CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Hot Topic Lihat artikel

Universiti Malaysia Terengganu (UMT) Cuti Darurat

21-11-2014 11:45 AM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 11607| Komen: 48

Description: Beliau Juga Menasihati 8,383 Pelajar Dan 1,500 Kakitangan Umt Supaya Duduk Di Rumah (Jika Masih Selamat), Menguruskan Keselamatan Keluarga Dan Harta Benda Dengan Sebaik Mungkin Selain Menghulurkan Ban ...
Universiti Malaysia Terengganu (UMT) Cuti Darurat

Kuala Terengganu: Hampir 10,000 warga Universiti Malaysia Terengganu (UMT) diberikan cuti darurat selepas kawasan universiti berkenaan dinaiki air lebih 0.4 meter berikutan hujan lebat awal pagi ini.
Cuti darurat itu diumumkan Seramai Naib Canselor Prof Emeritus Datuk Dr Ibrahim Komoo kira-kira jam 8.21 pagi tadi selepas air di pintu masuk UMT hampir setengah meter dalam.

"Hujan lebat yang berterusan menyebabkan banjir di kawasan rendah seperti di pintu masuk UMT dan beberapa bahagian sepanjang jalan. 


"Kita tidak dapat memasuki kampus dan saya mencadangkan kita 'cuti peristiwa' pada pagi ini hingga diberitahu kelak,” katanya.

Beliau juga menasihati 8,383 pelajar dan 1,500 kakitangan UMT supaya duduk di rumah (jika masih selamat), menguruskan keselamatan keluarga dan harta benda dengan sebaik mungkin selain menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan.," katanya.

Selain air naik di kawasan universiti, jalan pantai menuju Batu Rakit yang terletak di belakang UMT turut terjejas teruk apabila laluan itu terputus akibat hakisan.

Semalam, Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) mengisytiharkan cuti bencana semalam dan hari ini, berikutan pusat pengajian tinggi itu dilanda banjir.


Perkara itu dimaklumkan Naib Canselor UniSZA Prof Datuk Dr Yahya Ibrahim.


JALAN pantai ke Batu Rakit yang terletak di belakang UMT turut rosak teruk dan tidak dapat dilalui.


HUJAN lebat menyebabkan kawasan UMT dinaiki air sehingga Naib Canselor UMT terpaksa mengumumkan cuti darurat. 

HUJAN lebat menyebabkan kawasan UMT dinaiki air sehingga Naib Canselor UMT terpaksa mengumumkan cuti darurat.

HUJAN lebat menyebabkan kawasan UMT dinaiki air sehingga Naib Canselor UMT terpaksa mengumumkan cuti darurat.

HUJAN lebat menyebabkan kawasan UMT dinaiki air sehingga Naib Canselor UMT terpaksa mengumumkan cuti darurat. FOTO ihsan pembaca

8

Bagus
15

Marah
11

Terkejut
20

Sedih
17

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (85 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mattzzx 20-11-2014 11:40 AM
INSTEP pun diisytiharkan cuti juga....
Quote Jagendas 20-11-2014 11:45 AM
ujan ge air terjun boh !
Quote hanakikan 20-11-2014 11:49 AM
Dah 4 hari hujan x benti dengar citer
Quote Esmiria 20-11-2014 11:50 AM
hope kuantan tak tenggelam mcm thun lpas. ..errk bertabahlah wahai penduduk terengganu!
Quote asher 20-11-2014 11:57 AM
dasatnyer..
Quote ResellerMaxis 20-11-2014 11:59 AM
kat celah mana umt ni..aku gi terengganu xpernah perasan plak..
Quote chinta89 20-11-2014 12:03 PM
pegawai opis i pun dah x dtg hri ni sb banjir di Gong Badak.. rmh dia blkg je ngn pintu belakang UMT.
Quote lizaluvliz 20-11-2014 12:06 PM
ResellerMaxis posted on 20-11-2014 11:59 AM
kat celah mana umt ni..aku gi terengganu xpernah perasan plak..

Gong Badak..dekat ngan Unisza...
dgr air laut naik...so makin teruk jadi banjir
dekat ngan pantai
dh la hakisan teruk saban tahun
Quote edoraixora 20-11-2014 12:09 PM
Esmiria posted on 20-11-2014 11:50 AM
hope kuantan tak tenggelam mcm thun lpas. ..errk bertabahlah wahai penduduk terengganu!

cik es dok kuantan tang mane?

Quote amyainsamad 20-11-2014 12:10 PM
tinggi gak air naik..............
Quote arasham 20-11-2014 12:13 PM
ResellerMaxis posted on 20-11-2014 11:59 AM
kat celah mana umt ni..aku gi terengganu xpernah perasan plak..

atas sikit dari airport, kalau  ikut  jln pantai mesti jumpa..
Quote tentera_laut 20-11-2014 12:15 PM
salah 1 sebab negeri 2 ini kurang maju..  banjir tiap2 tahun..

Quote jofizo 20-11-2014 12:17 PM
best arrr............
Quote adnil 20-11-2014 12:23 PM
tu aku risau nih... anak aku kat situ... td masih boleh kuar gi kedai runcit tepi exit belakang dkt asrama diaorg... tp ms tu dah naik sampai betis/buku lali..  nak beli makanan lain seme xberjualan la....
ada gak nampak org berkayak kayak..
Quote rospinki 20-11-2014 12:26 PM
risau tgk air naik camni..jagala anak2 dan keluarga baik2..hakisan kt pantai terengganu makin teruk apatah lagi ujan banjir gini..cemana la nasib diorg.
Quote freebird 20-11-2014 12:28 PM
banjir????
apa yang wan azizah buat??? asyik pegang kipas je ke???
Quote pagarkayu 20-11-2014 12:34 PM
tentera_laut posted on 20-11-2014 12:15 PM
salah 1 sebab negeri 2 ini kurang maju..  banjir tiap2 tahun..

apa kaitan banjir dengan kemajuan?bangang punya komen dah hasil negeri dirompak nak majukan negeri kamu apa lagi tinggal untuk negeri kaya hasilnya..
Quote vespa_oren 20-11-2014 12:38 PM
Minggu depan dah plan nak gie pantai timur, jangan teputus dah lah
Quote tentera_laut 20-11-2014 01:11 PM
pagarkayu posted on 20-11-2014 12:34 PM
apa kaitan banjir dengan kemajuan?bangang punya komen dah hasil negeri dirompak nak majukan negeri ...

cantek bahasa...

if i investor.. i takkan melabur di terengganu yg tiap2 tahun banjir..plus dengan negeri yg darul runtuh.hmmm

ingat company nak bukak banyak kilang and opis kat negeri yg selalu banjir ke? haiyaa... kok ye pun jadi la bijak sket.





Last edited by tentera_laut on 20-11-2014 01:12 PM

Lihat semua komen(48)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 05:50 PM GMT+8 , Processed in 0.061878 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top