CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Isteriku Dunia Akhirat"- Ucapan Ulang Tahun Buat Isteri Ke-50, Netizen Puji Dato Jalaludin Hassan Romantik

14-1-2022 10:58 AM| Diterbitkan: Cintaerina| Dilihat: 4180| Komen: 48|Original author: Cinta Erina

Description: ‘Isteriku Dunia Akhirat’ Ucapan Ulang Tahun Buat Isteri ke-50, Netizen Puji Dato Jalaludin Hassan Romantik

Sumber: Instagram Dato Jalaludin Hassan

Sempena ulang tahun kelahiran isteri tercinta yang ke-50, pelakon veteran, Dato Jalaludin Hassan meluahkan ucapan istimewa buat isterinya, Rapidah Abd Ghani di Instagram.


"Realitinya aku tidak pandai mencurahkan perasan hati ini. Berbeda ketika aku di dalam set pengambaran. Mungkin aku hebat mencurahkan perasan hati ku, namun ianya hanya sekadar lakonan dalam menghayati watak atas arahan Tuan Director Ahmad Nisfu demi sesuap nasi untuk menyara keluargaku.

Menurut Jalaludin Hassan, dia tidak pandai meluahkan isi hati secara realiti jika dibandingkan dalam dunia lakonan. Oleh itu, pelakon filem ‘Pulang’ ini mengambil kesempatan yang ada untuk meluahkan ucapan istimewa buat isteri tercinta sempena ulang tahun kelahiran yang ke-50.

Ujar Jalaludin, dia mendoakan agar isterinya itu dikurniakan keberkatan, kesihatan, kesabaran, ketaatan, dimurahkan rezeki, keikhlasan hati dalam pergaulan juga ketika beribadat dan dikurniakan kebahagiaan dunia akhirat hingga ke jannah.

Happy birthday sayang. Isteri ku dunia akhirat."

Romantiknya.

Sumber: Instagram Dato Jalaludin Hassan

Menjengah di ruangan komen, rata-rata rakan artis dan netizen menyatakan Dato Jalaludin Hassan seorang yang sangat romantik dan sentiasa tersenyum apabila bersama isteri tercinta. Netizen turut mendoakan pasangan ini sentiasa sihat dan berkekalan hingga ke akhir hayat. -CARI

Sumber: Instagram Dato Jalaludin Hassan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mamajawie 14-1-2022 11:06 AM
hamboih, arwah bini dulu tu bukan isteri dunia akhirat ke tok jalal?
Quote chandrahusin 14-1-2022 11:26 AM
lupa la teww kat arwah bini
pdhal beria2 meratap sedih
Quote nakkomenjugak 14-1-2022 12:08 PM
takpelahhh
let it slide laaa
tok jalal pun dah kertu advanced
happy besday acik
Quote kelip2_07 14-1-2022 12:09 PM
mcm cite si anu sorang tu kn..meratap hiba laih2 nk kawin lg
Quote Kancilkering 14-1-2022 12:38 PM
Edited by Kancilkering at 14-1-2022 12:39 PM
kelip2_07 replied at 14-1-2022 12:09 PM
mcm cite si anu sorang tu kn..meratap hiba laih2 nk kawin lg


haaahaahha si anu

sama je ngan si dato  n dato dada
alih alih caras
alih alih extend …ajk masjid kunun

lelaki pompuan sama je dh tua tua. cell cell otak x berhubung dh



Quote 3chanceno 14-1-2022 12:50 PM
Bini lebih muda dari dia, maka tunjuklah perasaan takut ditinggal

