CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Wanita Dibelanja RM4,000 Selepas Dilahar Azwan Ali

29-6-2015 10:50 AM| Diterbitkan: CMFreporter2| Dilihat: 118806| Komen: 823

Description: Kata orang, kerana santan pulut binasa, kerana mulut badan binasa. Namun, sebaliknya berlaku dalam insiden yang melibatkan pengacara terkenal ini.
Oleh Adib Za

Kata orang, kerana santan pulut binasa, kerana mulut badan binasa. Namun, sebaliknya berlaku dalam insiden yang melibatkan pengacara terkenal ini.


Baru-baru ini, Azwan Ali telah mengemaskini status di laman twitternya yang berbunyi, “Slm. Nak steak la today! Cari cafe yang tak sesak melayu jebawok! Any ideas?”

Kemudian, seorang peminat membalas status itu dengan menjawab ringkas, “menate”.

"Menate" itu sebenarnya membawa konotasi yang negatif terutamanya bagi masyarakat negeri Kelantan yang maksudnya ialah "binatang".

Geram dengan jawapan tersebut, Azwan tidak tunggu untuk membalas dengan jawapan yang berbunyi agak keras.

“Sundal bertudung paling binatang #menyalak real anjing! #puiii puashati tak neraka?”

Mungkin terkejut dengan lemparan kata-kata tersebut, peminat itu, Nur Azira lantas menerangkan maksud sebenarnya.


“I means steak house MENATE la Diva. Apa ni?”

(Sumber foto: Oh media)



Namun, melalui insiden ini, nama restoran Me'nate Steak Hub secara tiba-tiba menjadi tumpuan para netizen. Dan berita terbaharu, difahamkan wanita tersebut telah dijemput oleh pemilik Me'nate sendiri untuk menikmati hidangan stik dengan percuma!

(Sumber foto: Instagram Me'nate)


(Sumber foto: Twitter Azira)


Tuah badan sangat! Siapa sangka, kan! Nak tahu harga bil untuk iftar mereka ini? Lebih kurang RM4,000! Tapi semuanya percuma gara-gara insiden yang tak disangka ini. Wow! 

Apa pun, dalam hal ini, cara berkomunikasi adalah terpenting, lebih-lebih lagi dalam media sosial ini. Kadang kala kata-kata kita disalah sangka, oleh itu lebih baik menerangkan sesuatu perkara itu dengan jelas. Pesanan untuk semua, ya. - CARI Infonet

36

Bagus
45

Marah
37

Terkejut
32

Sedih
36

Lawak
27

Bosan

Friends Rank (213 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote melinda_kerr 27-6-2015 10:43 PM
Weird kn? Dia carut org tkpe tapi carut dia tak boleh.. Malulah tu tersalah faham.
Quote batman_2007 27-6-2015 10:45 PM
Dia ni elok jd binatang dri manusia. Seriyes tak tipu
Quote mesmerize 27-6-2015 10:47 PM
ai yg tak pernah pegi pun tahu menate tu restaurant

mesti dia salah sangka menate tu slang kelantan utk binatang kan
Quote toxicated 27-6-2015 10:49 PM
Gasak..hahahah padan muke
Quote harisbee 27-6-2015 10:52 PM
sesuai ler tu...gedik
Quote enchikfitz 27-6-2015 10:53 PM
Azwan Ali mmg pondan sundal bimbo bodoh. What do u expect?
Quote cikgojesss 27-6-2015 10:54 PM
bimbo laksana amat maslan..
Quote daiman 27-6-2015 10:57 PM
dia ni agaknya tetiap malam seblom tido dia dah list kan sesiap esok nak memaki apa. memang nasib la sape yg mendapat tu
Quote kakJOYah 27-6-2015 11:01 PM
Memang bimbo.. uwekks!
Quote little_sis 27-6-2015 11:03 PM
dah private ke? kikiki.. reti nak sentap lak..
Quote alesandra 27-6-2015 11:08 PM
itu sbb puasa tu mengajar kita supaya bersabar.insap jap aku tgk kekantoian diva AA...
Quote fcl29 27-6-2015 11:12 PM
shame on u azwan gila!
ko pi sumbat steak rege ribu2 kat menate tu kat mulot ko.. kasi tutup mulut busuk ko tu!
Quote weirdwaniey 27-6-2015 11:14 PM
Lawak gila hoi! Hahahahahah
Quote oggy 27-6-2015 11:15 PM
Tapi cool je akak tu reply carutan AA kan.. Hehehe
Quote Duta lover 27-6-2015 11:15 PM
Quote c_apple 27-6-2015 11:21 PM
Hahahahha
Lawak yg ni epic
Maluuu hoiiii
Quote Amirda 27-6-2015 11:21 PM
kesian  sangat dia ni... dulu elok2 je straight.. now look at him...ermmm..
Quote cikdilla 27-6-2015 11:25 PM
Epic humiliation
Quote aechae 27-6-2015 11:25 PM
ahahahaha..... diva kurg knowledge gtu.....pnya la Menate tu msuk paper promo bagai dia xtau ke

Lihat semua komen(823)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 10:13 PM GMT+8 , Processed in 0.080879 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top