CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Najib perlu beri penjelasan menyakinkan terhadap dakwaan WSJ, Kata Muhyiddin

4-7-2015 11:39 PM| Diterbitkan: CMFreporter1| Dilihat: 153754| Komen: 1985

Description: Tan Sri Muhyiddin Yassin menggesa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak agar memberi penjelasan yang meyakinkan atau membuat penafian terhadap dakwaan yang dilontarkan terhadapnya,

sumber foto : http://www.mynews21.net/



Tan Sri Muhyiddin Yassin menggesa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak agar memberi penjelasan yang menyakinkan atau membuat penafian terhadap dakwaan yang dilontarkan terhadapnya.


Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di laman Facebook miliknya hari ini, Timbalan Perdana Menteri itu berpendapat “Sekiranya Najib yakin semua tuduhan yang dilemparkan terhadapnya adalah tidak benar dan fitnah semata-mata, maka beliau perlu mengambil tindakan undang-undang bagi membersihkan nama beliau dan mengembalikan kredibiliti kerajaan,” 


Muhyiddin menggambarkan laporan Wall Street Journal (WSJ) yang mendakwa Najib pernah menerima dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB) sebagai serius memandangkan ia mampu mencalarkan kredibiliti pentadbiran kerajaan.



“Tuduhan ini amatlah berat kerana ia boleh menjejaskan kredibiliti dan integriti Najib sebagai Perdana Menteri dan Ketua Kerajaan.



Pada Jumaat, akhbar WSJ dan Sarawak Report mengeluarkan laporan mendakwa dana hampir AS$700 juta (RM2.6 bilion) dimasukkan ke dalam akaun peribadi Najib.



Laporan itu memetik dokumen yang kononnya diperoleh daripada siasatan ke atas 1MDB.- CARI Infonet












10

Bagus
9

Marah
15

Terkejut
19

Sedih
23

Lawak
28

Bosan

Friends Rank (104 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote atira 3-7-2015 07:48 AM
panjang sangat nak tepek.. klik sendiri

http://www.sarawakreport.org/201 ... malaysia-exclusive/
Quote atira 3-7-2015 07:49 AM
harap najib cepat2 menyaman pemfitnah2 dapig dan malaysiandog ni..

weols rakyat marhean menunggu dgn pop-corn seguni
Quote atira 3-7-2015 07:56 AM
tapi.. ejaan nama mcm ada kelaut sikit

Quote tekken 3-7-2015 11:08 AM
ni dapat berita drpd wsj..
tapi kena login kalau nk baca full

http://www.wsj.com/articles/SB10 ... 4581083700187014570
Quote EJALTI 3-7-2015 11:12 AM
Bijan mana ada menipu uols....,

Nanti tak masuk syurga walaupun sembahyang kata Bijan....
Quote belilies 3-7-2015 11:15 AM
tekken replied at 3-7-2015 03:08 AM
ni dapat berita drpd wsj..
tapi kena login kalau nk baca full


Mohon tepek artikel sini.. TIA
Quote badaksumbu 3-7-2015 11:25 AM
sebelum semuanya terlebih excited, amount yg blh directly dikaitkan dgn najib rm 42 juta tu je, yg bilion2 dpd geng2 arab 1mdb tu xde link pun dgn duit 1mdb. 42 juta tu katanya utk csr melalui yayasan 1mdb ie. ihsan perdana. masuk akal la. kalau betul la ihsan perdana 1mdb transfer duit kpd akaun bwh nama najib, apa yg najib kena buat utk clearkan nama dia, bg detail utk semua payment melalui akaun2 bank tu, kalau najib x blh bg blh je mintak dgn bank, payment dpd akaun tu didebit/kredit ke mana. ok, blh la sambung meroyan dulu masing2 sebelum ada update lain,
Quote hzln 3-7-2015 11:34 AM
ada jugak yg defend duit kwap masuk personal akaun
Quote kecimpret 3-7-2015 11:36 AM
bila nak saman ni???
Quote atira 3-7-2015 11:37 AM
tekken posted on 3-7-2015 11:08 AM
ni dapat berita drpd wsj..
tapi kena login kalau nk baca full

ye... mohon tepek uols...
Quote kecimpret 3-7-2015 11:38 AM
Even more sensationally, a total of US$681,999,976 (RM2.6 billion) was separately wire transferred from the Singapore branch of the Swiss Falcon private bank owned by the Abu Dhabi fund Aabar into the Prime Minister’s private AmBank account in Kuala Lumpur, on March 2013, just in advance of the calling of the General Election.


sponsor kempen BN ke??
Quote EJALTI 3-7-2015 11:39 AM
Tak per....nanti SPRM call jerk Bijan....

