CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Hot Topic Lihat artikel

Penjawat Awam Ditangkap Sarapan & Beli Belah Waktu Kerja!

16-2-2015 04:30 PM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 41408| Komen: 393

Description: Lawton Mengejut (Spot Check) Yang Dilakukan Oleh Dato’ Haji Mohammed Khusrin Haji Munawi Dan Unit Integriti Suk Selangor Di Bangunan Ssaas Itu Mendapati Masih Ramai Kakitangan Awam Melakukan Kesalaha ...
PENJAWAT AWAM DITANGKAP BERSARAPAN & BELI BELAH PADA WAKTU KERJA 


SELANGOR - Beberapa penjawat awam ditangkap minum pagi dan membeli belah di waktu berkerja di bangunan Sultan Salahudin Abdul Aziz Shah (SSAAS) pada 13 Februari yang lalu.

Lawton mengejut (spot check) yang dilakukan oleh Dato’ Haji Mohammed Khusrin Haji Munawi dan Unit Integriti SUK Selangor di bangunan SSAAS itu mendapati masih ramai kakitangan awam melakukan kesalahan itu di waktu berkerja.

“Unit Intergriti SUK Selangor akan memant#au aktiviti ini dan tindakan tatatertib boleh diambil,” jelas kenyataan yang dimuat naik di laman Facebook beliau.

Berdasarkan gambar yang dimuat naik, pemantauan mengejut itu berjaya ‘menangkap’ 4 orang pegawai audit 5S yang sedang bersarapan pagi di Kafe Dewan Jubli Perak.

Beberapa penjawat awam yang lain juga turut dilihat membeli belah di gerai-gerai kecil di bangunan terbabit.

“Diharapkan semua penjawat awam dapat mengubah budaya ini demi nama baik perkhidmatan awam,” jelas kenyataan itu.












5

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
4

Sedih
4

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (22 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MelahJanda 16-2-2015 09:14 AM
Hahahaaaa
Lenkali duduk je kt pc bukak porem
Quote cmf_premierleag 16-2-2015 09:14 AM
Kat alamanda putrajaya lak mesti acik2 gomen slalu ke situ
Quote eiman 16-2-2015 09:15 AM
abis la kenaikkan pangkat dan bonus tahun ni huhu
Quote jazaa 16-2-2015 09:15 AM
sekejap je...

bln 4 nanti jadi balik.....dah biasa kan, susah nk buang tabiat yg sebati gitu....
Quote aHoi83 16-2-2015 09:16 AM
harap dikenakan tindakan yg berat
Quote rospinki 16-2-2015 09:17 AM
sempat lagi soping time keje..

syabas!
Quote matahari7001 16-2-2015 09:18 AM
busted booo huhu
Quote GhostWalking 16-2-2015 09:19 AM
aku ingat time bulan pose je depa macam nih akok2 bertudung labuh pun ada
Quote nonarona 16-2-2015 09:21 AM
cik kak2 lenkali shopping on-line jee...
Quote design_ninja 16-2-2015 09:21 AM
bagus!!!! ada spot check
Quote annehuda 16-2-2015 09:25 AM
leh tak aku jadi cadangan waktu masuk keje gomen dilambatkan setgh jam ke. skrang masuk pkl 8 kan? aku rs mcm awal sgt la. swasta pun dah takde yg start pkl 8. aku bersangka baik tu masing2 tak smpt sarapan kt rumah tu
Quote MissMamamia75 16-2-2015 09:33 AM
thumb up for Unit Integriti SUK Selangor...
Quote gaara_X 16-2-2015 09:34 AM
kekadang deme tak pikir akan kesan dikemudian hari...
Quote bluehedgehog 16-2-2015 09:35 AM
penjawat awam penat kje lei, bagi la mereka rehat
Quote peYno 16-2-2015 09:35 AM
melayu ... gomen... pemalas... berpisa tada
Quote noell 16-2-2015 09:35 AM
ala kena tangkap shopping time kerja akak2 neh boleh tukaq modus operandi shopping online plak...apa susah...shopping diujung jari anda saja
Quote stinger_attack 16-2-2015 09:36 AM
Hawau.......nak MELINGERING pun tak tahu teknik cover and concealment.......

Lance Koporal @MIMIK.......sila berikan butir butir serta teknik terbaik utk MELINGERING tanpa dapat dihiidu oleh pihak Integriti SUK nee.......







Quote abas8888 16-2-2015 09:37 AM
kalau taknak kasi makan dan shopping, ye tutup aje kedai tu...jadi salah siapa wujudnya kedai2 kat situ?? sila tamatkan kontrak pekedai/pegerai serta merta..

ingat staf ni robot ke takyah makan minum bagai..

aku rasa macam SU ni nak burukkan imej kakitangan SUk dan kakitangan SUK akan benci pada pentadbiran negeri..hmmm...
Quote Star_el 16-2-2015 09:37 AM
annehuda replied at 16-2-2015 09:25 AM
leh tak aku jadi cadangan waktu masuk keje gomen dilambatkan setgh jam ke. skrang masuk pkl 8 kan? a ...

opis aku swasta start kul 8 je.

Lihat semua komen(393)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 10:24 PM GMT+8 , Processed in 0.391823 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top