CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Iklan 'Khinzir' Pakai Songkok Jadi Viral

6-7-2015 10:44 AM| Diterbitkan: CMFreporter1| Dilihat: 18337| Komen: 134

Description: Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) mengarahkan iklan menggunakan imej seekor beruang yang kelihatan seperti babi memakai songkok dan sampin di sekitar kawasan Bukit Bintang ditarik balik.

sumber foto : www.siakapkeli.my




Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) mengarahkan iklan menggunakan imej seekor beruang yang kelihatan seperti babi memakai songkok dan sampin di sekitar kawasan Bukit Bintang ditarik balik.


Ketua Pengarahnya, Datuk Mhd. Amin Nordin Abd. Aziz berkata, pihaknya mengarahkan iklan yang dipamerkan pada beberapa billboard tersebut ditarik balik bagi mengelak persepsi buruk orang ramai.


"Imej khinzir (babi) mengucapkn Selamat Hari Raya di paparan iklan kawasan Bukit Bintang idak benar sama sekali. Imej yang dipaparkan merupakan imej seekor beruang yang merupakan maskot kepada syarikat Servecorp yang berpengkalan di Australia."


Memetik laporan Mynewshub.cc, video yang memaparkan imej haiwan mirip babi ‘dipakaikan’ songkok dan sampin tersebar di media sosial sejak semalam.


Bukan itu sahaja, di bawah imej haiwan tersebut tertulis kapsyen "Selamat Hari Raya"! 

Imej berkenaan dipaparkan secara terbuka di lebih 20 billboard yang terletak di sekitar kawasan Bukit Bintang buat tontonan orang ramai. 



sumber : Mynewshub.cc








24

Bagus
9

Marah
19

Terkejut
20

Sedih
14

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (106 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote enchikfitz 5-7-2015 01:29 PM
Haiya...binatang pun misleading
Quote pearl.silver 5-7-2015 01:34 PM
Klu babi bersongkok pun nape..
Die pun makhluk tuhan..
Quote famri7 5-7-2015 01:35 PM
Ini sngt menghina syiar isle.bila nk merusuh sis?
Quote peYno 5-7-2015 01:37 PM
melayu biawak hidup yg mudah tersentap
Quote MakareyumSuciey 5-7-2015 01:38 PM
bukalah minda sikit....jgn tertutup sangat sampai seakan-akan pun jadi issue....sedih dgn masyarakat Malaysia sekarang.
Quote eLiaD 5-7-2015 01:42 PM
Tp brape rmai yg knal menate wombat ni..
Rupa pun ade iras2 vavi..
Quote mhamirol 5-7-2015 01:45 PM
apa lagi Meleis! Jom demo!
Quote fire_place 5-7-2015 01:46 PM
Kesian babi asik dikeji.
Aritu pg teman suami aku g kedai cina ni,
Dia puji bi anak aku,sbb English accent dia sdp bunyiny.
Lpstu aku ckp biasakan anak aku tgk peppa pig.
Dia search n tkejut kartun babi.siap ckp boleh ke islam suka babi.
Aku ckp je bukan aku makan pun.org islam sdiri tgk anak aku tgk peppa pig ngn main bad piggies..masing2 geleng.xpaham aku bukan makan,dia kan makhluk tuhan gak.
Quote tightcherry 5-7-2015 01:50 PM
Melayu asek sentap..pdhal Islam pd nama je.. Zizik
Quote pooh~key 5-7-2015 01:52 PM
Aku memang suka sangat tengok ummah aku sendiri sentap. Sumber hiburan bagiku jua.
Quote sukacactus 5-7-2015 01:54 PM
Adeh! Kesian khinzir
Asyik2 dia ja yg dituduh
Quote aechae 5-7-2015 02:04 PM
babi tu najis berat, haram dimakan saje....

nk tatap pic babi smpai juling xda salah pn....nk buat maki pn boleh
Quote tatirania 5-7-2015 02:29 PM
nie pun boleh jadi viral...........
Quote FOTHER-MUCKER 5-7-2015 02:40 PM
Patutlah azwan kutuk Melayu macam macam.
Quote zorrro_03 5-7-2015 02:44 PM
Bagi aku pula, perangai manusia yang suka menganjing ke orang Islam lagi hina dan keji dari babi.   So makna kata, babi lagi mulia dari korang.   


Ps ~ kan aechae
Quote kelapaparut 5-7-2015 02:56 PM
Terbakar ummah dgn billboard itew
Jarum halus ni..
Quote tagas 5-7-2015 02:58 PM
Bg la gambo semenggah sket..yg letak gambo binatang tu watpe
Quote mommymonster82 5-7-2015 02:58 PM
Comel binatang ni... suka sgt.... try google wombat selfie...
Quote mommymonster82 5-7-2015 02:59 PM
eLiaD replied at 5-7-2015 01:42 PM
Tp brape rmai yg knal menate wombat ni..
Rupa pun ade iras2 vavi..

Gambr tu jer kot..real tengok bintg ni xde rupa vavi pon.

Lihat semua komen(134)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

5-3-2024 09:51 AM GMT+8 , Processed in 0.069100 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top