Lepas tuh settle, Bijan didapati suci murni bak embun pagi....
Quote atira 3-7-2015 11:39 AM
badaksumbu posted on 3-7-2015 11:25 AM
sebelum semuanya terlebih excited, amount yg blh directly dikaitkan dgn najib rm 42 juta tu je, yg b ...

perlu ka masuk acc personal?
kalau rakyat marhean.. tentu2 udah masuk lokap
Quote Equalizer 3-7-2015 11:47 AM
tekken replied at 3-7-2015 11:08 AM
ni dapat berita drpd wsj..
tapi kena login kalau nk baca full

Najib tak nak saman ke Wall Street Journal dgn Sarawak report?
Saman la RM juta2...

nanti "suami" boleh pi shopping selalu...

Quote tekken 3-7-2015 11:48 AM
Edited by tekken at 3-7-2015 11:50 AM
belilies replied at 3-7-2015 11:15 AM
Mohon tepek artikel sini.. TIA

[size=11.9999990463257px]By Tom Wright And
[size=11.9999990463257px]Simon Clark
[size=11.9999990463257px]July 2, 2015 4:42 p.m. ET
[size=11.9999990463257px]3 COMMENTS

[size=11.9999990463257px]KUALA LUMPUR, Malaysia—Malaysian investigators scrutinizing a controversial government investment fund have traced nearly $700 million of deposits into what investigators believe are the personal bank accounts of Malaysia’s prime minister, Najib Razak[size=11.9999990463257px], according to documents from a government probe.

[size=11.9999990463257px]The investigation documents mark the first time Mr. Najib has been directly connected to the probes into state investment fund 1Malaysia Development Bhd., or 1MDB.

[size=11.9999990463257px]Mr. Najib, who founded 1MDB and heads its board of advisors, has been under growing political pressure over the fund, which amassed $11 billion in debt it is struggling to repay.

[size=11.9999990463257px]The government probe documents what investigators believe to be the movement of cash among government agencies, banks and companies linked to 1MDB before it ended up in Mr. Najib’s personal accounts. Documents reviewed by The Wall Street Journal include bank transfer forms and flow charts put together by government investigators that reflect their understanding of the path of the cash.

[size=11.9999990463257px]The original source of the money is unclear and the government investigation doesn’t detail what happened to the money that went into Mr. Najib’s personal accounts.
[size=11.9999990463257px]
[size=11.9999990463257px]

[size=11.9999990463257px]so..WSJ ni kena tipu jugak ke dgn justo???

Quote badaksumbu 3-7-2015 11:50 AM
Edited by badaksumbu at 3-7-2015 12:16 PM
atira replied at 3-7-2015 11:39 AM
perlu ka masuk acc personal?
kalau rakyat marhean.. tentu2 udah masuk lokap

kerajaan negeri selangor bwh pr ada buat apa, cuba google, yg penting dptkan detail duit tu keluar ke mana.

* authorized signatories



Quote tekken 3-7-2015 11:51 AM
ehhh pasai pa kuar lagu tuh???iskkk
Quote kecimpret 3-7-2015 11:52 AM
tekken replied at 3-7-2015 11:48 AM
By Tom Wright And
Simon Clark
July 2, 2015 4:42 p.m. ET

WSJ ni pun agen DAP gak ke?





Quote atira 3-7-2015 11:52 AM
tekken posted on 3-7-2015 11:48 AM
Edited by tekken at 3-7-2015 11:50 AM

tak pe  uols...tu dah ada yg bukak tered

Lihat semua komen(1985)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-4-2024 07:00 AM GMT+8 , Processed in 0.116948 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top