CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Ladylista Makanan Lihat artikel

Tutorial Resipi Ayam Cordon Bleu

2-6-2015 07:30 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 3253| Komen: 2


Bahan-Bahan
Dada ayam tanpa tulang
Keju slice 
Smoke Beef/ sosej dipotong nipis 
Telur 1 biji
Tepung 
Breadcrumed
Garam
Serbuk paprika
Serbuk Parsley
Butter


Cara membuat chicken cordon bleu adalah:

1. Lumurkan butter pada pinggan pembakar anda.


2. Letakkan ayam yang telah dicincang.



3. Taburkan bersama smoke beef/ lapisan sosej

4. Lapiskan kepingan cheese di atas 


5. Sos putih: Cairkan butter dengan 1 mangkuk tepung dan dikacau sehingga sebati (kacau sentiasa) pekat dan perahkan lemon


6. Masukkan mustard, paprika dan lada sulah. Biarkan seketika dan padam api dan biarkan ia sejuk seketika.

7.Tuang sos putih tersebut pada pinggan pembakar tadi.

8. Untuk topping: Cairkan butter, Kacau bersama breadcrumb, garam dan sedikit serbuk parsley.

9. Taburkan diatas lapisan tersebut

10. Bakar pada suhu 350 darjah atau sehingga ia menjadi kuning.

11.  Makan ketika masih panas. 

Nota: Mudah kan? Jom cuba resipi ini. Sekali sekala bermatsaleh sedikit apa salah nya. -LadyLista.

Sumber : tastykitchen



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini

Komen Terbaru

Quote Hazzleezhar87 3-6-2015 12:04 PM
alamak! terliur..thx for the recipe
Quote LolaLoly 2-6-2015 10:51 PM
nak tanya ayam tu kena rebus dulu ke x? btw nice resipi

Lihat semua komen(2)

Sub-category


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-11-2024 11:16 AM GMT+8 , Processed in 0.028306 second(s), 11 queries , Gzip On, Redis On.

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top