Pelik tok tak pikir ke perasaan anak2 sendiri bila luahkan begini pada isteri muda nie?
Quote kelip2_07 14-1-2022 12:50 PM
Kancilkering replied at 14-1-2022 12:38 PM
haaahaahha si anu

sama je ngan si dato  n dato dada

klu xmeratap hiba tu ok lg..nie meratap hiba berpuisi berjela2 tu ko tgk jerlah
Quote chocobozhere 14-1-2022 01:01 PM
Muka dia ni macam arwah abah aku tapi abah aku versi cerah. Ish rindu pulak rasa.
Quote fara_lily 14-1-2022 01:43 PM
Biarla dia nak luahkan macam tu..
Quote AshkieLa 14-1-2022 02:26 PM
teringat aritu program masak2..lupa plak nama program tu.
wife tok ni masak masakan kesukaan tok..
sekali time rasa, tak tahu laa kenapa.. tp si tok ni 'lueh' kan balik makanan tu dalam pinggan lepas masuk dalam mulut dia... editor program pun bongok tak cut scene tu...
wife dia masa tu diam je tengok gelagat husband nya... sian.
Quote puan_rohayu 14-1-2022 02:36 PM
Lelaki xpa kedua2 isteri nanti penemannya di syurga nanti insyaAllah.Tapi klu perempuan suami mati dan nikah lain terputus hubungan tersebut selamanya, betulkan klu sis silap.Sbb tu ada sesetengah org xmau berkahwin lain slps kematian suami(lain kes klu bercerai).Contoh terdekat Nora kan yg berkahwin semula(jd xdak dah dgn arwah johan nawawi) di syurga nanti kan,betul tak?
Quote makadek 14-1-2022 02:44 PM
AshkieLa replied at 14-1-2022 02:26 PM
teringat aritu program masak2..lupa plak nama program tu.
wife tok ni masak masakan kesukaan tok..
s ...

Siyesssss   tp bini dia lawa.
Tk kan la tk sdp sgt rasa mcm samph sampai kena lueh
Quote bondeh 14-1-2022 02:51 PM
Sebelum adanya Shahmira yang kaki meratap dengan caption 'Bidadari Syurgaku'
Quote AshkieLa 14-1-2022 02:51 PM
makadek replied at 14-1-2022 02:44 PM
Siyesssss   tp bini dia lawa.
Tk kan la tk sdp sgt rasa mcm samph sampai kena lueh

itula tu..
aku yg tengok boleh jd loya tekak tengok gelagat tok ni masa tu..
kot yer pun ade yg tak kena, cover la sikit... malu wife.
Quote heythere123 14-1-2022 04:48 PM
sebab dia dah tua jadi bior je la. Tapi tu la, ingatkan dia memang taknak kawen dah lepas arwah wife dia takde.
Quote krustykrab 14-1-2022 04:55 PM
Eh bila org tua ni kawin baru?

Aku masih teringat heols curang dgn pelakon wanita seksi dulu..last2 cerai jgk
Quote Incanto 14-1-2022 05:00 PM
3chanceno replied at 14-1-2022 12:50 PM
Bini lebih muda dari dia, maka tunjuklah perasaan takut ditinggal

Pelik tok tak pikir ke perasaan ...




aku rasa dato ni dah pelupa

Hari tu aku tgk bts drama yg aedy amelia berlakun, bnyk kali betul dia lupa dialog terpaksa ulang

ntah ntah dia ingat ni lah satu satu bini dia
Quote Incanto 14-1-2022 05:02 PM
puan_rohayu replied at 14-1-2022 02:36 PM
Lelaki xpa kedua2 isteri nanti penemannya di syurga nanti insyaAllah.Tapi klu perempuan suami mati d ...

boleh pilih bersama laki / bini yg paling dia sayang
kalau masuk syurga semua boleh, kalau tak nak laki bini sendiri nak pilih bidadari/ bidadara pun boleh

yg payah nya nak masuk syurga
Quote AWEKSAMURAI 14-1-2022 05:12 PM
puan_rohayu replied at 14-1-2022 02:36 PM
Lelaki xpa kedua2 isteri nanti penemannya di syurga nanti insyaAllah.Tapi klu perempuan suami mati d ...

Yg penah kakok dgr plak ......ustaz kabo ...kalau perempuan kwen lain sebab suami dia meninggal .... X kisah lah berapa kali suami dia meninggal n dia kwen ...bila kat sana nnti Allah akan temukan dia balik dgn suami paling terbaik masa jd suami dia..... Dia antara semua suami dia tu so dia akan dpt yg paling baik .....

Lihat semua komen(48)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 03:47 PM GMT+8 , Processed in 0.101713 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top