CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Sultan Selangor Beri Sokongan Kepada Farah Ann

27-6-2015 01:28 PM| Diterbitkan: CMFreporter2| Dilihat: 17886| Komen: 114

Description: Kritikan dan pandangan negatif banyak pihak itu akhirnya disenyapkan apabila Sultan Selangor, Sultan Sharafudin Idris Shah menulis surat penghargaan mempertahankan atlet tersebut. Antara pingat ...
Oleh Adib Za

Meskipun berjaya mengharumkan nama negara dengan pingat emas di Sukan Sea di Singapura baru-baru ini, namun atlet gimnastik negara, Farah Ann dilihat lebih banyak menerima kritikan berbanding pujian.


Ini kerana isu pakaian yang dimainkan oleh sesetengah pihak seterusnya mencetuskan kontroversi di kalangan netizen.

Bagai manapun, kritikan dan pandangan negatif banyak pihak itu akhirnya disenyapkan apabila Sultan Selangor, Sultan Sharafudin Idris Shah menulis surat penghargaan mempertahankan atlet tersebut.

(Sumber foto: Malaysiakini)


“Mengkritik pakaian anda sepatutnya menjadi perkara terakhir difikirkan mereka yang memberi komen negatif di media sosial.

“Mereka perlu meraikan kejayaan anda untuk Malaysia dan Selangor,” titah baginda kepada Farah.

Memetik laporan The Star, Farah diiringi bapanya Abdul Hadi Ahmad, menerima surat penghargaan daripada pegawai istana hari ini.

Ini sekaligus menutup segala pandangan negatif yang dilemparkan buat Farah Ann sendiri seterusnya mengangkat profesion atlet itu secara tidak langsung. - CARI Infonet

18

Bagus
28

Marah
16

Terkejut
37

Sedih
23

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (146 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote True-X 27-6-2015 02:44 AM
Aku sokong sultan selangor....

Sangat berharap raja2 melayu kasi halau erebbbbbisasi dalam dunia melayu ni.....

Aku nampak diorg je yg berkuasa sekat mende ni dan penyalahgunaan kuasa oleh badan agama
Quote ellejo 27-6-2015 03:07 AM
sekat talibanisasi itu encik tuanku sultan.

patik tidak sudi sulangor ada nilai2 ketalibanan dan holier than thou properties.
Quote FOTHER-MUCKER 27-6-2015 03:15 AM
Kalau I farah, I nampak je lobai express I akan kangkang2 dah tonggeng je kat dia orang.
Quote pinkzara 27-6-2015 03:28 AM
pening la dgn malaysian ni.
Melayu khasnya.
sibuk sgt dgn menda remeh temeh ni.
erk..remeh sbb isu pakaian ni biarlah individu dan team dia yg ikir.
sebuk betul nak sentuh bab aurat n hukum,
hingga satu negara nk highlight psl pakaian tu hingga bab kejayaan tenggelam terus.
eeii..sibuk hitung dosa org!
Quote BalasKomenBodoh 27-6-2015 04:34 AM
Edited by BalasKomenBodoh at 27-6-2015 04:38 AM

lebih elok haramkan Islam terus. peredaran zaman xsehaluan dgn hukum2 islam, dan lebih elok jgn mengaku islam kalau xikut ape yg dah Allah SENDIRI larang. doubled-meaning facts.
Quote caprut 27-6-2015 05:10 AM
pinkzara replied at 27-6-2015 03:28 AM
pening la dgn malaysian ni.
Melayu khasnya.
sibuk sgt dgn menda remeh temeh ni.

Kalo ko mnjdi melayu islam yg byk brpikir mmg akan pening pastu ko tnye byak2 ko mgkin akan dicop murtad
Quote becir 27-6-2015 06:05 AM
pinkzara replied at 27-6-2015 03:28 AM
pening la dgn malaysian ni.
Melayu khasnya.
sibuk sgt dgn menda remeh temeh ni.

ko bukak je mana2 rancangan agama kt tv or youtube tu..boley kata semua asik cakap psl aurat. Macamkan kalau betina semua bungkus, negara automatic jadi aman damai and ekonomi terus naik..
Quote pinkzara 27-6-2015 07:35 AM
becir replied at 27-6-2015 06:05 AM
ko bukak je mana2 rancangan agama kt tv or youtube tu..boley kata semua asik cakap psl aurat. Maca ...

sebok sgt bab aurat kan?aku rasa, yg paling penting ialah solat.
bagi sempurna betul solat tu..yg lain akan jd ok dgn pertolongan Allah.InsyaAllah.

ni sebok suruh bertudung (si hijabis tuh)..
ntah solat ke tidak.
mekap sekati
baju melekap..

eh..apa aku tulis ni..?
astaghfirullahal'Azim...




