CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Infozon Lihat artikel

Nikmati hiburan multimedia dari skrin kecil ke skrin besar

19-5-2015 11:38 AM| Diterbitkan: CMFreporter5| Dilihat: 8119| Komen: 9

Description: Afiq dan Hasmah suka sangat dengan permainan telefon pintar, dari skrin iPhone 4 kepada iPhone 6 Plus, masih tidak dapat memuaskan keinginan mereka untuk skrin yang lebih besar lagi.

chromecast-despicable-me.jpg


Afiq dan Hasmah suka sangat dengan permainan telefon pintar, dari skrin iPhone 4 kepada iPhone 6 Plus, masih tidak dapat memuaskan keinginan mereka untuk skrin yang lebih besar lagi.

Sekarang, kepuasan untuk bermain permainan telefon pada skrin besar kini dicapai, hanya dengan kos RM170 saja.

Chromecast_02_2_900.png


Maxis telah mengumumkan bahawa mereka merupakan satu-satunya syarikat telekomunikasi yang diberi kuasa untuk menjual Chromecast (4 bulan). Produk berharga RM170, Pengguna Maxis One Plan boleh didapati dengan harga diskaun RM150 sahaja.

Pengguna hanya perlu memasukkan alat Chromecast kepada penyambung TV HDMI (penyambung yang lain adalah USB), disusur dengan setup yang mudah dan alamilah keseronokan permainan pada skrin besar.

Melalui Chromecast, pengguna hanya menggunakan WIFI untuk berhubung kepada telefon bimbit (atau tablet dan komputer riba), maka skrin telefon bimbit akan dipindahkan ke skrin TV.

Chromecast dapat menyokong beratus-ratus aplikasi (APPS) termasuk Youtube, TED, Plex, menggerenyet, Deezer, Usul harian, Viki, dan sebagainya. Untuk maklumat selanjut mengenai aplikasi yang menyokong Chromecast boleh didapati melalui pencarian google.

Apabila telefon disambungkan dengan Chromecast, ia akan berfungsi sebagai sebuah alat kawalan jauh untuk mengawal kandungan siaran. Selepas program bermula bermain, telefon boleh terus beroperasi dengan aplikasi lain, seperti Facebook atau WhatsApp.

Menonton filem kesukaan anda di Youtube, tidak lagi terhad kepada tablet atau telefon pintar skrin kecil, dan mungkin juga menjimatkan banyak bajet untuk membeli DVD. Chromecast mengubah cara orang menonton kandungan visual dalam talian, dari kecil ke besar, tidak lagi ada sempadan.

Semua aplikasi yang disiar/diguna melalui Chromecast tidak melibatkan data telefon bimbit , hanya menggunakan WIFI.

Maxis menyedari orang Malaysia kini lebih menikmati hiburan multimedia, maka mengambil inisiatif untuk membawa masuk Google Chromecast dan membuat pengenalan secara eksklusif ke Malaysia, bagi meningkatkan kepuasan dalam penggunaan gadget. 

Sumber Foto : Google Image

23

Bagus
30

Marah
39

Terkejut
24

Sedih
24

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (166 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rastaf 4-6-2015 12:35 PM


untuk iphone je ke? adroid ada tak
Quote berun 4-6-2015 01:18 PM
ENTAH LAh
Quote comel91 4-6-2015 03:02 PM
mahal... maxis ni kedekk... produk baru tapi diskaun xbest...
Quote CMFreporter 8-6-2015 12:16 PM
admin....
Quote sikatkutu 8-6-2015 07:15 PM

main clash of clan best jugak ni..sambung kat tv lepas tu sambung kat home theater sekali . bergegar giant rempuh wall  
Quote ka_one2000 10-6-2015 09:22 PM
rastaf replied at 4-6-2015 12:35 PM
untuk iphone je ke? adroid ada tak

ada.... ini mmg asalnya utk android. yg buat pun google.
Quote gigahertz 11-6-2015 01:55 PM
sebenarnya teknologi chromecast ni ada jugak kat laptop atau notebook yang kita pakai hari hari. tapi laptop tu mesti model 2014 keatas. dan TV lcd kita mesti ada Wireless. jenis Smart TV signal dari laptop boleh di pindahkan ke TV LCD kita dengan WIFI sahaja.  
Quote nafizzz 13-6-2015 12:05 PM
kalau guna hp samsung yang ada screen mirroring atau Allcast share boleh pairing dengan samsung smart tv.  boleh mirror apa2 sahaja apps ke samsung TV melalui wifi. Sangat mudah dan murah.

Boleh guna apps dari hp spt  IPtV, TV Portal, viki, Iflix, korean movies dll... Lagipun fungsi search  di hp lebih senang dari di TV.


Quote OyenLemas 29-7-2021 04:22 PM
kalau ade smart tv boleh buat screen mirroring je. tp main game. cam susah je

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 11:34 AM GMT+8 , Processed in 0.177011 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top