CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tak Berdaya Melawan, Video Detik Cemas Budak 4 Tahun Diserang Anjing Liar

4-1-2022 12:35 PM| Diterbitkan: Cintaerina| Dilihat: 1422| Komen: 6|Original author: Cinta Erina

Description: Seorang kanak-kanak perempuan berusia empat tahun mengalami kecederaan parah selepas diserang oleh sekumpulan anjing liar

Sumber foto: Twitter Anurag Dwary


Seorang kanak-kanak perempuan berusia empat tahun mengalami kecederaan parah selepas diserang oleh sekumpulan anjing liar, laporan dipetik daripada India Times. Menurut laporan, kanak-kanak perempuan berusia empat tahun itu dikejar, dikepung, ditarik dan kemudiannya digigit oleh sekumpulan anjing liar itu.

Kejadian ini dilaporkan berlaku di ibu kota Madhya Pradesh, Bhopal. Sebuah rakaman CCTV berjaya merakam kejadian menggerunkan itu.

Sumber foto: Google Image

Anjing-anjing itu dikatakan tidak lagi menyerang kanak-kanak itu hanya selepas mereka dihalau oleh orang yang lalu di kawasan itu.

Sejurus kejadian kanak-kanak itu dimasukkan ke hospital akibat kecederaan parah.

Tambah laporan, gadis itu merupakan anak kepada seorang buruh. Pada masa kejadian dia sedang bermain di luar rumahnya dan diserang oleh sekumpulan anjing liar itu.

Anjing-anjing itu dilaporkan telah menggigit bahagian kepala, perut dan kaki kanak-kanak kecil itu.

Rakaman video yang dikongsikan oleh Twitter Anurag_Dwary memaparkan saat di mana kanak-kanak tersebut ditarik oleh anjing-anjing liar dan diserang tanpa belas kasihan.

Serangan itu berlaku secara berterusan selama beberapa minit sebelum seorang penjalan kaki menyelamatkannya dan menghalau anjing-anjing itu.

Menurut laporan, anjing jalanan telah menjadi masalah biasa di Bhopal. Tahun lalu, seorang kanak-kanak perempuan berusia tujuh tahun diserang oleh setengah dozen anjing liar di hadapan ibunya.

Satu lagi kejadian berlaku pada 2019, seorang budak lelaki berusia enam tahun dibunuh oleh setengah dozen anjing liar di hadapan ibunya.  Ibu kanak-kanak itu mengalami kecederaan parah ketika cuba menyelamatkan anaknya.  Laporan menunjukkan bahawa Bhopal adalah rumah kepada satu lakh anjing liar. -CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 4-1-2022 12:41 PM
Mengerikan.  Kat tanahair ni apa kurangnya makin banyak anjing liar sana sini.  Kadang satu jalan tu ada berpuluh ekor.  Harap pihak berkuasa tempatan segera bertindak sebelum terjadinya kes macam ni.  Tambah bimbang jika terbitnya penyakit anjing gila pasti tambah bahaya.
Quote mdhelmi 4-1-2022 12:55 PM
kesian kalau budak2 yang kene tak ada kudrat nak melawan
aku selalunya kalau kene kejar aku kejar dia balik
mencirit diorang lari
Quote zarulnazmi 4-1-2022 01:13 PM
Cuba kalau anjing-anjing tu yang kena bunuh. Dah tentu P.E.T.A mengamuk
Quote ~boolean 4-1-2022 01:18 PM
isu anjing ni lah penyebab aku bergaduh dengan beberapa ahli komiti kejiranan...

kalau geng dia, bekap kemain baik sampai anjing kejar budak pun tetap salah budak...

kalau bukan geng dia, kucing takat melintas depan rumah pun lapor masuk group whatsApp
Quote bulalof 4-1-2022 02:37 PM
to me, the owner of the dogs yg kena control the situation. ramai org yg x selesa bila bawak dog jalan2 especially mall pun dah ada yg pet friendly. If u can control the dog org ramai takkan rasa takut. its you, the owner, who needs to learn to control on your pet dogs.

like today i was filling up gas at KL. theres this lady owner with a big dog inside her merc. with the window half open. terus menyalak dgn kuat and everyone at the petrol station terkejut dan rasa uncomfortable.

even the banglas (pump attendant) pun lari. The owner? a middle age lady, buat bodo....as expected.
Quote rosmahisham 4-1-2022 02:46 PM
Area rmh aku kalau siang x  npk pulak byk..npk la sekor 2 kat tong sampah besar..tp kalau mlm mak aih siap menyalak bagai..kdg2 terpikir siang derang g mana ye? Anjing jadian ke?

Lihat semua komen(6)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 01:07 AM GMT+8 , Processed in 0.375699 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top