Register Login
CariDotMy Return home

mnm77's space https://b.cari.com.my/?1099095 [Favorites] [Copy] [Share] [RSS]

Statistics

Visitors: 115

    No Albums yet

    No doings found

    No feeds yet

No blogs yet

You need to log in before you can Login | Register


boca120879 30-9-2020 02:17 PM
mnm77: Wa 'alaikum salam wa Rahmatu-llahi wa Barakatuh

Terima kasih atas nasihat ini. Perbahasan yang panas (dengan forumer tersebut) memang dah sampai peng ...
Teringat kisah Umar al-Khattab
& Khalid al-Walid
boca120879-2 28-9-2020 04:18 AM
Sila layari link di bawah,
baca point no.4,
ada sedikit persamaan dengan diskusi saudara.

https://m.facebook.com/notes/layarminda/enam-golongan-yang-sukar-menerima-dakwah/170935919614214/
boca120879 28-9-2020 02:34 AM
Fokus pada yang berminat,
Insha Allah, dakwah terasa tenang dan aman.
boca120879 28-9-2020 02:28 AM
Kita perlu ambil iktibar daripada Al-Qur'an.
Even Nabi Nuh & Nabi Lut tidak dapat convince isteri mereka untuk jadi orang beriman,
apatah lagi orang-orang yang tidak penting macam kita ni.
Memandailah dengan beri nasihat sekali dua.
Tinggalkan jika mereka tidak berminat.
boca120879 28-9-2020 01:11 AM
Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh
saudaraku.
Sudah sampai masanya saudara berhenti berhujah dengan Ah Kwan. Saya rasa Saudara patut fokus dakwah kat orang lain, lebih bermanfaat, Insha Allah.
Coolie 12-5-2020 10:40 AM
Jazakallahir tuan
miabebe 23-3-2015 07:18 PM
Miabebe mintak maap..ya ampun momod
naruto3484 18-10-2013 04:45 PM
Teman x gi mane2...tgh belajo jutsu baru...     
sya_sugar_sugar 18-3-2013 12:58 PM
thanks kekacang.salam.  
Abangcute 17-9-2012 11:55 PM
ushar dari awal, sememangnya ada unsur PECAH PERINTAH dari segi hukum hudud itu sendiri. Saya berlembut dan saya cuba elakkan pergaduhan. Saya dah berikan warning, tapi mereka tak nampak warning yang mana satu. Pandangan saya, isu hudud perlu di BAN untuk elak menjadi KAFIR NYATA. Itu cumalah cadangan.
mnm77 17-9-2012 11:40 PM
saya tak amik hati sebab bukan saya yang berdebat di situ, tapi ada komplen2 lain sebelum ni dah sampai kat saya, saya masih pertahankan Abangcute sebab ada juga posting2 Abangcute yang bermanfaat. Yang mana bermanfaat InsyaAllah saya akan bagi kredit.
Abangcute 17-9-2012 11:35 PM
sorry mnm77, aku terpaksa kata sampai si dia faham perihal HUDUD itulah Rukun Islam dan Rukun Iman. Jangan amik ati. Saya biasa2 aje kat sini... Hehehe
Write to Wall
Visitors

No visitors yet

Groups

No groups yet


ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-5-2024 07:16 AM GMT+8 , Processed in 0.195086 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top