CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 8937|Reply: 46

"Saya Hanya Penyampai Radio, Tak Perlu Gosip Liar"- AG Azmeer

[Copy link]
Post time 18-4-2016 10:14 AM | Show all posts |Read mode
            

            Artikel: TS Loo l  Video: Desmond & TS Loo l Suntingan Visual: Ling Angie


   
Suka menyakat, petah bercakap dan juga kelakar, itulah antara karakter yang ada pada penyampai radio ini. Muhammad Azmir Selamat atau lebih dikenali sebagai AG merupakan penyampai radio yang sudah tidak asing lagi dikalangan pendengar radio. Kini dia juga merupakan pengacara beberapa rancangan TV.


AG yang merupakan anak jati Johor mula popular dengan program radio petang Jawarangers di Hot FM pada tahun 2008 dan 2009 sebelum mengendalikan program pagi AM Krew bermula 2010.


Dalam temubual eksklusif bersama CARI Infonet baru-baru ini, AG memberitahu pembabitan dalam bidang penyampian radio adalah hasil daripada dirinya yang bersikap tidak memilih kerja yang turut memberi peluang buat dirinya.




Di radio, AG berkebolehan menjadi pelawak apabila mencipta alter-ego seperti watak lelaki lembut Fifi dan juga lelaki tua berketurunan Jawa, Wak AG.


Sebagai penyampai radio, beliau telah enam (6) kali tersenarai sebagai calon akhir Penyampai Radio Lelaki Popular (ABPBH) iaitu untuk edisi 2008, 2009, 2011, 2012, 2013 dan 2014.


AG telah mendirikan rumahtangga bersama isterinya Emelda Binti Amir pada 30 April 2005 dan dikurniakan tiga orang cahaya mata Muhammad Aeril Aqmar, Muhammad Arraz Ammar , dan Muhammad Aqriz Anmar.


Terbaru ini, setelah selama 10 tahun berkhidmat di Hot FM, AG Azmeer kini ditugaskan dalam stesen radio baru Kumpulan Media Prima iaitu KoolFM yang telah mula beroperasi pada 3 Mac lalu.


Dalam KoolFM, AG Azmeer dipertanggungjawab mengendalikan slot seawal 6 pagi bersama gandingan barunya yang merupakan seorang penyanyi iaitu Haiza.- CARI Infonet





















Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
So-so jah dia ni. Oklah takde la merapu bukan2..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak suka sgt dj yg pekat sgt jawa.
Macam AG dan Shuib.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Ag ni dlu dj best104 ke dulu..pgl ag azmir...

Mcm pnh dgr dlu stat pgl ag sbb muda2 dah g haji..

Dgr mase last day kt hotfm..ag ckp die dr family yg senang..ms form5 dah ada kereta
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 10:44 AM | Show all posts
I suka jer AG kat Kool FM.....dia antara DJ otai yg I minat....x merapu, x terpekik terlolong n x syok sendiri. Gandingan dia ngan Haiza pon ok jer....
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 11:04 AM | Show all posts
pooraaahhh! sendiri melawak, sendiri ketawa.. syok sendiri pleekk tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 11:32 AM | Show all posts
biasa biasa la AG.... kira average la
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 11:43 AM | Show all posts
ok laa AG ni.. tak de merapu sgt, jd watak fify pun ok jer sbrnya lawak.
dia pun tak laa inter frame over sgt mcm setengah dj.. ok laaa sket.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 12:03 PM | Show all posts
boleh la... xde la bingit tinge dgr
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 12:18 PM | Show all posts
Ok je AG as a dj....cume kalo buat panggilan hangit mmg tak hangit langsunggggg.... biar fizi.... good luck AG kalo u baca
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 12:23 PM | Show all posts
beribu kali ok kut AG ni berbanding SY tuh..
tapi chemistry antara AG dan FBI antara yang paling best pernah i dengar.. second, hafiz and ben at fly fm.. skang dedua gandingan ni dah takde..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 01:10 PM | Show all posts
Dia ni perasan hensem!
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
AG=attorney general
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 01:15 PM | Show all posts
Berganda2 kali bagus si AG ni kat hotfm drpd badut2 am crew skrg...ppfftt! Aku tak dengar dah hotfm am crew, sakit telinga hingga ke hati...serius
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 01:16 PM | Show all posts
nenas_tippy replied at 18-4-2016 10:41 AM
Ag ni dlu dj best104 ke dulu..pgl ag azmir...

Mcm pnh dgr dlu stat pgl ag sbb muda2 dah g haji..
...

ooo ye ke

ariu masa last day kat hot cam seelan citer
susah payah ag ni nak ke epot bagai
ade la pasal naik basikal
cara seelan citer cam dia org susah

ke aku slh dgr

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 01:20 PM | Show all posts
saper plak nak gosipkan ko wey!!! pernah menang abp kah?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 01:28 PM | Show all posts
aku suka dia ni jadi dj cumanya dia suka mengilai kat konti. ckp sikit mengilai ckp sikit mengilai. kdg2 konpius dia ni nk jd pak lawak ke nk jd Dj.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 02:13 PM | Show all posts
dj/hos sampah..

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Geli tgk muka dia . Sorry
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 02:21 PM | Show all posts
haruslah replied at 18-4-2016 01:16 PM
ooo ye ke

ariu masa last day kat hot cam seelan citer

ada gak dengar masa dia last day kat hot fmkalau tak silap la..
memang masa dia bujang dulu mak ayah dia mewahkan dia
bagi kereta sume
tapi lepas dia kawin dia cabar diri dia hidup berdikari
(ni yang saya dengar la)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 04:27 PM GMT+8 , Processed in 0.079893 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list