CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Budak Sekolah Lagak Samseng

26-6-2014 10:05 AM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 7355| Komen: 12

Description: Disebabkan Tiada Barang Diminta, Salah Seorang Suspek Menolak Mangsa Ke Dinding Menyebabkannya Terjatuh Ke Lantai.

Gambar hiasan


PUCHONG – Dua remaja yang masih bersekolah berlagak samseng menyamun mangsa berusia 19 tahun di sebuah pusat beli-belah terkenal di sini, petang Jumaat minggu  lalu.

Sumber berkata, mangsa yang bersendirian ketika itu, dipanggil dua remaja lelaki terbabit kemudian meminta rokok.

Disebabkan tiada barang diminta, salah seorang suspek menolak mangsa ke dinding menyebabkannya terjatuh ke lantai.

Rakan suspek kemudian memegang mangsa manakala seorang lagi menyeluk poket seluar untuk mencari barangan berharga.

“Samseng junior itu merampas telefon bimbit, cukai jalan, kunci motosikal milik mangsa dan mengarahkannya ke kedai membeli rokok.

“Bagaimanapun setelah kembali membawa rokok, mangsa mendapati kedua-dua suspek ‘ghaib’ bersama barang peribadi miliknya,” katanya.

Mangsa yang ketakutan kemudian bergegas ke tempat letak motosikal pusat beli-belah namun terkejut mendapati motosikalnya juga sudah lesap disyaki dilarikan kedua-dua remaja terbabit.

Bertindak atas laporan mangsa, Ketua Polis Balai Kinrara, Inspektor Hailmi Zil Azam Nordin mengetuai pasukan Cawangan Pencegahan Jenayah (CPJ) melaksanakan Ops Lejang sekitar Pangsapuri Enggang Bandar Kinrara 6.


Motosikal milik mangsa berjaya ditemui semula selepas empat hari dilarikan suspek.



Sebuah motosikal ditemui dengan keadaan nombor pendaftaran kenderaan tidak sempurna di bawah sebuah blok pangsapuri tersebut, semakan mendapati nombor berkenaan tidak wujud dan kenderaan dilaporkan hilang empat hari sebelumnya.

“Seorang daripada suspek yang tinggal di pangsapuri tersebut berjaya dicekup ketika cuba menghidupkan enjin motosikal terbabit sebelum bertindak agresif dan cuba melarikan diri,” katanya.

Kes disiasat di bawah Seksyen 395 Kanun Keseksaan kerana melakukan samun berkawan.

Polis kini memburu seorang lagi rakan suspek berusia 19 tahun yang masih bebas bagi membantu siasatan.

15

Bagus
11

Marah
7

Terkejut
13

Sedih
14

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (78 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote girly.. 25-6-2014 04:53 PM
jahat betul bdk2 zaman skrg ni... adoiai
Quote gnote_2 25-6-2014 04:59 PM
abang long padil btui laa depa nee
Quote kucen_miang 25-6-2014 05:02 PM
budaya samseng diagung2kan..diangkat ke filem menjadi hero. inilah hasilnya.
Quote maleo 25-6-2014 05:11 PM
padan muke kene tangkap
Quote AbukRokok 25-6-2014 05:14 PM
whoaaaa...rupanya pangsapuri tu tempat berkuntum penjenayah....
bru je berkira2 nk bli rumah situ....
Quote munchkin 25-6-2014 05:22 PM
Syabas polis!!!!
Quote budakmanentah 25-6-2014 05:24 PM
igt seronok sgt ke jdi samseng?
Quote nurul_akmar 25-6-2014 05:25 PM
samseng sungguh budak sekarang.
Quote Changa 25-6-2014 05:27 PM
adik2 flat pprt lagi.
memang celaka perangai
Quote famri7 25-6-2014 05:27 PM
Gen Y kebanggaan ummah..cerita samseng along shamsul tuh perfect dlm pembangunan kendiri ummah.bnyak nilai2 murni yang harus dipeajari..seperti samun,rogol pancut dalam dan pelbagai lagi.
#malaysproblem
#pprt
Quote BeskotCekelat 25-6-2014 05:36 PM
Terrer gak penyamun ni, tengok Road Tax pun dah boleh carik motor mangsa..
Samaada mangsa bagitau kat mana dia parking atau penyamun ni dah memang kenal dgn mangsa..
Quote crunchez 25-6-2014 05:40 PM
kat puchong gak. adakah suspeknya sama dgn org yang curi kereta kat pengasuh?

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 08:31 AM GMT+8 , Processed in 0.334246 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top