CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Bapa Terkejut 'Beruk', Anak Beli Game Sampai RM61,766 Guna Kad Kredit

4-1-2022 10:09 AM| Diterbitkan: Cintaerina| Dilihat: 1024| Komen: 5|Original author: Cinta Erina

Description: Seorang bapa warga Singapura terkejut apabila kad kreditnya dicaj S$20,000 (RM61,766) untuk pembelian dalam permainan anak perempuannya yang berusia 18 tahun.

Sumber foto: Google Image

Seorang bapa warga Singapura terkejut apabila kad kreditnya dicaj S$20,000 (RM61,766) untuk pembelian dalam permainan anak perempuannya yang berusia 18 tahun.

 The Straits Times melaporkan semalam bahawa Lim Cheng Mong terkejut apabila banknya memberitahunya bahawa dia telah terlepas pembayaran tertunggak yang besar.

 “Pada mulanya, saya fikir saya ditipu.

Sumber foto: Google Image

 "Tetapi kemudian syarikat kad kredit berkata bahawa ini adalah transaksi yang sah dan tiada apa yang boleh dilakukan oleh syarikat itu."

 Kad kreditnya dikaitkan dengan akaun Grab anak perempuannya untuk menampung perbelanjaan pengangkutannya.

Sumber foto: Google Image

Dia mendapati bahawa dia telah menyalahgunakan kadnya dan telah memautkan e-dompet Grab miliknya kepada permainan popular yang dipanggil Genshin Impact dan berbelanja selama enam minggu untuk membeli barangan dalam permainan untuk meningkatkan avatarnya.

 "Saya memberitahunya bahawa wang yang dia gunakan adalah wang yang banyak - bernilai satu tahun yuran sekolah jika dia belajar di luar negara.

"Jumlah yang besar telah dibelanjakan dalam sekelip mata," katanya.

Genshin Impact, dibangunkan dan diterbitkan oleh studio Cina miHoYo ialah permainan lakonan aksi dunia terbuka yang berlaku dalam dunia fantasi yang dipanggil Teyvat. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pasa 4-1-2022 10:13 AM
tak pe la apak itu beli mutual aset tunggu 4 5 tahun apak kaya lo

metaverse VR
Quote VioletsAre_Blue 4-1-2022 10:50 AM
Genshin impact bukan best pun, tapi grafik lawa la untuk game kartun. Best lagi botw
Quote matchstick 4-1-2022 10:54 AM
Dh umur 18 tahun anak nye..ingt kan budak 5 tahun. Mcm ni suruh dia kerja dan ganti balik duit tu
Quote ninja9 4-1-2022 11:06 AM
bapanya ni orang kaya kot. kalau baca responnya dlm artikel tu (wpun tak menggambarkan sebenarnya) dia masih dpt bersikap rasional dengan memberi reason bahawa jumla duit yg dibelanjakan itu besar untuk sesuatu yang kurang bereerti. ... kalau orang lain dah mengamuk dah ..
Quote Artemesiaa 4-1-2022 12:55 PM
Ditanahair pak tekejut teriba account kosong mengamuk2 di bank siasatan dibuat lalu kantoi anak sendiri yang buat pengeluaran sebab pak bagitau password.  Macam biasa mana mak pak nak percaya anak sendiri yang songlap.

Lihat semua komen(5)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 12:56 AM GMT+8 , Processed in 0.087454 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top