nak jd setajah jadian kunun..entah2 dia yg mcm tu,btudung sbb nak  ...

Btui tuh..slalu mmg cmtuh..die pk negatif sbb die pun mcm tuh..tp tk smua lelaki minat laki brtudung..aku ske free hair..hihihi..
Quote atekome 12-7-2015 10:37 AM
atekome replied at 12-7-2015 10:37 AM
Btui tuh..slalu mmg cmtuh..die pk negatif sbb die pun mcm tuh..tp tk smua lelaki minat laki brtudu ...

Typo error perempuan..erkkk..
Quote makneng 12-7-2015 10:53 AM
Heran mak,  mmg ada ye jenis manusia yg hadap nak meratib kat akaun sosial retis retis ni dgn niat nak mendidik retis retis ittew.  Toksahlah. Baik gentel sekut raya.  
Quote kirei_wa 12-7-2015 10:57 AM
akk tu tuhan ke nok?? nk judge org mcm tu?? niat seseorang tu hanya Allah je yg tau..kita ni byk sgt kekurangan..tgk cermin sendiri sudah..
Quote mizsela 12-7-2015 11:00 AM
pelik betul..tetibe je.
Quote imransulaiman 12-7-2015 11:02 AM
aTiKah_aYuNi replied at 12-7-2015 08:37 AM
padan muke kena sound....confirm close acc....

Tak pun dia akan private acc dan tulis caption sepertinya golongan sufi untuk para stalker yang skodeng IG dia

Lihat semua komen(82)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

21-4-2024 03:45 PM GMT+8 , Processed in 0.162131 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top