CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Filem & Drama Lihat artikel

Ahmad Idham akan terbit filem JDT

18-5-2015 10:30 AM| Diterbitkan: CMFreporter5| Dilihat: 9251| Komen: 80

Description: Pastinya peminat Harimau Selatan gembira dengan berita ini. Dikhabarkan, filem itu akan diarah pengarah yang kini berhijrah ke Johor Bahru kerana membuka akademi filem, Ahmad Idham. Sesi uji bakat men ...


Pastinya peminat Harimau Selatan gembira dengan berita ini. Dikhabarkan, filem itu akan diarah pengarah yang kini berhijrah ke Johor Bahru kerana membuka akademi filem, Ahmad Idham. Sesi uji bakat mencari pelakon juga akan diadakan dalam masa terdekat.


Filem akan berkisahkan perjalanan hidup pemain bola sepak dan tercetusnya idea ini berikutan peningkatan populariti pasukan bola sepak Johor DT di kalangan peminat bola sepak tempatan. Filem ini turut perkenan Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor yang juga Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim Ismail.


Nampaknya, filem Red Warriors The Movie yang berkisar pasukan bola sepak Kelantan yang dijang-ka ditayangkan hujung tahun ini, sudah ada pesaing terdekat.


Mampukah kedua-dua filem berkaitan bola itu merancakkan kembali industri dan kutipan filem tempatan? Kami juga berharap, adanya filem dengan idea sebegini mendapat perhatian dan sokongan padu semua golongan, bukan setakat peminat bola dari negeri Kelantan atau Johor saja. Kami hanya tahu pasal bola, memang tidak arif pasal filem.



Bagus

Marah
2

Terkejut
3

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (5 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote TuntungReturn 17-5-2015 11:05 PM

peyno bleh jadk pelakon tambahan..bleh pilih watak..

1.budak jual beger
2.budak milo
3.penjual tiket/ulat tiket
4.guard stadium

Quote kucingTomey 17-5-2015 11:13 PM
baru 4 tahun punya transfomasi sudah ada filem.....
Quote ResellerMaxis 17-5-2015 11:18 PM
TuntungReturn replied at 17-5-2015 11:05 PM
peyno bleh jadk pelakon tambahan..bleh pilih watak..

1.budak jual beger

i suggest jadi TMJ..sembang kencang dia ngalahkan TMJ..
Quote ResellerMaxis 17-5-2015 11:19 PM
kucingTomey replied at 17-5-2015 11:13 PM
baru 4 tahun punya transfomasi sudah ada filem.....

jangan lupa since 2013..baru 2 tahun lebih..
Quote taikor 17-5-2015 11:21 PM
Ade adegan 'orang besar' masuk bilik belasah pasukkan lawan tak? Ini baru best
Quote enchikfitz 17-5-2015 11:22 PM
Sape nak pegang watak mak cik tabur garam kat Villa Nabila tu?
Quote milo_888 17-5-2015 11:27 PM
Watak bini pemain maki pak guard lelaki dayus sapa nk pegang?

Quote hzln 17-5-2015 11:28 PM
babak wajib:

1. insiden terowong
2. bawak askar bersenjata ke stadium lawan
3. kucing berak kat padang secara live di tv


Quote axl_bach 17-5-2015 11:39 PM
bio betik Ahmed Deham nih, apa yg nak jadi skop utama penceritaan filem kejadahan nih???? bajet nak wat ala2 The Class of '92 ke hapa???

kalo The Class of '92 tu kira ok laa ada significant achievement pada 1999.......nih takat juara Liga Super jer pun, blom lagi pegang Trebel apatah lagi Dabel Trebel, jauh sekali 32x Juara Piala Msia.......

beragak laa Ahmed Deham weiiiiii
Quote ResellerMaxis 17-5-2015 11:42 PM
axl_bach replied at 17-5-2015 11:39 PM
bio betik Ahmed Deham nih, apa yg nak jadi skop utama penceritaan filem kejadahan nih???? bajet nak  ...

filem melayu..dapat collect 1 juta pun dah cukup bagus kan..

dengan harapan semua jawa johor di johor pergi menonton cerita tersebut..katalah 100k * rm 10..dapat gak 1 juta..ada untung dah tu..
Quote stinger_attack 17-5-2015 11:49 PM
Kemuncak segala adegan WAJIB ..........bilamana tersembam  kebumi sejurus sebelum dapat terajang sudut tiang bendera

Quote axl_bach 18-5-2015 12:02 AM
ResellerMaxis replied at 17-5-2015 11:42 PM
filem melayu..dapat collect 1 juta pun dah cukup bagus kan..

dengan harapan semua jawa johor di ...

Filem akan berkisahkan perjalanan hidup pemain bola sepak dan tercetusnya idea ini berikutan peningkatan populariti pasukan bola sepak Johor DT di kalangan peminat bola sepak tempatan.

Perjalanan hidup sape yg nak diambil?? Cam nak flop kejadah jer kalo Ahmed Deham proceed gak citer kejadahan nih nnt.....

Quote lavaserunding 18-5-2015 12:05 AM
ada je nak buat filem...

ada je mangkukayun tanya watak ni sapa pegang...watak tu sapa pegang...

kampung sangat5 la...


Quote ResellerMaxis 18-5-2015 12:07 AM
axl_bach replied at 18-5-2015 12:02 AM
Filem akan berkisahkan perjalanan hidup pemain bola sepak dan tercetusnya idea ini berikutan penin ...

perjalanan hidup tmj sebagai presiden..
Quote razhar 18-5-2015 12:08 AM
lavaserunding replied at 18-5-2015 12:05 AM
ada je nak buat filem...

ada je mangkukayun tanya watak ni sapa pegang...watak tu sapa pegang...
...

woi..tema baru kaaa...   @Dino   
Quote razhar 18-5-2015 12:09 AM
lavaserunding replied at 18-5-2015 12:05 AM
ada je nak buat filem...

ada je mangkukayun tanya watak ni sapa pegang...watak tu sapa pegang...
...

lu rasa @Dino sesuai x pegang watak?
Quote razhar 18-5-2015 12:11 AM
axl_bach replied at 18-5-2015 12:02 AM
Filem akan berkisahkan perjalanan hidup pemain bola sepak dan tercetusnya idea ini berikutan penin ...

riwayat hidop si bontot beso tu? yg pakai belpire kot?
Quote lavaserunding 18-5-2015 12:13 AM
razhar replied at 18-5-2015 12:09 AM
lu rasa @Dino sesuai x pegang watak?

wa producer daaa...

sapa pegang wa apa...wa serah kat casting manager jerrr..




Quote sriwanis 18-5-2015 12:14 AM
Bodek baik punye mat degham neh...kot2 la pas ni tmj nk sponsor next pilem pas ni..klu wat cite legen arwah moktar dahari tu bleh gak bakar semangat..legend yg sgt dikenali diluar negara..dn masih disebut2 org even warga tua kat korea sinun....

Lihat semua komen(80)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 12:39 PM GMT+8 , Processed in 0.144492 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top