Quote InVendeTTa 27-6-2015 07:37 AM
Kalo aku jd minah ni malu lak satu malaysia argue abt her lurah 'fajar'
Quote pinkzara 27-6-2015 07:41 AM
satu lagi..
aku rasa la...ini pendapat eh..
aku rasa rambut perempuan tak menggoda sgt nak banding dgn dada dan punggung.
ye ke idok bro?
Quote bluehedgehog 27-6-2015 07:48 AM
melayu tgo arab macam negara impian/negara pilihan tuhan...arab wannabe
tp holiday ke studi ke jadi pr ke semua pi negara kapiaq
Quote taikor 27-6-2015 07:48 AM
pinkzara replied at 27-6-2015 07:41 AM
satu lagi..
aku rasa la...ini pendapat eh..
aku rasa rambut perempuan tak menggoda sgt nak banding ...

kalau melayu, pakai selendang aja. ini budaya dan identiti bangsa. tak yah tudung, burqah bagai
Quote pinkzara 27-6-2015 07:56 AM
taikor replied at 27-6-2015 07:48 AM
kalau melayu, pakai selendang aja. ini budaya dan identiti bangsa. tak yah tudung, burqah bagai

nak kata tak yah tak boleh jugak.
sbb tuntutan agama.

tapi tu lah..over benor bab tudung tu ngalahkan bab solat.

sbb apa aku ckp camni..
sbb kat opis aku ada yg bertudung tapi tak solat.
yg tak bertudung, pakai kebaya kain terbelah, solat on time..
krikk2 sgt.
Quote FOTHER-MUCKER 27-6-2015 07:56 AM
pinkzara replied at 27-6-2015 07:41 AM
satu lagi..
aku rasa la...ini pendapat eh..
aku rasa rambut perempuan tak menggoda sgt nak banding ...

Lobai express memang stim tengok rambut, sebab itu mereka lebih menggalakkan tutup kepala dari jaga adab dan tingkahlaku.

Sebab itu kita selalu nampak setengah perempuan yang bertudung tapi perangai ........

Bagi lobai express ni... tudung adalah lebih dari segalanya.
Quote bluehedgehog 27-6-2015 08:05 AM
golongan2 taliban sila gi istana johor dan selangor protes
Quote pinkzara 27-6-2015 08:10 AM
BalasKomenBodoh replied at 27-6-2015 04:34 AM
lebih elok haramkan Islam terus. peredaran zaman xsehaluan dgn hukum2 islam, dan lebih elok jgn meng ...

extreme sgt ni.

kalau buang islam maksudnya kafir terus,
takde hisab.terus humban masuk neraka.

tapi kalau tak patuh islam, tapi still percaya Allah yg satu..lain ceritanya.
huhuhu...
Quote kak_sue 27-6-2015 08:28 AM
pinkzara replied at 27-6-2015 03:28 AM
pening la dgn malaysian ni.
Melayu khasnya.
sibuk sgt dgn menda remeh temeh ni.

belum lagi yg sedey, concern & pertikaikan nasib melayu singapura ........maaf akak enterframe




Quote pinkzara 27-6-2015 08:44 AM
kak_sue replied at 27-6-2015 08:28 AM
belum lagi yg sedey, concern & pertikaikan nasib melayu singapura ........maaf akak enterframe
...

kenapa?
tak paham.
Quote CrowneGlory 27-6-2015 08:52 AM
Tgk rupa sultan selangor n family pun ofkos dh tau dia sokong siapa....tp perlu ke tunjuk sgt sokong mana...

Lihat semua komen(114)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 07:59 AM GMT+8 , Processed in 0.137546 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top