CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Disney Larang Penggunaan Kayu Selfie

29-6-2015 11:16 AM| Diterbitkan: CMFreporter2| Dilihat: 7728| Komen: 26

Description: Baru-baru ini Disney mengumumkan untuk melarang penggunaan kayu selfie atau monopod di kalangan pengunjungnya. Ia bakal diaplikasikan di kesemua taman tema itu di seluruh dunia dan dimulai dengan Flor ...
Oleh Adib Za

Anda gemar mengambil gambar selfie? Jika anda ingin melancong ke Disneyland, maka lupakanlah kegemaran anda itu.


Baru-baru ini Disney mengumumkan untuk melarang penggunaan kayu selfie atau monopod di kalangan pengunjungnya. Ia bakal diaplikasikan di kesemua taman tema itu di seluruh dunia dan dimulai dengan Florida dan California.

Manakala, lokasi di Hong Kong dan Paris akan bermula pada 1 Julai nanti. Bagi penggemar kayu selfie, ia mungkin mengecewakan anda. 

Namun, ini sebenarnya merupakan susulan masalah keselamatan yang dihadapi apabila menggunakan gajet tersebut ketika permainan yang boleh menyebabkan kecederaan pengunjung dan pekerja di situ.

(Sumber foto: Movie Pilot)


Situasi ini bukan yang pertama apabila kayu selfie juga mula diharamkan penggunaannya di beberapa tempat seperti muzium, festival muzik dan acara sukan. 

Pada minggu lalu, satu kejadian berlaku apabila sebuah roller coaster terpaksa dihentikan kerana seorang penumpang membahayakan diri dan orang lain apabila menggunakan kayu selfie. - CARI Infonet
36

Bagus
24

Marah
21

Terkejut
27

Sedih
24

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (153 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zorrro_03 28-6-2015 09:28 AM
hahaha.  bodohnya kokosen keluarkan kayu slefie time roller coaster tengah laju.  tak belajar fizik gamak nya puak2 batak Ca sana.....
Quote chinta89 28-6-2015 11:42 AM
ape efeknya yg berlaku akibat kes kuarkan monopod tu? xde cte ke?
Quote Orix 28-6-2015 11:46 AM
iols rse kokesen tak hadap monopod mcm ummah meleis n asian region.. iols speku yg buat hal pi keluar monopod tu ummah asean pprt.. entah2 meleis
Quote aechae 28-6-2015 11:46 AM
zorrro_03 replied at 28-6-2015 09:28 AM
hahaha.  bodohnya kokosen keluarkan kayu slefie time roller coaster tengah laju.  tak belajar fizik  ...

X sangka kokusen pn ala jakun gtu kann?
Quote matamata 28-6-2015 11:46 AM
Bahaya...buatnya kalau monopod terlapas.....kene org belakang....roller coaster tu laju
Quote Mary_jane 28-6-2015 12:06 PM
Gigih berselfie, nak dapat spot terbaik, last2 terkeluar dari roller coaster tak ke bahaya tu.
Quote pelemparselipar 28-6-2015 12:07 PM
Ada budak budak macam anak sedara aku tak minat pun disney
Quote eLiaD 28-6-2015 12:19 PM
Budaya monopod ni dr mesia..
Kata pak nil pnuh bangga..
Quote matamata 28-6-2015 12:24 PM
Ketuanan indon pencipta monopod telah terhina
Quote sherry70 28-6-2015 12:41 PM
kalau nak tau omputih tak ramai yg guna monopod d Disneyland... kebanyakan pengguna nya org asian...sebab nya masa saya ke Disney meka heran ngok ramai org2 Asian Guna stick ni... so tak tau la siapa yg guna masa d rides to.. entah2 PRC yg memang ramai dan perangai aneh
Quote fcl29 28-6-2015 01:01 PM
ummah kokesen pon pakai monopod la.. tp yg khas utk gopro.. asian je batak monopod utk phone..
tp last year mmg aku gi disneyland n disneysea japan.. dorg mmg x bg keluarkan monopod.. so larangan ni bkn baru..
btw kalo nk gi disneyland, jgn pi jepun.. sesak yg amat plus dorg guna bahasa jepun.. ternganga nk paham..
Quote alieyrina 28-6-2015 01:02 PM
Cantik la pulak tgk gambaq2 yg diamik guna monopod ni...tp ya nak guna pun kena tgk tempat gak la...
Quote TuntungReturn 28-6-2015 01:16 PM
bkn ke roler coster tu ade tgkp gambar?? turun bawah nnti tgk je gmbar kite
Quote kambeng_masam 28-6-2015 01:43 PM
tu umat kokesen ke umat asia hidung penyek wat kuar monopod selfie tgh2 berrolerkoster?
Quote MakareyumSuciey 28-6-2015 01:53 PM
fcl29 replied at 28-6-2015 01:01 PM
ummah kokesen pon pakai monopod la.. tp yg khas utk gopro.. asian je batak monopod utk phone..
tp l ...

Kalu gi disneyland mana2 pun kalu peak season mmg ler sesak...and mmg le diorg pakai bahasa negara diorg tu. But some of it ada jer bilangual.
Quote zorrro_03 28-6-2015 01:59 PM
aechae replied at 28-6-2015 11:46 AM
X sangka kokusen pn ala jakun gtu kann?

siapa kata orang banyak duit dan melancong ke sana sini semua nya cerdik dan beretika.  nah buktinya puak2 tersebutlah yang jenis penting diri dan sanggup berperangai pelik.  

Quote tanganbercakap 28-6-2015 03:57 PM
Elokla tak bagi dari membahayakan orang lain..
Quote ice_sky92 28-6-2015 04:25 PM
PRC la ni.
Quote fcl29 28-6-2015 11:47 PM
MakareyumSuciey replied at 28-6-2015 01:53 PM
Kalu gi disneyland mana2 pun kalu peak season mmg ler sesak...and mmg le diorg pakai bahasa negara ...

oooh aku rase aku pi bkn time peak season.. kalo disney hk bkn pkai english ke? disney paris pakai france ke? aku br pegi yg france punya.. cita2 nk pegi sya disney

Lihat semua komen(26)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 10:50 PM GMT+8 , Processed in 0.062972 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top